Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

URFASPOR'da Çöküş Sürüyor

 

Futbolculuk yapan çoğu kişiye sorun taraftarsız futbol oynamaktan zevk almazlar. Seyircisiz futbolda tatsız tutsuz bir yemeğe benzer. Son yıllarda özellikle büyük takımların maçlarında maalesef tribünlerde rakip taraftarları göremiyoruz. Benim futbolculuk yıllarımda ise tribünler yarı yarıya bölünür hatta taraftarlar karışık oturarak maç seyrederdi. Ancak sonrasında yaşanan olaylar, spordaki şiddetin artmasından sonra konuk taraftar sayısı azaltıldı. Hatta son zamanlarda özellikle derbilerde konuk takım taraftarı İl Güvenlik Kurulu ve yöneticilerin istekleri ile maçlara gelemez olmuşlardı. Türkiye'nin öncü kentlerinden birisi olan İzmir'de Karşıyaka-Göztepe derbilerini anlatmama gerek bile yok. Bu iki takım arasındaki maçlar aynen Fenerbahçe-Galatasaray derbisi gibi takip edilir. Medyada kendine yer bulur. Hafta içinde iki takımın yöneticileri ve valiliğin de girişimleri sonucunda iki takım taraftarlarının eşit sayıda maça gelmesi kararı verildi. Hem Karşıyakalı hem de Göztepeli taraftarları statta yerlerini alarak takımlarını destekledi. Bu girişimden birkaç hafta önce Adana derbisi olarak anılan Adanaspor-Adana Demirspor maçında da taraftarlar tribündeki yerini almıştı. Karşıyaka-Göztepe maçı ile bu durum zirve yaptı.

2012-13'ÜN RÖVANŞI OLDU
İki takım üç yıl aradan sona tekrar karşılaşırken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in tribünde olması, maçı Cüneyt Çakır'ın yönetmesi zaten maçın önemini gösteriyordu. Gözlerim TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i aradı ancak onu göremedim. Belki TFF'den başka yetkililer geldiyse onları göremedim. Derbiye gelince Kaf Kaf, Engin Baytar'ın son dakikada attığı golle maçı 1-0 kazanmasını bildi. Bu maç 2012-2013 sezonunda Göztepe'nin 3-2 kazandığı maçın rövanşı da oldu.

GİRESUN'UN MİMARI SÖZERİ
Lige,kötü başlayan Karadeniz ekibi Giresunspor, geçen sezon takımı başarıya taşıyan Erkan Sözeri'yi takımın başına getirerek akıllı bir seçim yaptı. Sözeri'nin gelişi ile birlikte Giresunspor adeta şahlandı. Takım son iki maçta iki önemli devi devirdi. Önce sahasında Altınordu'yu ardında Adana Demirspor'u deplasmanda mağlup eden Giresunspor'da başarının mimarı Erkan Sözeri'ye ait. Erkan hoca, futbolcuları ile diyaloğunu iyi biliyorum. Onlara bir ağabey gibi yaklaşıyor. Onların tüm sorunları ile yakından ilgileniyor ve futbolcularını motive etmeyi başarıyor. Bu özelliği sayesinde de takım hızla toplandı. İlerleyen haftalar ne gösterecek hep beraber göreceğiz.

HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ
Şampiyonluk adayları arasında gösterilen Adana Demirspor, sahasında Giresunspor'dan 3 gol yiyerek yenilmesi taraftarlarını hüsrana uğrattı. Boluspor, sahasında Elazığ ile puanları paylaştı. Şampiyonluk parolasıyla lige başlayan Şanlıurfa'da çöküş sürüyor. Ligin en az gol yiyen takımı Gaziantep Bld, Alanya karşısında favoriydi. Ama rakibine 3-2 yenilince unvanını kaybetti.

ALTINORDU TAM GAZ GİDİYOR
Geçen yılın flaş takımı olmasına rağmen bu sezona kötü başlangıç yapan Altınordu, son haftalardaki muhteşem çıkışını sürdürüyor. Son dört maçını kazanan Altınordu, Denizlispor'u 2-0 ile geçerek bu sezon şampiyonluk yarışının içinde olacağını herkese gösterdi. Lider Samsunspor, sahasında Adanaspor'u zorda olsa mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Ekleme Tarihi: 11 Kasım 2015 10:49

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024