Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Mevsimlik İşçi Ve O Madde!

 

Görünümüne alışık olduğumuz artık bizim için rutin hale gelen nisan ayına girilmesi ile binlerce ailemiz yeterli istihdam alanı olmadığı için çok zor ve ilkel şartlarda maliyeti düşürmek için mecburiyetten hayatlarını riske ederek emniyetsiz bir şekilde çalışma alanı buldukları başka illere göç etmek zorunda kalıyorlar. ŞANLIURFA da ailelerin ortalama çocuk sayısı 4-5 olarak bakıldığında binlerce çocuğumuz okul kıyafetleri yerine işçi tulumları giymek zorunda kalıyorlar .


Fiziksel gelişimini tamamlamamış bu minik yavrular ,bedenlerinden daha ağır yük altında çalışmak zorunda kalıyorlar . Çocukluklarını yaşamadan beynini pamuk, fındık, şeker pancarı tarlalarında aile bütçesine daha fazla ne kadar katkıda bulunabilirim diye yoran 6 ayı tarlada 6 ayı okulda geçen çocuklarımızdan eğitim ve öğretimde başarılı olabilmelerini beklemek onlara büyük haksızlık olur .


Sorun onlarda değil onları o şartlara mahkum eden bizleriz! Teknolojinin hızla gelişimi ve kullanımının artması magazinsel programlar ve diziler, aynı şehirde mahalleler arası fiziki ve maddi imkan uçurumu akranlarıyla kendisini kıyaslayıp gelecek vaat edemediğimiz sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabileceği alanları yapmadığımız için zehir tacirlerinin hedef kitlesi olan arayış içerisindeki mutsuz gençlik bu tuzağa düşmektedir.

Samimi olalım şapkamızı önümüze koyalım biz bu gençler için ne yaptık ?

Uçsuz bucaksız verimli topraklara sahip sanayileşmeye, gelişime, coğrafik şartları elverişli olan bu memlekette sanayisi hammadde işlemesinden öteye neden gitmiyor. Çünkü biz kolay para kazanmak peşindeyiz . Arsa rantçılığı,döviz,altın,tefecilik,mal stoku yani anlık fırsatçılarız.Halbuki gelişmiş toplumlar yatırımla yeni istihdam alanları sanayileşmeyle sorunlarını çözmüşlerdir.

Buradaki ve dışarıdaki iş adamlarımıza sesleniyorum…!

Gelin gençlerimize sahip çıkalım. Onlara oldukları yerde istihdam ve gelecek sağlayalım.Bu toplumsal hastalığa hep birlikte çare olalım.

Bunları yaparken toplumun uyanışında sorgulayıcı hale gelmesinden koltuk ve ikbal korkusu olan birileri hak etmediği riyakati ve ehliyeti yetersiz olan birilerinin hidayeti ile bir yerlere getirilen bazı şahıslar makamını ve yetkisini kendisini, oraya getiren kişinin direktifi doğrultusunda kullanmakta olup yatırım,istihdam,toplumsal hastalıkları tedavi etmeye çalışan insanların şevklerini kırmak vazgeçirmek için sudan bahaneler üreterek haksız cezai müeyyidelere çarptırarak yıldırma sindirme peşindedir.

Devletimiz memleketimizin gelişimi, gençlerimizin eğitimi için vardır. Fevr i engelleme çabaları Nehir’e karşı durmak gibi sonuçsuz kalacaktır. Bu kişiler toplumun vicdanlarında mahkum olarak kalacaklardır.

Eğitim istihdam sorununu çözmüş refah düzeyi artmış maddeye değil bilime ve maneviyata bağlı gelecek korkusu olmayan Barış içerisinde yaşayan bir Şanlıurfa ve Türkiye gençliği hayal değildir."

Ekleme Tarihi: 03 Temmuz 2015 12:19

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024