Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  26 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Bu Başka Bir Aşk...

 

Herkesin bu dünyada yaşamını anlamlı kılan bir hikayesi vardır. Geçen gün bir arkadaşım hafif eleştiriyle karışık tabi belki kendince haklı sebepleri de olabilir. Bana dönüp dedi ki; Belgin sen bu kadar eğitimler aldın, hala yılmadın okuyorsun. Çok iyi bir iletişimin var. Neden kendini daha farklı alanlarda da göstermiyorsun? Orada öylece kaldım. İnsan ani bir durumla karşılaşınca bir an düşünüyor. Her ne kadar yaptığı işi çok iyi bilse de bilinçaltı soruyor; ben neredeyim. Ne yapıyorum?

Bu arada akşam da Başkent Vizyon huzurevimizde aramıza yeni katılan çiçeği burnunda bir proje ekibiminizin konseri var. Mutluyum ama biraz iç dinamiklerim sarsılmış.

Girişimizle birlikte genç büyüklerimizin gözleri ışıldıyor. Çünkü bizleri tanıyorlar, hani aralarında hafızası gidip gelenler tanımasa da gönüllerinden tanıyorlar. Hoşgeldin kızım. Nerelerdeydin, gözlerim yollarda kaldı. bu sözün muhatabı belki sizsiniz, belki de o gelemeyen yada hiç olmamış kızdır, kimbilir.

Hazırlıklar, akordlar, fırından yeni çıkmış kekin kokusu, tavşan kanı çaylarımız, gözlerde ışıltı bir telaş bir heyacan tam gaz devam ediyor.

Derken; "DÜYADER Irmak Türk Halk Müziği Topluluğu" Şef, Çağan Cemal Irmak eşliğinde her yöremizden derlenen Türküleri ile ok gibi giriyorlar, gönüllerimize. Türküler yaşanmışlıklardır, türküler özümüz ve atamızdır. Belki de onun için yer yer hüzünlenip gözlerimizden yaşlar akıyor. Duygu denizinde kah zeybek oynayıp kah emellerimiz ve arzularımızın eksik kalan yanları eski yaralarımız kanıyor.

Şimdi bu koromuzun çok farklı bir özelliği var. Her yaştan genç büyüklerimiz ve saz ekibi içinde amalarında bulunduğu bir topluluk... İşte o yüzden fark yaratıyor. Onlar müzik aletini gönül gözleri ile çalıyorlar...

Koromuzun genel koordinatörü, Mahmure Saadet Saylavi, konser sonrası; "burada konser vermekten son derece mutlu olduk ve onlara daha başka sürprizlerimiz olacak" diyor. Çünkü kendisi aynı zamanda bir kuaför eğitmeni.

Konser sonrası bir huzurevi sakinimize diyorum ki; güzel oldu mu? Hiç konuşmayan teyzemiz dahi konuşuyor ve diyor ki; hemi de nasıl güzel oldu. Bana bu gün yaptığım işi sorgulayan arkadaşımı da sanırım en güzel cevap bu söz oldu.

Emeği geçen herkesi kutluyoruz. Hayırsever iş adamı Ramazan Başak'ın da kulakları çınlamıştır.

Bu bir gönül işi, bu başka bir aşk...

Ekleme Tarihi: 30 Mayıs 2015 13:48

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  26 Nisan 2024