Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Urfa'dan önemli duyurular

30 Mayıs 2008 19:06

Urfa'dan önemli duyurular
DEFTERDARLIKTAN DUYURU
Mülkiyeti Hazineye ait imarlı taşınmazlardan, Şanlıurfa, Merkez İlçesi, Karaköprü Beldesindeki 4173/ 1, 2, 3 ,4 ; 4174/ 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8; 4185/ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7; 4186/1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Ada/Parsel ile 573 parsel nolu; Sırrın Mahallesindeki 2473 Parsel nolu; Kısas Köyündeki 243/1 Ada/Parsel nolu; Ovabeyli Köyündeki 119/4 Ada/Parsel nolu olmak üzere toplam 33 (otuzüç) adet taşınmaz mallar 25.06.2008 Çarşamba günü saat 08.30 ila 18.00’da başlamak üzere 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45’inci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulüyle satış ihalesi yapılacaktır.
Söz konusu satış ihalesi yapılacak olan Şanlıurfa, Merkez İlçesi, Karaköprü Beldesindeki 4173/1,2,3,4; 4174/2,3,4,5,6,7,8; 4185/1,2,3,4,5,6,7; 4186/1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 Ada/Parsel ile 575 parsel nolu taşınmazların satış bedeli 5724 sayılı kanunun 10 uncu maddesi uyarınca “bölünmüş yol veya Devlet ve İl yolları yapım, bakım ve kamulaştırma hizmetlerinde kullanılmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesine ödenek” kaydedilecektir.
Satış ihaleleri ile alakalı şartnamelerin Şanlıurfa Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilecektir.
ANNE SÜTÜ KONULU RESİM-AFİŞ SERGİSİ
Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü ile Şanlıurfa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazırlamış olduğu Anne sütü konulu Resim-Afiş sergisi 02 Haziran 2008 günü, saat : 17.00’de Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda açılışı gerçekleştirilecek.
“BEBEK DOSTU ALTIN İL PROJESİ”
İl Sağlık Müdürü Dr.H.Nevzat YETKİN’in açıklaması aşağıya çıkarılmıştır.
Ülkemizde bebek ve çocuk ölümlerinin temelini beslenme yetersizlikleri oluşturmaktadır. Sağlık Bakanlığınca Anne ve Çocuk Sağlığı hizmetleri Programı kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların ve ölümlerin azaltılması için 1987 yılından bu yana “Anne Sütünün Teşviki” Programı uygulanmaktadır.
Ülkemizde yapılan araştırmalar emzirmenin yaygın olduğunu ve doğumdan sonraki ilk aylarda hemen her bebeğin anne sütü ile beslendiğini göstermektedir. 2003 yılında yapılan, Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması raporunda 0-3 aylık bebeklerin emzirilme oranı %95.7, 4-6 aylık bebeklerin %86.4 olarak saptanmış ve bu oranın ilk yılın sonunda %67’lere düştüğü belirlenmiştir. Ortalama emzirme süresi 12 aydır. Ancak emzirme süresi uzun olmasına karşın, ek besinlere 6 aydan önce veya çok geç başlanması sorun oluşturmakta ve beslenme bozukluğuna yol açmaktadır. Yaşamın ilk bir ayı içerisinde olan her 10 bebekten yalnızca üçü sadece anne sütü ile beslenmekte, diğer yedi bebeğe gerekmediği halde yarar yerine çoğu kez zararlı olabilecek su ve ek besinler verilmektedir.
Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Sağlıklı beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adım, anne sütü ile emzirmenin özendirilmesi, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bebeğin gelişimi hastalıklardan korunması için yaşamın ilk 6 ayında sadece Anne sütü verilmesi , 6.aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yıla kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.
Bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişmelerinde emzirmenin öneminin bilinmesi, emzirmeye doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde başlanması gerekmektedir. Emzirmenin yaşamın ilk aylarında bebeğin gelişimini olumlu yönde etkilediğini , erken dönemde ek gıdaya başlamanın çocuğun gelişimini olumsuz etkileyeceği bilindiğinden annelerin duyarlı olmaları gereklidir.
Emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNİCEF/DSÖ önerileri ile “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı” yürütülmektedir. Bu kapsamda 2005 yılında ilimiz “Bebek Dostu İl” unvanını almıştır.
2007 yılı Eylül ayından itibaren Müdürlüğümüzce ilimizin “Bebek Dostu Altın İl” olması için çalışmalar başlatılmış olup; program kapsamında etkinlik olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğinde “Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi” konulu Resim Sergisi düzenlenecektir. Sergi Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda 02 Haziran 2008 tarihinde yapılacaktır.
“Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı”nın amacı; beslenme bozukluğu-malnütrisyon gibi sebeplerden meydana gelen bebek ölümlerini azaltmak, bebeklerimizin daha sağlıklı ve daha zeki olmalarını sağlamak, alerjik reaksiyonlar, lösemi, lenfoma, multiple skleroz, obezite gibi hastalıkların görülme riskini en aza indirmek, bebeklerimizin ilk 6 ay önlenebilir enfeksiyon hastalıklarına yakalanmasının önlenmesi, annelerimizde anemi ve osteoporoz görülme sıklığının azaltılmasının sağlanması, ilk aşı niteliğinde olan kolostrumdan(ağız sütü) bebeklerimizin mahrum edilmemesidir. Tüm sağlık kurumlarımızın ve sağlık personelimizin bu program doğrultusunda hareket ederek bebeğe en yararlı besin olan anne sütünün verilmesinin özendirilmesi ve hazır mamaların tıbbi bir gerekçe olmadığı sürece kullanılmasının sağlanması ile “Bebek Dostu Altın İl” unvanının İlimiz Şanlıurfa’ya verilmesi tüm sağlık kuruluşlarımız için kalite belgesi niteliğindedir.
Anneler:
• Doğumdan sonra kanamanın daha çabuk kontrol altına alınması ve rahat bir lohusalık dönemi geçirmenizi sağlamak için ilk yarım saat içinde emzirmeye başlayın ve gece-gündüz bebek her istediğinde emzirin.
• Bebeğinize ilk sütü (Ağız sütünü) mutlaka verin.
• Bebeğinizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile besleyin 6. aydan sonra kendi hazırladığınız ek besinlere geçerek en az 2 yaşına kadar emziriniz.
• Anne sütü ile beslenen bebekler ishal ve bulaşıcı hastalıklara daha az yakalanırlar.
• Bebeğiniz ishal olduğunda emzirmeye özellikle devam ediniz.
• Bebeğinizi emzirdikçe sütünüz gelecektir.
• Emzirdiğiniz bebeğinize yalancı meme veya emzik vermeyiniz.
• Emzirdiğiniz bebeğinize biberon kullanmayınız.
• Alacağınız alkol,sigara ve ilaçlar sütünüzle bebeğinize geçebilir.
• Bebeğinizi emzirdiğiniz dönemde beslenmenize özen gösteriniz.

Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

12.06.2009 10:59 · deneme

06.07.2008 14:32 · DUYURULAR



Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Nisan 2024