Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  27 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Cemaat,Adliye Önünde Risale Okudu

16 Aralık 2014 12:03

Cemmat,Şanlıurfa Adliyesi önünde Risale okudu.Gazete İpekyol'un haberi.
'Cemaat'in gazeteci ve televizyoncularına yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlara destek veren Aktif-Sen Şanlıurfa Şubesi, "Özgür basın susturulamaz" diyerek ilk kez basın özgürlüğünü savundu.

Şanlıurfa Adliyesi önünde Aktif-Sen üyeleri eylem yaparken onlara destek nitelikte bir açıklama da Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe'den geldi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde ve İstanbul merkezli olmak üzere Gülen Cemaatine bağlı Zaman Gazetesi ve Samanyolu Grubu'na yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar için Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Şanlıurfa Şubesi, tepki gösterip basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Adliyesi önünde bir araya gelen grup Zaman Gazetesi ve Türk bayrakları taşıyarak tepkilerini ifade etti. Aralarında esnaf, öğrenci, farklı kamu kurumlarında memur ve kadınlar ile Gönüllü Kuruluşlar Aş Evi Başkanı Av. Halit Şevki Kaplama'nın da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup adına basın açıklaması yapan Aktif-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Osman Çakmak, ülkede vahim ihlallerin yaşandığını söyledi. Halk arasında güven bunalımı yaşandığını belirten Çakmak, "Yaşadığımız ülke her geçen gün nefes almanın zorlaştığı bir yer haline gelmektedir. Devlet olarak taraf olduğumuz, uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınmış neredeyse bütün insan temel hak ve özgürlükleri ihlal edilmektedir. İşin kötü yanı ise bu vahim ihlallerin bizzat yöneticiler eliyle gerçekleştiriliyor olmasıdır. Biz inanıyoruz ki, yeryüzünde bir insanın veya başka bir canlının hakkını ihlal eden yüce yaratıcının hakkını da gasp etmiş olur. Bugün eğitimde, adliyede, emniyette hemen hemen kamunun tüm alanlarında haksız ve hukuksuz uygulamalara imza atılıyor. Tasfiyeler, sürgünler ve haksız biçimde görevden almalar birbirini takip ediyor. Bütün bu yapılanların güzel ülkemize neler kaybettirdiği hiç ama hiç önemsenmiyor. Yetişmiş devlet kadroları adeta hızardan geçirilerek, kesilip, biçiliyor" diye konuştu.
◾Araba Lastiklerinde Müthiş Teknoloji! Şok Olacaksınız!
◾Araba Lastiklerinde Müthiş Teknoloji! Şok Olacaksınız!

'BAŞARILI İDARECİLER TASFİYE EDİLDİ'

Türkiye'nin her geçen gün biraz daha kan kaybettiğini belirten Çakmak, kimsenin yarın başına ne geleceğini kestiremediğini kaydetti. Çakmak, "Bu ülkenin okullarında görev yapan 7 binin üzerinde tecrübeli ve başarılı idareci siyasal ya da sendikal taassup taşımadığı için daha Yalın bir ifadeyle yandaş olmadıkları için göstermelik puanlarla tasfiye edilmiştir. Baskıcı anlayış, anayasayı ve uluslararası tüm hukuki metinleri hiçe sayarak milyonlarca öğrencimizin yararlandığı eğitim kapılarına kilit vurmaya çalışmaktadır. Dershaneler, kurslar kapatılıyor fakat bu yapılırken buralarda görev yapan, hayatını idame ettiren 10 binlerce eğitimcinin ve çalışanının akıbetinin ne olacağı hiç kimsenin umurunda bile değil. Demek ki, saraylarda yaşayanlar toplumun sesini duyamaz, derdini bilemez hale gelmektedir. Yoksul öğrencilere ücretsiz eğitim veren, bu yönüyle milli eğitimimize ciddi oranda katkı sağlayan okuma salonları hangi akla hizmet kapatılıyor. Nasıl bir gerekçeyle gençlerimizin sokaklardan kurtarmanın önüne geçen yurtların kapısına kilit vuruluyor. Kimse anlamış değil. Bunlar yanlış şeyler" dedi.

'BİR ASRA YETECEK KADAR YANLIŞ'

17-25 Aralıktan bu yana Türkiye'de bir asra yetecek kadar yanlışın yapıldığını ve bu yanlışların yapılmaya da devam ettiğini kaydeden Çakmak, basının susturulmaya çalışıldığını öne sürdü.

Çakmak, "Bunları yapan irade öylesine fütursuz ki, yaptığı hataları söyleme, sorgulama konumunda olan medya organlarını da susturmak ve sindirmek için her yolu deniyor. İstatistikler bir kısım siyasi aktörlerin medyaya yönelik doğrudan ve dolaylı yollardan baskıları yüzünden 2 bin gazetecinin işsiz kaldığını söylemektedir. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazetecilerin verilerine göre dünya basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye 180. sıradan, 154. sıraya gerilemiştir. Öte yandan kamu çalışanları siyasi kimlik veya etnik kökenlerine göre fişleniyor. Ayrımcılığa tabi tutuluyor. Hakları ellerinden alınıyor. Şu anda milli eğitimdeki okullardaki öğretmenler fikirlerini serbestçe konuşmaktan içtinap ediyorlar. 'Acaba beni hangi kefeye koyarlar, hangi tarafa koyarlar veyahut da sözümü hangi yere çekerler' diye insan fikrini söylemekten çekiniyor. Böyle bir duruma geldik. Evlerde anne babalar evlatlarıyla küs durumdalar. Eşler arasında ayrımcılık meydana gelmiş. 'Sen şucusun, sen bucusun' diye. İnsanlar kamplaştırılmış. Hiçbir dönemde aile düzenimiz bu kadar bozulmamış. Böyle bir hale geldik. İnsanlık onuru her devirde olduğu gibi bu devirde de insan hakları ihlallerine, hukuksuzluklara, baskılara, zorbalıklara, zulümlere karşı direnmeye devam edecek ve eninde sonunda Allah'ın izni ve inayetiyle kazanacaktır" ifadelerini kullandı.

'HÜR BİR TÜRKİYE TESLİM EDECEĞİZ'

Haklı ve vicdanlı mücadelenin daima yanında olacaklarının altını çizen Çakmak, gerçekleri korkmadan söyleyeceklerini ve haksızlık karşısında susmayacaklarını belirtti. Çakmak sözlerini şöyle tamamladı: "Biz de Aktif Eğitimciler Sendikası olarak bu onurlu, haklı ve vicdanlı mücadelenin daima arkasında ve yanında olacağız. Üyelerimizden ve aziz milletimizden aldığımız güçle gerçekleri korkmadan söyleyecek ve haksızlıklar karşısında asla susmayacağız.

İnancımız gereği çok iyi biliyoruz ki, zulmün ayyuka çıktığı bir yerde, zalimler kadar zulme rıza gösterenler de sorumludur. Biz babalarımızdan ve dedelerimizden hür ve bağımsız bir Türkiye emanet aldık. Evlatlarımıza ve torunlarımıza da aynı şekilde, hür ve bağımsız bir Türkiye teslim edeceğiz."

Yapılan basın açıklamasında göstericilerin bazıları küçük cep risaleleri okudu, bazı da gözaltında alınanlar için örgüt üyeliği olmak suçlamasına benzer ifadeler kullanarak hazırladıkları dilekçelerle kendilerini ihbar etmek amacıyla suç duyurusunda bulundular. Yapılan dualara amin diyen ve sık sık 'özgür basın susturulamaz' sloganları atan grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.


DELEBE: OPERASYONLAR HUKUKSUZ

Şanlıurfa Adliyesi önünde Aktif-Sen üyeleri eylem yaparken onlara destek nitelikte bir açıklama da Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe'den geldi. Her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olduklarını savunan Delebe, yapılan operasyonun hukuka aykırı olduğunu belirtti. Delebe, "Baro bir meslek örgütü ama aynı zamanda insan haklarını koruyan, insan haklarını savunan bir örgüt olarak da hizmet etmeye devam ediyor. Bizler hangi cenahtan gelirse gelsin mağdurun, mazlumun yanında yer almak durumundayız. Dolayısıyla dün gerçekleştirilen operasyonlar bize göre meslek özgürlüklerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlardır. Basın özgürlüğü anayasada da güvence altına alınmıştır. İnsanlara, halka olup bitenleri bildirmekle yükümlüdür. Bu basına anayasa tarafından da yükletilen bir görevdir. Dolayısıyla basın mensupları çalışma alanlarının mutlak suretle rahat olması, kendilerini güvende hissetmeleri gerekiyor. Başka türlü halkın haber alma özgürlüğü sağlıklı bir şekilde işletilemez. Urfa Barosu Başkanı olarak ben her zaman özgürlüklerden yana olduğumu söylerim. Mağduriyet kime yönelik gerçekleşirse gerçekleşsin bizim mağdurun yanında, mazlumun yanında yer almamız gerekiyor. Basın özgürlüğü kişi hak ve özgürlerinden en önemli bir tanesi. Basın organlarının bu şekilde sindirilmeye çalışılması, basının bu şekilde baskı altında tutulmaya çalışılması bizim kabul edeceğimiz bir durum değildir. Bu nedenle Türkiye'nin değişik yerlerinde gerçekleştirilen operasyonların hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda makul şüphe üzerine aramalarla ilgili düzenleme de yasalaştı. Makul şüpheyle ilgili olarak bizim 15 baro adına yaptığımız bir açıklama vardı. Makul şüphe yasalaşır yasalaşmaz da bu operasyonların gerçekleştirilmesi ayrıca manidardır. Bizler hukukun herkese lazım olduğunu düşünüyoruz. Hukuk herkese lazımdır. Dolayısıyla hukuka, hukuk çerçevesinde hareket etmek herkesin görevi olmalıdır" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

24.06.2023 13:47 · URFA'DA ORTAK DENETİM

24.06.2023 08:08 · URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA

23.06.2023 19:56 · Z KUŞAĞI..!!!

23.06.2023 14:56 · MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ

23.06.2023 14:53 · CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ

23.06.2023 14:48 · Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler

23.06.2023 14:39 · URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

23.06.2023 13:29 · HRÜ'den Yerli Ve Milli Araç

23.06.2023 10:51 · CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor

16.12.2022 02:36 · URFA'DA FETÖ'YE AĞIR DARBE

16.12.2022 02:05 · ÖLMEYELİM,GÖRELİM..

12.12.2022 02:34 · URFA'DA TERÖRE DARBE

23.09.2022 06:19 · Güllüoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

23.09.2022 06:00 · Urfaspor'un Maçı Canlı Yayınlanacak

23.09.2022 04:31 · ERKEN TAPUYA İNDİRİM

22.09.2022 11:41 · WhatsApp'a 2 Yeni Özellik Geliyor

22.09.2022 11:26 · URFA'da Eş Zamanlı Operasyon

21.09.2022 01:24 · BIÇAKLANAN GENCİN DURUMU AĞIR

21.09.2022 01:09 · URFA'DA FECİ KAZA

21.09.2022 00:51 · URFASPOR'un Rakibi Belli Oldu

21.09.2022 00:38 · Şanlıurfa'da Dört Ev Kundaklandı

21.09.2022 00:26 · TOKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

21.09.2022 00:21 · MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

07.08.2022 21:14 · CANPOLAT SÖZÜNÜ TUTTU

07.08.2022 21:08 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:06 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:00 · URFA'DA DEHŞET ANLARI

12.06.2022 01:35 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

12.06.2022 01:32 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

11.06.2022 18:01 · URFA'YA GELİYORLAR

11.06.2022 17:39 · EVİNDE UYURKEN ÖLDÜRÜLDÜ

11.06.2022 17:31 · URFA'DA KAZALARIN SONU GELMİYOR

11.06.2022 17:27 · 17 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İNTİHAR ETTİ

15.04.2022 18:10 · URFASPOR'DA AYNI TERANE!

17.01.2022 02:35 · "Z" KUŞAĞI...

02.01.2022 12:18 · CANPOLAT'TAN AÇIKLAMALAR

12.12.2021 15:06 · GERÇEKTİ HAYAL OLDU..

12.12.2021 14:59 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:54 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:45 · LİDERLE PUAN FARKI 14'E ÇIKTI

12.12.2021 14:37 · Urfa'da Silahlı Kavgada 1 Kişi Öldü

12.12.2021 14:15 · URFA IŞIL IŞIL

12.12.2021 14:11 · ATATÜRK BULVARI IŞIL IŞIL

12.12.2021 06:13 · GÖBEKLİTEPE FİNALE KALDI

24.11.2021 08:43 · BÜYÜKŞEHİRDEN ÖNEMLİ KARARLAR

23.11.2021 19:01 · ÇAKALLARA YOL YOK...

25.10.2021 09:53 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:51 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:34 · Urfaspor Deplasmanda Galip Geldi

25.10.2021 09:22 · Urfa'da Bir Genç İntihara Kalkıştı



Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  27 Nisan 2024