Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

BİLDİK AMA YAŞAMADIK..

 

Hepimizin çok bildiği ama bildikleriyle amel etmediği bu asrın İnsanları olarak hiçte doğru bir tutum içinde olduğumuzu söyleyemeyeceğim.


Maelesef olaylara, meselelere hep Kültürel bakmanın yeterliliği anlayışına geldik. Tabii bu anlayışa gelmemize Kültür Gıdalarının ne kadar etkisi var onu bilmesekte, Bu bakış açısı hiç bir şekilde kabul edilemez.

Bir kişi nasıl olmalı, yaşamalı, Aile Toplumsal, Millet, Ümmet, birliktelik, beraberlik, İnanç ve hemen hemen hayatın her alanında ki sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel mesuliyet ve sorumluluk bilincini kültürel olarak biliyoruz da ne yazık ki gereğini yapmıyoruz.
Çünkü hayata bakış açımızda hata var, hayatın neresinden bakarsak bakalım en temel ihtiyaçlarımızla başlayarak acıkmamızı, susamamızı vb durumlarımızı kültürel olarak doyuramıyacağamıza göre, edindiğimiz bilgileri de hayatımıza aktarmamanın eksikliğini, yalnışlığını, ve hatasını en ağır bedellerle ödeyeceğiz.

Öyle ki kendimizi paklamak, Vicdanen rahatlatmak, temizlemek ve korumak için de bazen kültür hazinemizden hesabımıza gelen Allah ne verdiyse! Ayet, Hadis, Özlü sözler, İçtihatlar, Kıyaslar, İcmalar, Şiirler, Şarkılar, Tevrattad, İncilden, bilsek Zeburdan da ama onu bilmediğimiz için! Bile bildiğimiz ünlü Filozofların sözleri, taze Fetvalar bütün bunları bilip inanıp yaşamak için değil de, bunları bilip hesabımıza göre kullanmak için, ve öylede yaptık ama sonuç aşağıda kendi evrensel inanç manzumemizi yaşamamanın cezasını en ağır şekilde çekiyoruz ve çekeceğiz.

Artık Modernizmin hakim olduğu bu yeni kuşakta Kültürlü olmayı bile beceremeyen bir Gençlikle karşı karşıyayız saçlarını bilmedikleri renklere boyayan, dövme yaptırmadığı yer bırakmayan, kafelerde kafelenen, bütün adabı muaşeret kurallarını kendine ağır sayan evi konaklama, Ailesini bileşenler, Akraba ilişkilerini kendine külfet ve gereksiz bilen, Dini senede bir Ay'a,Cuma Günlerine ve hususende vefatlarda hatırlayan kültürel bir failiyetler olarak bilen ve yaşayan bir Gençlikle karşı karşıyayız.

"Kim bildikleriyle amel ederse Allah'ta O'na bilmediklerini öğretir" Hadisi Şerifince bizden istenilen buydu.
Ya biz; bildikleriyle amel etmeyenler
Bizim kuşağın eseri değil mi? bugün ki Gençlik.

Urfa Damga

Ekleme Tarihi: 14 Aralık 2018 14:20

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024