Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

URFASPOR GİDERSE GELMEZ…

 

URFASPOR GİDERSE GELMEZ….!!!

Medeniyetlerin başkenti , kadim şehir… Şimdiye kadar giden neyi geri geldi ki buda gelsin …Günü kurtarma çabasıyla atılan adımlar , verilen demeçler. Hep destek ,tam destek sözleri ve havada kalan vaatler.Gündem değiştirmek için saf olanlar ve saf değiştirenler. Emek verenler cefa çekenler ve Vazgeçenler…

Başta da dediğimiz gibi Urfa’da giden hiçbir şey gelmez ama URFASPOR hiç gelmez. Yılların çabası , emeği , teri . Yağmurda çamurda her şart altında takımını destekleyen taraftarın vebali . Elinden veren , emeğinden veren , zamanından veren ,gönlünden veren insanların vebali. Bazı sorunları çözebilmek için en baştan analiz etmek lazım ve yanlış bir şeyi bazen tadilat la düzeltemezsiniz yıkıp yeni baştan yapmak daha az acı verir daha çok zaman kazandırır. Gelin bu yazımızda bugünlere gelişi hazırlayan dünleri analiz edelim.

2016-2017 sezonu 28.haftasında düşme hattındaki takım deplasmanda DENİZLİ ye 4 gol atıp 2-4 lük bir sonuçla döndü ve takım büyük bir moral motivasyon içinde iken ardından gelen karaköprüspor’un 3 lige yükselmesi haberi ile şehir kenetlenme noktasında ivme yakalamışken başkan İsmail BAĞIBAN; “Bugün’e kadar elimden gelen bütün çabayı gösterdim , çalıştım , çabaladım . Bu süreç içinde sağlığımdan oldum . Urfaspor için her şeye değer ama sağlık sorunlarım ve iş yoğunluğun bu kararı almama sebep oldu “ diyerek istifa etti ve çöküşe giden yola ilk dinamiti yerleştirdi.


Hemen akabinde iş adamı ve Kulüp 2.Başkanı Emin YETİM başkanlığa getirildi.30 nisan da 2-0 yenilgiyle biten ALTINORDU maçı Urfaspor idari ve teknik heyetinin bundan sonra kalan maçlara bakış açısını gözler önüne sererek ileriyi görebilen insanlara Bir gönül sayfasının daha kapandığının sinyallerini verdi .


Son 2 maç kala takımdan ayrılan Ogün TEMİZKANOĞLU’nun yerine gelen Hayati SOYDAŞ’la maçlara çıkıldı . Ayrıca bu süreçte özveri göstermeyen ve alacağını alamadağı için maçlara çıkmayan Başta Batuhan KARADENİZ gibi futbolcularda bu çöküşü hızlandırlar ve Takım yeni yönetimle çıktığı 6 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 6 hafta’da 7 puan toplayarak ligden düştü…

Zaten kantarın topuzu burada kaçmaya başladı. Takım’ın kötü gidişatını gören sorumlular birer birer gemiyi terk ederek , urfaspor taraftarının yüreğine bir acı bıraktılar. Ayyuka çıkan şike iddiaları ile birlikte bir başına Fatma ŞAHİN’in Karşısına çıkıp bir şeyler yapamayan milletvekillerimiz urfaspor un ne kadar sahipsiz olduğunu bir kez daha gösterdi.


O dönem fısıltı gazetesi yoluyla kulaktan kulağa yayılan Kemal SARAÇOĞLU’nun menajerlerden komisyon alma karşılığı futbolcu transfer ettiği iddiaları , İşler kötüye gidince alacaklarını öne sürerek takımı icra ya veren işadamları , vs vs vs söylenecek onlarca şey var. Kulüb’ü ziyaret ederek şike sürecinde ve sonrasında takıma destek çıkacağı sözü veren siyasetçiler , mahalli idareciler , stk lar ve iş adamlarının bir çoğu haber olup o gün gazateye yada ekrana çıktıktan sonra kayboldular.


Velhasıl bu süreç te taraftar dışında hemen hemen hiç kimse üzerine düşeni yapmadı . Herkes veryansın etti sitem etti klavye delikanlılığı yaptı. Eleştiri dediğimiz anda herkes içindekini kustu ama nasıl düzelir ne yapar toparlarız diye sorduğumuz zaman hiç kimse elini taşın altına koymak istemedi . Bir nevi siz oynayan kazanırsanız tebrik eder gelir yanınızda durur iki şak şak alır giderim . Yenilirseniz de eleştiri mi yapar köşeme çeklirim havasındaydılar.

Bu süreç te mevcut başkan sayın Emin YETİM ‘i de ele almak lazım . Takımın en kötü olduğu dönemde başkanlığa gelen ve kemal SÜT vs iş adamlarının liste hazırlığı yaptığı söylendiği kongre döneminde tekrar başkan olarak elini taşın altına koymuş büyük fedekarlıklar yaparak takımın içinde bulunduğu durumdan kurtulması için büyük çabalar sergilemiştir.

Takım olarak destek görmediğini defalarca yazılı ve görsel basında dile getirmesine rağmen söz verilen vaat edilen destekleri alamamış kişisel ve oluşturduğu listenin çabalarıyla bugüne kadar gelmiştir. Hakkını inkar etmemek lazım tam bir Urfalı olarak takımına sahip çıkmış gereken çabayı göstermiş lakin geldiğimiz durum göz önüne alındığında oda çıkmaza girmiş ve diğer bir deyişle tükenmiştir. Hepinizin malumu olduğu üzere Mertcan’la yaşanan olay Türkiye kamuoyunu günlerce meşgul etmiş , Urfasporun isminin bu olaylı anılması ile beraber ulusal kamuoyunda oluşan olumsuz ön yargının önüne geçilememiştir.TRABZONSPOR klubü klübümüzde kiralık olarak forma giyen oyuncusu ile alakalı olarak kınama metni yayınlamış ve yine o dönem adanaspor da forma giyen eski futbolcumuz Abdulaziz Solmaz bir kınama yazısı yazarak Mertcan lehine TFF’ye destek dilekçesi vereceğini beyan etmiş ve bu intiba yıllardır Urfanın ve Urfasporun kullandığı “HOŞGÜRÜ” temasını derinden sarsarak kamuoyu gözünde futbolcu
döven şehir imajı oluşturmuştur.

Yine bu sürecin sonucu olarak kulüp görevlisi Mustafa MÜSRİ’ye 30 gün hak mahrumiyeti , yönetici Mehmet Giray KÜÇÜK aynı gerekçeyle 1 yıl hak mahrumiyeti ve 60 bin TL para cezası ve Kulüp Başkanı emin yetim ise 3 yıl 2 ay hak mahrumiyeti ve 180 bin TL para cezası almış , Cezası 2 yılı aştığı için ömür boyu hak mahrumiyeti cezasına çevrilmiştir.


Yaşanan bu olumsuz süreç Başkanı ve ekibini baya yıpratmış ve idari heyet üzerinde bir psikolojik yorgunluk oluşturmuştur.

Yazının başında da bahsettiğimiz gibi bazen tadilat yapmaktansa yıkıp yeniden yapmak daha az acı verip daha çok zaman kazandırır. Bir Urfaspor sevdalısı olarak naçizane görüşüm bu kongrede çekilerek yeni bir yönetimin önünü açılmalı ve tecrübesi ile bir nevi danışman desteği vermelidir.


Yeni oluşturulacak heyecanlı ve ideailst bir liste bu takım için gerekli adımları atarak kalıcı gelir kaynakları bularak bu takımı önce şampiyonluğa sonra tekrar 1.lige çıkaracaktır diye düşünüyorum.

Ekleme Tarihi: 08 Ekim 2018 19:51

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024