Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Fakıbaba'ya Kardeş Bakan BEYAZGÜL..

 

BEYAZGÜL'Ü FAKIBABA'YA KARDEŞ BAKAN İSTİYORUZ..




Büyük sanatçı İsmail Baddıllı, torna kaynak ustası Rahim Tercan'la oturmada titiz ,bilgi, sanaat dolu, asabi yapıya sahip Rahim TERCAN, istanbul'a sipariş vermek için telefonu kaldırır. Karşı taraf "Buyrun." der. Rahim usta "Patronla görüşmek istediğini" söyler. Telefondaki sekreter, patronun yok olduğu cevabını verir. Rahim usta urfa şivesiyle "Patron gelirse, Rehim ustanın aradığını söyle, gelirsede beni arasın." der.


Telefondaki sekreter, Rehim sözünün Abdurrahim ismi olduğunu bilemez. Rahim usta birkaç kez tekrarlasada ,sekreter "Efendim , efendim anlaşılmadı.Kim? Nasıl ? Ne ?Ne dediniz? anlayamadım? Neydi? Ne? deyince, rahim usta sinir içinde kendinden geçercesine sesini yükselterek "Laaa... dinle ..! dinleee .! Ya Kerim, Ya Rahim, Ya Rahmanı Rahim, Abdırrahim, Bismillahirrahmanirahim, Ebdul rahim! Laan oğlum Allah Rahmanı Rahim laaa....! Ebdülrahim Ebdülrahim oğlum Ebdülrahim haaa....!" diye ne kadar kodlama da yapsa, sekreter anlamayınca , Rahim usta kızgın bir şekilde telefonu kapatıır. Ses ve söz sanatçısı İsmail BADDILLI Rahim ustanın bu sekreter diyaloğu anısını rahmet okuyarak anlatır.


İsmail BADDILLI'nın bu anlatımından bize düşen pay, yapılan seçim diyaloğundan, iyi bir sekreter olarak, taraftarı sinirlendirmeden, AKP İl Başkanı Zeynel Abidin BEYAZGÜL hakkında, sağlam not almak, sinirlenmeden düşülecek notlar, bağırmadan yapılacak kodlamalar herkesten gelen mesajları iyice okumaktır.
1- Beyazgül ,Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut ÖZAL tarzı, milli görüşçü Halil SORAN usulü iyi bir teşkilatçıdır.
2- Herkesi bir birine düşüren, dava çıkaran, kavga başlamadan bırakıp kaçan birisi de değildir .
3-Yemesinide bilmez, yedirmesinide bilmez.
4- Ne kadar ötelensede, kenara çekilir, intikam dönüşü fırsatı beklemez. Kestim çıktım deyip istifa dilekçesini de vermez.
5-Zeynel Abidin Beyazgül'ün bu mezyetini bilen herkes, Ah..! Zeynel Abidin bu zamanda gitmeseydi üzüntüsünde. Oysa, şuan Zeynel Abidin , " Tavuğun tekmelemesi cücüğe zarar değildir." imajında. Vatandaşda Beyazgül'e kara lekeler düşmemiş inancında.
Geçmiş hükümetler döneminde GAP'ın merkezi ve tarımın başkenti olamasından illimize, Tarım Bakanlığı verildi. Doğu ve Güneydoğu'da en çok vekil çıkaran, Göbeklitepe, Müzik Şehri, Dinler Diyaloğu, Peygamberler Diyarı, Tarih , Kültür, Sanat Şehri olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gibi,ikinci bir bakanlık olarakta, Kültür Bakanlığının Şanlıurfa'mıza verilme hakkımız doğmuştur.



Yeniden bu yapılanmada, Gıda tarım ve hayvancılkı bakanımız Sayın Ahmet Eşref FAKIBABA 'ya kardeş bakan olarak, Kültür Bakanlığı'na Zeynel Abidin BEYAZGÜL düşünülmelidir. Kardeş bakanlığın oluşumuyla hizmetler daha çabuk amacına ulaşacak, tek bakanın da yükü azalacaktır. "Ah Zeynel Abidin gitmeseydi!" diyenlerin gönülleri de alınır. Türkiye Ana Vatan Partili iken, Urfa'mızın AKP döneminde, yeniden yirmi yıl Refah Partili kalması düşünülemez..! An itibariyle, Şanlıurfa'nın AKP'ye, AKP'nin Şanlıurfa'ya ihtiyacı vardır.


Önce İlimiz ve de Beyazgül'ümüz için, Cumhurbaşkanlığının, AKP teşkilatının, kodlamaları, not alımları, ince kırmızı çizgilerle, dipnotların analiz sonrası, Ya Rahman, Ya Rahim, Abdülrahim denilmelidir....!
Başta Dedik ya ...!
BEYAZGÜL' Ü, FAKIBABA' YA
KARDEŞ BAKAN İSTİYORUZ...!

Ekleme Tarihi: 04 Temmuz 2018 10:16

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

NİYE ÇAĞATAY GÖKTÜRK

Beyazgül'ü hangi başarısı nedeniyle böyle bir göreve uygun gördünüz? Bir-iki olumlu örnek veriniz. Değilse boş yazmış olursunuz.
05/07/2018 10:10

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024