Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Bu Seçimin Heyecanı Meyacanı Yok

 

Seçime 11 gün kaldı… Ancak Şanlıurfa’da seçim heyecanı yok. Bu ifade erken dillendiriliyordu. Kesinlikle katılmıyordum ama şimdi önümüzde sadece bir Pazar kaldı. Ondan sonraki Pazar oylar kullanılacak.

Ne iktidar partisinde ne muhalefet ne de ittifaklarda ciddi bir anlamda asılma yok. Genel merkezler de öyle. Önceki seçimlerde genel merkezlerden gelerek kentlerde çıkarma yapan kurmaylardan da eser yok şimdi. Kente gelip esnaf gezisi, toplantılar, ziyaretler falan yaparlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesine dahi bir haftadan az bir süre kaldı ve hala AK Parti Genel Merkezi, teşkilatını kendi kaderine terk etmiş durumda.

Teşkilat ise Fakıbaba üzerinden çalışma yürütmeyi tercih ediyor. Fakıbaba da yerel bir siyasetçi gibi davranıyor. Bakan olduğunu unutuyor. Gıda paketleri, tekerlekli sandalye, birer kişiyi işe koymak gibi işlerin yanı sıra belediye başkanı gibi halk günü yaparak notlar almakla meşgul. Fakıbaba’dan beklenen seçim vakti hükümetin tüm imkanlarını Urfa için seferber etmekti. Bu hem kendisi hem de kent için büyük bir fırsattı. Şuan kentin talebini ileteceği hiçbir bakan hiçbir müsteşar hiçbir genel müdür ret durumunda değil. Esnafı dinleyip bakanla çözülecek problemse bakanı, genel müdürlerle çözülecek sorun ise genel müdürleri arayıp çözmeli en azından gün almalı, söz almalı. Bu sağlıkçılar, eğitimciler, tarımcılar, hayvancılar, avukatlar, mimarlar, mühendisler, sanayiciler, işçiler, gazeteciler, engelliler, yaşlılar, sporcular, gençler, çocuklar herkes için geçerli. Bazı mesleklerin öyle sorunları var ki, bir telefonla hallolacak işleri var ve bunun karşılığında canla başla çalışmak isteyeceklerini çok iyi biliyorum. Ama yok AK Parti hala her akşam toplaşıp bir-iki seçim bürosu açıyor. Akşam açıyor gündüz kimse uğramıyor. Ertesi akşam da topluca kardeş seçim bürosunun açılışına gidiliyor. Tweetler atılıyor. O kadar.

Hala listelerini adam akıllı savunabilecek kimse çıkmadı. Kendilerinin dahi inanmadığı bir liste var ortada. Milletvekilliği seçiminde başarısızlık yaşamaları kaçınılmaz. İl başkanı, Bakan’ın yanından bir an bile ayrılmıyor. Hiç kendisine özgü bir seçim çalışması olmadı. Acemilikten olsa gerek ama ekibi de yok demek ki.

MHP geçen hafta ciddi sıkıntı yaşadı. Bunu sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarından da okumak mümkündü. Listesi eleştirilen AK Parti, ne yaptığını şaşırmış bir şekilde her siyasi partiden transfer yapmaya kalkınca ilk gözlerine kestirdikleri MHP’liler olmuştu. AK Parti’li Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un girişimleri sonucu belediye meclis üyesinin de aralarında bulunduğu bir grup MHP’li AK Parti’ye geçiş yapmıştı. MHP de bu durumun Cumhur İttifakı’na zarar verdiğini çok sert bir dille belirtmişti.

MHP en fazla Cumhur İttifakı’nı dillendiren ortak… Çünkü Cumhurbaşkanı oyunu Recep Tayyip Erdoğan’a istemekle, milletvekilliğinde kendisine daha rahat oy toplayabiliyor. MHP’nin Şanlıurfa’daki en büyük sıkıntısı ise, sadece İbrahim Özyavuz çalışıyor gibi bir durumları var.

HDP değişik seçmen kitlelerini etkileyemedi. Selahattin Demirtaş’ın ulaştığı ve her geçen topladığı sempatiyi HDP yerelde milletvekili adayları için başaramadı. Sanki hep kendi seçmenlerini dolaşıyor gibi geldi bana. Yada Osman Baydemir’in ses getiren açıklamalarına alıştığımız için mevcut adaylar ne yapsa duyuramıyor.

Saadet Parti, Millet İttifakı içerisinde Şanlıurfa’nın en avantajlı ortağıydı. AK Parti’den rahat oy koparma ve ittifak içerisindeki rakiplerini geride bırakarak 1 vekil çıkarmayı çok rahat sağlayabilecek bir partiydi. Ama asıl liste faciası Saadet’te yaşandı. Kariyeri oldukça iyi adaylar yerine partinin misyonunu dahi doğru dürüst bilmeyen ve her an yarı yolda kendilerini satabilecek isimlerle ön sıralardan seçime gitmek istedi. Nitekim tahminlerden de erken bir şekilde bu satış patlak verdi. 4’üncü sıra adayı istifa edip AK Parti’ye geçti. Sadece kendisi gitmekle kalmadı beraberinde çok sayıda partiliyi götürdü. İl başkanı bile bulunmayan Saadet, listede yaşanan bu depremin şokunu hala atlatamadı.

İYİ Parti’nin 1’inci sıra adayı Şanlıurfa’ya çok yabancı birisi... 2’nci sırada bulunan Hasan Oğul da önceki seçimlerde sergilediği performansı sergileyemiyor. Ya parti içerisinde bilmediğimiz bir problemi var yada çalışmak istemiyor.

CHP’ye gelince… Genel merkezleri sanki Aziz Aydınlık’ı liste başı yapmakla Şanlıurfa’da ittifak ortağı olan Saadet’in önünü açmak istedi. Saadet bu durumu hiç ama hiç değerlendiremedi bu ayrı bir konu ama CHP vekil çıkarırsa sürpriz olmaz artık. 1 hafta öncesine kadar hiç şans tanımıyordum çünkü.

AK Parti’nin dışında hiçbir parti kırsala girmedi. Sadece ovaya yoğunlaşan MHP hariç. Hemen hemen hiçbir siyasi parti cumhurbaşkanı adayına çalışmıyor. Hiçbir partili yönetici seçmenle yüzyüze gelip ikna çalışması yapmak istemiyor. Sokaktaki vatandaş dahi partisini daha iyi savunuyor. Hiçbir parti, anons araçları gibi ilkel, kafa şişiren ve küfür yiyen propaganda malzemesi yerine daha teknolojik bir araç kullanacağını açıklamadı.

Ve hiçbir parti 14 adayının tümünü alnının akıyla savunamadı.

Ekleme Tarihi: 19 Haziran 2018 10:52

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024