Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

YOKSA !

 

YOKSA !

Bu yazı bir bayram sabahı, tarafımdan kaleme alınmıştır Sayın Okur. Fakat bayram sabahına rağmen içimdeki derin kederi atamadım kalbimden. Çünkü hiçbir kavga, hiçbir mana bir cana eş olamazdı dünyanın bütün kara parçalarında ve sularında. İşte tam da bu sebebe belimi yaslayarak hiçbir taraf tutmadan sadece ‘’insan ‘’ vasfına dayanarak Suruç’un kara günü için herkese başsağlığı diler, insan hayatının bütün ideolojilerden üstün olduğunu da hatırlatırım. Çocukların babasız –anasız, insanların evlatsız kalmasını, eşsiz kalmasını hiçbir mantığın açıklayabileceğini de sanmam. Böyle bir karanlıkla bir bayram sabahı bu yazıyı başlatmak zorunda olduğum için büyük hüzün duyduğumu da belirtmek isterim.


Asıl mevzuya dönmem gerekirse Şanlıurfa olağandan farklı bir seçim süreci geçiriyor. Neden; çünkü fazla sessiz, fazla iddiasız bu dönem. Çarşı pazar gezerken vatandaşın da benimle aynı fikirde olduğunu görüyorum. İnsanlar seçimlerde artık ayna adaylar görmek istiyorlar. Ayna aday daha önce duydunuz mu bilmem. Benim lügatımdeki bu tamlama toplumun aynası olabilen, insanı insana insanla anlatabilen insan demek. Düşünsenize böyle bir adayı... İşte aranan kan…

Bu tamlamaya yakın elbiseler biçilen popüler bir adayımız var gerçi. Şanlıurfa MHP 2.Sıra Milletvekili Adayı Ömer Çağlar Yılmaz. Yılmaz’ın aranan kan olabileceği fikrine bütün Urfalı gibi bende yavaştan yavaştan ısınmaya başlıyorum. İşin garibi farklı tabanlar, farklı ideolojiler Yılmaz’ın çatısı altında buluşabilirmiş gibi geliyor insana. Bu da zaten siyasette ve hayatın her alanında görmek istediğimiz renklilik değil mi?

Siyasette sağlam dönemler geçirmiş, sağduyusu yüksek büyüklerimize, yeni fikirleri, farklı beklentileri olan gençlere kulak verdiğinizde Ömer Çağlar Yılmaz adına sıkça rastlıyorsunuz. Diğer adayların da daha aktif olması bekleniyor doğal olarak. Çünkü rakip, çalışıyor.

Ancak unutmamakta fayda görüyorum seçim bu, bir Rus ruleti. Çok güvenip garantideyim sanmak kendi ayağına sıkmak demek. Tıpkı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi ‘’Öyle çantada keklik falan değil ha! ’’

Sadede gelecek olursak; çalışılacak, dürüst olunacak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, bu millete, o meclise yani TBMM ‘ ye yakışır insan olunacak. Vasfın, etiketin, soyun sopun, paran pulun hiç fark etmeksizin hem de.

Suruç’ta yaşananlar için üzgün olduğumuzu bir kez daha hatırlatır, bayram günü evlerine, yüreklerine ateş düşen herkese de Allah’tan sabır dilerim. İnanın söz konusu bir hayatsa gerisi teferruat. Hele ki o hayat Yüce Allah’ın yeryüzündeki yansıması olan kullarına hediyesi insan hayatı ise.

Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2018 22:53

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024