Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

VAKIF KÜRKÇÜOĞLU'NDA..!

 

KÜRKÇÜOĞLU VAKIF 'TA VAKIF KÜRKÇÜOĞLU'NDA

Şehir beyefendisi muhterem Selahattin DEMİRKOL, ayak üstü sohbetinde, " Hüseyin Bey, iki kişi bir konu üzerinde tartışıyolar. Birisi dayanamayarak karşısındakine "Yanı ne deyisen? kalkıp şimdi siye yalan mı söyliyağ...?" deyince, diğeri " Hayır, hayır, efendim. Ne zahmet oturduğunuz yerdende söyleyebilirsiniz. yalan mı, değil mi?. Ayaktada olsa, oturarakta olsa , yalan yalandır kabul ediriz efendim.

Selahattin DEMİRKOL "Hüseyin Bey , böyle sohbet yapmak için, senle Celal BUCAK kardeşimi, bir gün özel davet edeceğim." diyerek gitti . Selahattin Bey giderken, benim aklıma, ŞURKAV Müttevelli Heyeti Kurucu Üyesi Sabri KÜRKÇÜOĞLU'nun "Şanlıurfa Sıra Gecesi Geleneği ve Türküleri" adlı kitabında yazdığı yalanlar aklıma geldi.

Söz konusu kitapta " Kız demedim Dul demedim " türküsünün bestekarı "Urfalı Yusuf KUŞÇUOĞLU" adına, 1964 yılında noter tescli yapılmıştır. Bestekarı bu eseri 1933 yılında okumuş. 82 yaşında ,1989 yılında Erzurum'da ölmüştür. Aziz yazar Sabri Kürkçüoğlu, asıl bestekardan söz etmeden, kaynak kişiyi 1940 doğumlu Mustafa SAVAŞ olarak göstermiş. Asıl bestekarı Yusuf Kuşçuoğlu'nu gizlemiştir.

" Ben Yarıma Neler Alayım " türküsü halen 83 yaşında hayatta olan, Yusuf Paşa Mahallesi Muhtarı , Hasan PAYDAŞ adına, 1956 yılında belgelenmiştir. Oysa , necip yazar Sabri Kürkçüoğlu, Mehmet ÖZBEK adına yanlış kayıt geçmiştir. Kaldı ki , Mehmet ÖZBEK eserin sözlerinide tahrip etmiştir.

Bay yazar Sabri Kürkçüoğlu" Kara Üzüm Habesi" parçasında, aynı hatayı yapmış. yıllardır TRT yayınlarında, MESAM' da, gerçek bestekarı Mehmet Durak Şerbetçi diye neşredilirken, yazar doğru güncelleme yapmadan, kitabında başka isim zikretmiştir.

Güzide yazar Sabri Kürkçüoğlu "Söz ve müziği kardeşi ,Fuat Kürkçüoğlu adına, göstermiş olduğu, "Ağam Hoş Geldi" türküsü, Beste bakımından, " Odam Dört Köşe" Diyarbakır türküsünden alıntı olduğu, Urfa müzik camiasınca, Olay Gazetesi'nde" EY HAMAMCI HAMAMINA HIRSIZLARDAN KİM GELİR?" başlıklı yazıyla 2013 yılında, tartışmaya açılmış eser halen bestekarınca tekzip edilmemiştir. Seçkin yazar Sabri kürkçüoğlu, kaynağa inmeden, hem yazdığı kitapta, hemde, Şurkav Aylık Kültür Sanaat Dergisinde, eseri ayıplı şekilde neşretmiştir.

İlk baskısı , Sayın Mehmet OYMAK ve Cihat Kürkçüoğlu ile birlikte, Urfa Belediyesince basılan, " Fotoğraflarla Urfa " isimli kitap, bir süre sonra, yalnız Mehmet OYMAK Hoca'nın adı çıkarılarak, Cihat KÜRKÇÜOĞLU kendi adına 2.kez basıtırır. Yine bir müddet sonra, tekrardan, yanlızca Cihat Kürkçüoğlu adını çıkararak , Mehmet OYMAK kendi adına dönüşümlü olarak aynı kitap 3. kez neşredilir.

Bilge yazarımız Sabri KÜRKÇÜOĞLU "Baskı yeri, bilgi içeriği, fotoğrafları, konusu, sayfa sayıları bile tıpkı, aynı kuruluş adına yayınlanmış şekilde olan bir kitapı, bir dönemin Vali Yardımcısının adına yeniden çıkarıp , Geçmiş dönem Vali Yardımcısını Araştırmacı Yazar etmişti.

Kaldı ki, geçmiş dönem Şanlıurfa Valisi, yukardaki şekilde düzenleyip, Elit Yazar Sabri Kürkçüoğlu ile, bir gurup bilir kişiler dahil, ŞURKAV Yönetim Kurulu Üyelerinin kısmen, ıslak imzalarını bile almışlığı kuvvetli ihtimaldır.

İsminde" Şanlıurfa Kültür Sanaat Araştırma Vakfı " yazılmışsa, bu kadar yanlış ,veya özürlü bilgiler, nasıl keyfi olarak yazılıp yayınlanır?. Kalkıp yalan söylenecekse, ŞURKAV adına söylenmese de olur. Bu işten Urfalı ŞURKAV Sanaat Kurulu Mütteveli Heyetti mi ,Sülüetmi, Hayeleti mi? kim sorumludur.?

Acaba bu Urfalı Kültür Sanat, Araştırma Vakfı Heyetimiz , bize tapı kılıp, horrlayarak , çıt çıkarmadan " URFALI ERBAB-I ALİLER" POZUNU MU VERMEKTELER ? Böyleyse, Bu heyet Şanlıurfa Valiğine ağır bir Külfet, büyük bir Kümbet olsa gerek . Önceleri gibi O vakıf , bu vakıf , bu heyet, o heyet değil ! Başka ilde yoluk atıp, Urfa'da kuş tutmakla üyelik olmaz. Bizce Şurkav yeniden yapılandırılmalıdır. " ÖLÜ İSKATI " gibi aldım kabul ettim demekle kültür hizmeti olmaz.

Başta Dedik ya ....! KÜRKÇÜOĞLU VAKIFTA,VAKIF KÜRKÇÜOĞLU'NDA ...!

Ekleme Tarihi: 04 Nisan 2018 08:34

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 12 Yorum Eklenmiştir.

yaklaşım oldukça yanlış ruha

Bir yanlışı bilimsel olarak düzeltip, doğruya ulaşmak varken sataşmak neyin nesi oluyor. Yazı baştan sona tahkir edici.
28/05/2018 17:16

YAZIK edessa

Yazar olarak o köşede duruyor olmanız Urfa'nın kara bahtı. Bir şeyleri düzeltmek ayrı, öfke kusmak ayrı. Sizinkinde öfke ziyadesiyle fazla duruyor. Sizin amacınız düzeltme değil, incitme. Fazlasıyla vasat bir yazı.
28/05/2018 17:09

Bilene Bir Nasihat ? MEHMET KARACIK

Meyveli (mevye veren) ağaç taşlanır. Akıl sahipleri ne oldum değil, ne olacağım, ne gördüm değil, ne göreceğim diye düşünmüşlerdir. Değerli Hüseyin abimi tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
13/04/2018 09:50

Yallehçiler Abufatih

Bakıyorum herkes kılıçlarını çemiş yazarın üstüne gidiyor.Bahsettiginiz zatlar sanki urfayı yeniden keşfetmişde yazar bunu görmemiş ne yapmışlarsa paralarıyla yapmışlar sanki ömürlerini urfaya adamışlarda biz görmemişiz
10/04/2018 17:15

Ayıp olmuş Hasan Basri SAVAŞ

Bu yazının yazılması, yayınlanması ve sitede halen bu şekliyle durması ayıp olmuş. Kime göre? Sitenin okuru olan bizlere göre ayıp olmuş. ŞURKAV ve Sabri Bey bu memlekete çok büyük hizmetler yapmıştır.
10/04/2018 11:00

Hiç hoş değil Ayşe Gönlütok

Bir tek Sabri ve Cihat kardeşleri yakinen tanırım. Diğer kardeşlerin üçünü ise Urfa'ya yaptıkları hizmetlerden gerek resim çalışmalarından gerek diğer kültür hizmetlerinden gördüğüm duyduğum kadarı ile takdir etmekteyim. Zannederim ki öyledir, yalnız ben değil bütün Urfa nın düşüncesi bu yöndedir . Bu aile artık geleceğin bir efsanesidir.Size cevap vermediklerinden de anlaşılacağı üzre bu kardeşlerimiz ne kadar sabırlı ve edepli olduklarını göstermektedirler. Size düşen, bu düşüncelerinizden ve niyetinizden vazgeçmenizdir. Sağlıcakla kalın. Yapıcı olun yıkıcı olmayın.
09/04/2018 08:18

El insaf Latif kılıç

Hüseyin bey onbinlerce doğrusu olan sabri kardesimizi bir iki yanlışı yüzünden insafsızca elestirmenizi hiç de şık bulmadim. Umarım bu yanlış tarzınızı bırakırsınız.Çünkü aksine dost kaybediyor sunuz
08/04/2018 20:31

Pesin hukumlu bir yazi mehmet Fatih/Newyork

Yazar arkadasimiz,,Bazi kisi ve ailelere karsi pesin hukumlu iddialarini delil gostermeden mutlak dogru gibi ifade ediyor,bu durum okuyucularin gozunden kacmiyor,,Mehmet Ozbek,kurkcuoglu ailesi basta geliyor,,
08/04/2018 18:11

Sizi kınıyorum Şahin Demirci

Kürkçüoğlu ailesi ni elstiriyormussunuz gibime geliyor Bu nezih kardeşlerimizin urfa için yaptıkları hizmetler ortada. .Çok ayıp bu yaptığınız. Kınıyorum.
07/04/2018 22:47

Urfa Hasan ARSLAN

Ayrıca herkes Urfa'ya ettiği hizmeti önüne koyup, eser sahiplerini ona göre eleştirmeli. Eser vermek zordur. Konuşmak ise kolay....
06/04/2018 14:42

Yorum Hasan ARSLAN

ŞURKAV ve Kürkçüoğlu'nun Urfa kültürüne ve tarihine yaptığı hizmetler inkar edilemez. Ortada bir yanlışlık varsa bile daha yapıcı ve düzgün bir üslupla doğrunun aranması gerekir.
06/04/2018 14:41

Alibaba kırkharemiler İsmail BOZKURT

Ağabey günümüz insanının dürüstlügünü sorğulamışsınız Kardeş kardeşin kuyusunu kazıyor eskiden evlerin sokak kapısı kilitlenmezdi şimdi 4 tane kilitle kilitleniyor Şanlıurfa telefon dolandırıcılarıyla ünyaptı hangi dürüstlük refah seviyesi yükseldikçe güven itimat düştü sizin araştırmalarınız tespitleriniz sonucu hak yerini bulacak yanlıştan dönülecektir.Allaha emanet olun
06/04/2018 09:40

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024