Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

UMARIM ISKALAMAYIZ...!

 

UMARIM ISKALAMAYIZ...!




Ülke de son seçimle oluşan tablo ;

Ülkemiz siyasi hayatına bir çok farklı ve derinlikli anlamlar içeren mesajlar vermiştir...




Bunlardan en önemlisi de ülke de son üç dönem tek başına iktidar olan, AKP nin iç ve dış politik yanlışlar sebebi ile tek başına iktidar olmasının, seçmenler tarafından veto yemiş olmasıdır...!




Daha sonra ülkeye verdiği önemli diğer bir mesaj da yıpratılan ve degerleri aşındırılan Demokrasinin, tüm kurum ve kuralları ile çağdaş batı normlarında ülke de yeniden tesisine yönelik mesaj olmuştur...!




Bir diğer önemli mesaj da adaletsiz seçim barajının ne olursa olsun ortadan kaldırılması ve ve ülkenin darbe anayasasının bir ürünü olan antidemokratik ve insan hak ve özgürlüklerine tezat teşkil eden seçim kanunu ve barajların kaldırılması talebini çok net bir şekil de vermiş olmasıdır...




Bundan başka diğer bir önemli mesaj da ülkenin parlamenter demokrasi de ısrarcı olması ve başkanlık sistemi ile aslında kendilerine saltanat kurmayı düşleyenleri açığa düşürmüş olmasıdır...!




İşte tüm bunlarla birlikte satır aralarına dikkatli baktığımız da ise bu seçim sonuçları bizlere ;

Bu önemli mesajlar dışında ayrıca ülke de estirilen baskıcı otoriter dayatmanın kabul edilemez olduğunu...

Ülkenin hızla kutuplaştırılmaya ve ayrıştırılmaya çalışılmasına yönelik hamleleri veto ettiğini...

Barış ve özgürlük, doğaya saygı, kişisel özgürlük alanlarına müdahaleyi,polis devleti haline getirilen ve tüm itirazları şiddeti yöntem olarak seçerek bastırmayı ve susturmayı onaylamadığını..!

Ülkenin giderek yoksullaşan ve işsizleşen grafiğine aldırmadan, ülkeyi yönetenlerin içine düştüğü lüks ve şatafat içeren, lale devri saray manzaralarını, devlet yönetiminde hızla yükselen ısraf tablolarından rahatsızlık duyduğunu...!




Ve ülkemizin yanlış dış politika tercihleri ile dünya da yalnızlaşan bir konuma getirilen yeni konumunu ve de anti demokratik uygulamaların ülkeyi dış dünya nezdinde itibarsızlaştırmış olmasına verdiği tepkiyi...! Evet tüm bu olumsuzluk tablolarından sorumlu olan iktidarın, sadece yol,köprü baraj gibi yatırımlarla bu ayıplı tablolardan kurtulamayacağını açık ve seçik bir biçimde bize göstermiş ve ülkenin koalisyonlarla yeni bir döneme girmesine kapı aralamıştır...




Şimdi görev, bu tablodan ülkeye demokratik bir olgunluk içersinde farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, ortak evrensel ve içsel degerlerimizden ilham alarak, aklın ve sağduyunun bizlere yüklediği görev ve sorumlulukla yeni bir iktidar tablosunu çıkarmak ve ülkeyi süratle demokratik bir zemine çekerek, ülkeye nefes aldıracak bir yapıyı inşa etmektir...Kısır çekişmelere, orta çağ düşmanlık anlayışlarına ve kişisel kapris ve ihtiraslara ülkeyi kurban edecek yanlışlardan arınarak, aklın ve dünya gerçeklerinin rehberliğinde uygar bir davranışı sergilemek görev ve sorumluluğunuzun gereğidir...




Lütfen her parti ve lider bu görev ve sorumluktan bir an bile vazgeçmeden ülkeyi ayakları yere basan hükümete kavuştursun diyorum...Şayet AKP bu koalisyonun içinde olacaksa, onlarında kendilerini iktidardan alaşağı eden yanlışlarında ısrardan vazgeçmesi ve ülkenin önünü açacak ve şeffaf bir yönetime kavuşturacak yolda bu yanlışlıkların ve ayyuka çıkan üzeri örtülmüş yolsuzlukların da adil ve özgür bir yargı ile ülkenin cerahatlarından kurtulmasının yolunu açması önem arz ediyor olacaktır...!




Bu arınmanın hem ülkemize hem de kendilerine sonsuz faydaları olacak, hem onlar hem de ülke hataları ile yüzleşerek, yoluna daha emin ve sağlıklı adımlarla yürüme hatta koşma imkanı bulacaktır...! Ülke yeni bir erken seçim değil , yeni bir akıl,vizyon,huzur,refah ve barış istiyor..Umarım bu fırsatı ıskalamayız...!




Selam ve sevgilerimle

Ekleme Tarihi: 18 Mart 2018 06:56

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Maalesef ıskaladık.. Halil Çakır

Bu yazıyı sanırım 2015 haziran seçimlerinden sonra kaleme almış ve ülkenin önüne çıkan koalisyon seçeneğini yeni bir arınma ve geleceğe demokrasi ile yürüme fırsatını ıskalamayalım istemiştim...Ne var ki bu fırsat kullanılmadı ve ülke bugün maalesef bu fırsatı ıskalamış olmanın sancılarını yaşamakla karşı karşıya kalmış bulunuyor..
18/03/2018 12:39

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024