Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Spor Üzerine A'dan Z' ye... (2)

 

Spor Üzerine A'dan Z' ye... (2)



Sporla ilgili bundan önceki yazdığımız yazıya devam ediyoruz. Spor vücut ve kafa yetileri eğitimiyle birlikte eğlencede sağlayan bir işbirliğidir. Spor bilindiği üzere; önceleri savaşa hazırlanmak amacıyla binicilik, kılıç ve av sporları yapılırdı.

Şu anda teknolojinin getirdiği bir hareketsizlik var. Çocukları apartmanlara kapatıyoruz. Diğer taraftan zamanlarının büyük bir kısmını servislerde geçiyorlar. Şimdi de apartmanlara karşı bir savaş olarak çocukları sportif aktivitelere yönlendirebiliriz. Çocuklar mahalledeki okula yürüyerek giderlerdi. Halen bir spor salonu olmayan, kütüphanesi olmayan okullarımız var.

Amatör olarak yapılan spor ve profesyonel olarak yapılan spor olarak sporu iki ana başlık altında değerlendirebiliriz. Profesyonel spor bir endüstridir ve “para” kazanma aracıdır.

Halk sağlığı, toplum için çok kıymetli bir unsurdur. Bunu ne şekilde gerçekleştirebiliriz daha az araç kullanarak, asansöre binmeyerek, yürüyerek, sağlıklı yaşam halkasından birini oluşturabiliriz. Ayrıca yetişkinler için günlük aktivite, amatör spor faaliyetlerinin yaygın olması ve doğa yürüyüşleri kişinin daha zinde kalmasını sağlar.

Profesyonel sporcular amatör sporculara örnek olmalıdır. Zaten profesyonelliğin ilk basamakları amatörlükten geçer.

Engelli gençlerimizin sportif aktivitelerini kendi aileleri ve toplum olarak desteklemeli, onları bu konuda yüreklendirmeliyiz.

Sporda sağlıklı ve doğru İletişim de, spor kadar önemlidir. İletişim nedir; iki kişinin duygu, düşünce ve bilgilerini paylaşarak birbirilerini anlamasıdır yani iletişim iki yönlü bir süreçtir.

Sporcuların birbirleriyle ve antrenörlerle karşılıklı sağlıklı bir iletişim sporcuların psikososyal ve fiziksel gelişimleri açısından önemlidir. Önemlidir çünkü sporda ustalık iklimi, antrönürü sevme, çaba, yakınlık, bağlılık ve tamamlayıcılık açısından çok kıymetlidir.

Sporda şiddete gelince, tarihe bakıldığında birçok üzücü olayların yaşandığı bilinmektedir.

Kulüp başkanlarının çok dikkatli ve özenli açıklamalarda bulunması gerektiği açıktır. Yapılan bir araştırmada kışkırtılmanın yüzde 56, 3’ü kulüp başkanı ve yöneticilerinin rakip takımın aleyhine vermiş olduğu demeçler olduğu,

Diğer bir neden amigoların seyircileri olumsuz yönde etkilemesi,

Fanatik taraftarların ölçüsüz hareketleri,

Holiganların kışkırtmaları ve aynı zamanda medyanın da yüzde 34,9 oranında kışkırtmada rolü olduğu belirtilmiştir.

Dernekler, kurumlar amatör sporu geliştirmeli, desteklemeli çünkü mahallede, okulda amatör spor olmazsa profesyonel spor gelişemez. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Sporun kendisi bir disiplindir. Spora vereceğimiz mana gençliğe vereceğimiz mananın öz kardeşidir. Düşüncede disiplin olur, fiziki yapı şekillenir. Sağlıklı; çalışan, üreten, bir gençlik için sağlıklı yetişkinler ve sağlıklı ileri yaş için haydi hep birlikte spor yapalım ve spora destek olalım.

Belgin Turan’la Daha Başka Neler Mümkün.

Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2017 13:02

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024