Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Şanlıurfa Metruk Müzesi!

 

Şanlıurfa Metruk Müzesi!

Tarih ve kültür şehri olan medeniyetin beşiği Şanlıurfamızın Balıklıgöl platosu yakınında yer alan Haleplibahçe’ye dinler bahçesi adı altında kilise, sinagog ve havra yapımı için temel atılırken tesadüfen ortaya çıkan mozaikler yüzünden bu proje rafa kaldırılarak bölgeye devasa bir müze inşaa edildi. İnşaatın bitmesiyle birlikte her Şanlıurfalı gibi bu büyük müzeye sahip olmaktan bizde gurur duyduk, hele bir de müzenin içini gezince bu gururumuz ikiye katlandı.

Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesinin açılmasıyla birlikte 1969 yılından yılından beri hizmet veren Şehitlik Çamlığı içindeki eski müzede bulunan tarihi eserler de bu müzeye taşındı. 2014 yılı Nisan ayındaki taşınma işleminden sonra kademeli olarak eski binanın kapıları, pencereleri birileri tarafından sökülerek metruk bir bina haline geldi.

Son yıllarda hızla artan madde bağımlılığı yüzünden ilimizde binlerce gencimiz tanesi birkaç liraya satılan zehirlerle tanışıyor. Emniyet güçlerinin bütün çabasına rağmen zehir tacirleri bu zehirlerin şeklini, içeriğini ve satış yöntemlerini sürekli değiştirerek gençlerimizin kanına girmeye devam ediyorlar.

Madde bağımlılığını bitirmenin yolu sadece satışı engellemekten değil, bu zehirlerin kullanılabileceği mekanları yok etmekten geçer. İlimizde yıllarca atıl durumda kalan ve belediyenin proje üretmekte geç kalması yüzünden madde bağımlılarına, hırsızlık çetelerine ve kanun kaçaklarına mesken olan eski sanayi sitesindeki dükkanlar 7-8 yıl gibi bir süre normal vatandaşların giremediği bir bölge olmuştu. Şimdilerde o bölgede yeni bir proje başlayınca malum kişiler bu sefer şehir merkezindeki kullanılmayan, atıl durumda olan metruk binalara dadanmışlardır.

İşte bunlardan biri, belki de en VİP görünümünde olanı Şehitlik Çamlığı içindeki eski müzenin yeridir. 3 seneden beri atıl durumda olan bu metruk bina uyuşturucu, uçucu, sentetik madde bağımlılarının, hırsızların, kap-kaççıların ve bilimum suç çetelerinin barınağı haline gelmişitr.

Daha önce çeşitli ulusal gazetelerde haber yapıldığı halde kimsenin ilgilenmediği eski müze binasına artık el atmanın zamanı gelmiştir.

Sayın valimizin eski müze binası işini gündemine alması, ilgili müdürlüğe gerekli talimatı vererek bir an önce yıkımı gerçekleştirmesi elzem hale gelmiştir.

Ağaç fukarası bahtsız Urfamızın ender çamlıklarından biri olan Şehitlik çamlığının kim tarafından ne zaman ekildiği belli olmamakla beraber, içinden bir Müze, bir Meteoroloji Müdürlüğü idare binası ve lojman binası, 1 Cami, 4 Blok apartman, 3 tane düğün salonu çıkarılarak her geçen gün yeşil alanın biraz daha küçüldüğünü görmekteyiz. Yeşile ve ağaca önem veren bu şehrin münevver insanlarının ve sayın valimizin desteği ile eski müze binasının yıkılarak yerinin Şehitlik Çamlığı parkına terkedilmesi şarttır.

Lütfen artık yeşil alanlarımız, parklarımız, meydanlarımız birilerine peşkeş çekilmesin, bu alanlar gerçek sahibi olan sade vatandaşa bırakılsın.


Ekleme Tarihi: 15 Kasım 2017 08:56

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024