Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

KIRMIZI BEYAZ

 

KIRMIZI BEYAZ





15 Haziran akşamı başlayan “Demokrasi nöbeti” tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin her bir yanı adeta “kırmızı beyaz” renklere büründü.

Demokrasi nöbetinin devam ettiği kentlerden birisi olan Şanlıurfa”da ise özellikle akşamları Topçumeydanı başta olmak üzere kentin her bir noktası ayrı bir özellikle güzelliklere bürünmekte.

Akşam namazı sonrasında başlayan hareketlilik, seccade ve Türk bayrağının alınıp çarşı pazara halkın koşması ile daha da coşkulu bir hale dönüşmekte. Demokrasiye sahip çıkan Milli irade, tüm kararlılığı ile çarşı pazarda “demokrasi nöbetini” tutmaya devam etmekte.

Demokrasi nöbetinin tutulmasında tabi ki önemli isimleri burada zihretmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Kim mi bunlar?

Bu isimlerin en başında Vali Güngör Azim Tuna gelmekte. 15 Haziran akşamı, cuntacıların “görevini terk et! Görevinden uzaklaş!” tehditlerine aldırış etmeyip, halkla buluşan, kucaklaşan Vali Tuna, kararlılığı, cesareti ve demokrasiye olan inancı ile alkışı hak eden bir isim olarak karşımıza çıkmakta.

Alkışı hak eden bir başka önemli isim ise il emniyet müdürü Eyüp Pınarbaşı. Cuntacılara karşı başında bulunduğu Polisine sahip çıkarak “Demokrasiye” olan inancını adeta haykıran emniyet müdürü Pınarbaşı, sokağa dökülen halkın da yanında yer alarak halk ile birlikte hareket etti ve oda alkışı hak eden isim olarak karşımıza çıkmış oldu.

Ve Belediye Başkanları…

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi başta olmak üzere Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 15 Haziran akşamından bu güne durmadan, dinlenmeden, sahadan kaçmadan “Demokrasi nöbeti” tutan halkın hep yanında yer aldılar. Ve tabi ki Siverek, Hilvan, Akçakale, Harran, Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç, Birecik, Halfeti ve Bozova Belediyeleri ile ilçelerini de unutmamak gerekir. Tüm Belediyelerimizi de alkışlıyoruz.

Tabi ki alkışın en büyüğünü ise gerçek CUMHUR olan 7”den 70”e kadın, erkek, genç, yaşlı demeden sokakta nöbette olan vatandaşa gönderiyoruz.

İlk akşamdan itibaren en başta garnizonların, nizamiyelerin kapılarına yatmak sureti ile gerek tankların ve gerekse askeri araçların kışlalarından çıkmamasına vesile olan ve akşamdan sabahın gün ışılarına kadar ailece DEMOKRASİ NÖBETİ tutan Türk halkını asla unutmamak gerekir.

Daha önceki dönemlerdeki inkılâplarda evlerinin pencerelerinin perdelerini kapatıp hatta ışıklarını bile kapatan bu halk, 15 Haziran akşamı ölmek ve sakat kalmak pahasına gözünü kırpmadan sokaklara çıkmış ve Demokrasiye, Cumhuriyete olan inancını haykırmış ve Türk devletinin yanında yer almıştır. Tabi ki bunu yapan sadece AKP”li olmamıştır. Demokrasi nöbetine koşanlar arasında AKP”linin yanı sıra CHP”lisi, MHP”lisi ve hatta HDP”lisi ile olmuştur.

Evet, 15 Haziran”ın üzerinden bugün itibari ile tam tamına 12 gün geçmesine karşın Türkiye”nin her bir köşesinde “DEMOKRASİ NÖBETLERİ ilk günkü azim ile devam etmektedir. Türkiye bugün dağları, bağları, beldeleri, ilçeleri, şehirleri ile adeta tek renge dönüşmüştür.

Hangi renk mi?

Tabi ki KIRMIZI – BEYAZ

Ekleme Tarihi: 27 Temmuz 2016 14:48

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  18 Nisan 2024