Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Böyle Ensarlık İstemiyorum!

 

Böyle Ensarlık İstemiyorum!



Suriye’de uzun yıllardan beri devam eden dikta rejimi sonunda patlak verdi ve Beşar ESAT’ın yönetim konusunda babası kadar becerikli olmadığı ortaya çıktı. BOP’un senaristleri ve uygulayıcıları Suriye’deki otorite boşluğundan da faydalanarak ülkedeki iç savaşın fitilini ateşlediğinden bu yana yaklaşık beş yıl geçti.



BOP’un amacı Suriye’yi Irak gibi yapmaktı… Ama aynı Irak’taki iç savaşın ve bölünmenin acılarını nasıl ki en çok Türkiye yaşadıysa, Suriye olayı da bizim kucağımızda patladı.



Ülkemizin dış borçlarının önceki hükümetlere göre katlanarak arttığı AKP döneminde PKK terörünün iyice azması yetmediği gibi bir de Suriye’den gelen ithal terör belimizi iyice büktü.



AKP hükümetinin izlediği hatalı dış politika yüzünden kısa bir sürede milyonlarca Suriyeli ile iç içe yaşamaya başladık…



Cumhurbaşkanı miting meydanlarında, salon toplantılarında yaptığı konuşmalarda, Suriyelilerin muhacir olduğunu, bizim de ensar olmamız gerektiğini söyledi durdu…



İyi, tamam, kabul, biz ensar olalım da, kime karşı… muhatabımız muhacir gibi davranmıyor ki; evet inkar etmiyorum, Suriyelilerin tamamı kötüdür demiyorum ama yaş ortalaması 18-25 arasında olan ve sokaklarda aylak aylak gezen, önüne gelen herkese şer satan büyük bir güruhla karşı karşıya kaldığımızı hiçbir Urfalı inkar edemez… Neredeyse her gün gazetelerde, Suriyelilerin karıştığı bir kavga, bir bıçaklama, bir ev basma, düğün basma, adam dövme haberlerine rastlanır oldu…



Ankara’da oturup ahkam kesmek kolay tabi… Benim oturduğum apartmanda 5 tane Suriyeli komşum var, gelsinler de benden sorsunlar.



Devletimizi yönetenler danışmanları ve taşra teşkilatları tarafından yanlış yönlendiriliyorlar. AKP Şanlıurfa İl ve İlçe yönetimlerinin işi davetlerde, düğünlerde boy göstermek değildir. Bu Suriyeliler geldiğinden beri yaşanan fuhuş, uyuşturucu, cinayet, yaralama vs. olayları rapor edip genel merkezlerine bildirmek hiç mi akıllarına gelmemiştir. Bu olayların rapor edilmesi vicdani bir sorumluluktur. Bu sorumluluğunu yerine getirmeyenler kanunen olmasa da vicdanen suçludur.



Vergisini, kirasını, Bağ-Kur’unu ödeyemediği için son bir yılda 800 esnafın kepenk kapattığı Şanlıurfa’da Suriyelilerin açtığı yüzlerce kaçak işyeri vardır. Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Suriyeliler tarafından açılan gazino, pavyon, kafe görüntüsü altında akla gelen gelmeyen her türlü pisliğin sergilendiği mekanlar yüzünden şehrimizin ahlaki çöküntüsü hızlanmıştır.



Bizler bu durumdayken, Cumhurbaşkanı sürpriz bir çıkış yapıyor ve Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıklıyor… Bu açıklamanın hemen ertesi günü, bu sefer de TOKİ’nin elindeki boş konutların Suriyelilere tahsis edileceğini söylüyor.



Sayın Cumhurbaşkanı, hiç kusura bakmayın, ülkemizin ve milletimizin geleceğini ilgilendiren bu kadar hayati bir konuda tek başınıza karar vermenizi doğru bulmuyorum. Hoş bu konunun gündeme getirilmesi bile doğru değil de mademki gündeme geldi; bu konuda halk karar vermelidir. Referanduma gidilmelidir.



Ama bu referandum öncesinde, halkı ikna etmek için devlet hazinesinden mitingler, toplantılar, yemekler düzenlenmemeli… Akil adamlar piyasaya sürülmemelidir. Yani insanımız kendi hür iradesiyle baş başa bırakılmalıdır. Bu şartlar altında yapılacak olan bir referandum bütün gerçekleri gözler önüne serecektir.


Ekleme Tarihi: 13 Temmuz 2016 15:20

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024