Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  23 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Çiftçinin Umudu Tanal'a Kaldı

 

Şanlıurfa çiftçisinin elektrik ile ilgili sorunlarını gündeme getirmem için çözümlerini de yazma ihtiyacı hissettim.

Bu nedenle daha önce görüşme yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Urfalı olması nedeniyle bana söylediği “Şanlıurfa’nın bütün sorunlarını meclise taşıyacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim” sözü aklıma geldi. Bu nedenle telefonla kendisini arayarak sayın vekilim “Şanlıurfa çiftçisinin elektrik sorunu” diye söze başladığımda ilk sözü şu oldu “konu bana iletildi. Ben de gereğini yaparak konuyu meclis gündemine taşıdım.

Yaptığım çalışmayı aynen size aktarıyorum.” 2 dakika sonra vekilimizin danışmanı Filiz Hanım beni arayarak vekilimizin çalışmalarını size iletiyorum dedi. Ben de yalnız İstanbul Milletvekili olarak değil Türkiye’nin milletvekili olarak Mahmut Tanal’a ülke sorunlarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim. Çalışmayı aynen okuyucularıma aktarıyorum. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.





TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

ANKARA


Aşağıdaki sorularımın Enerji Bakanı Berat ALBAYRAK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve T.B.M.M içtüzüğünün 96.maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.27.06.2016


Av. Mahmut TANAL

İstanbul Milletvekili


Şanlıurfa’da basına da yansıyan haberlerde bilindiği üzere Dicle EDAŞ tarafından herkese fatura göndermek suretiyle , ödenmeyen borçları gerekçe göstererek devlet tarafından çiftçiye ödenen pamuk desteklerine bloke konulmuştur.

Dere yatağından cazibe sulama tekniği ile sulama yapan çiftçiye bile fatura gönderilerek sulamada elektrik kullanmayan çiftçi mağdur edilmiş durumdadır. Çiftçi, destek parasıyla tohum, mazot, gübre, ilaç almakta iken hesaplarına konulan bloke ile mağdur edilmiş durumdadır.

Bu bilgiler doğrultusunda ;

1- Şanlıurfa’da Dicle DEDAŞ’a borcu olsun veya olmasın tüm çiftçilerin pamuk destekleme hesabına bloke konulduğu doğru mudur?

2- Çiftçi destek fonuna bloke konulamayacağına dair mahkeme kararı mevcut olup, vatandaşların aynı durumdaki mağduriyetinin giderilmesi için tek tek dava açması mı beklenmektedir?

3- Sulamada cazibe sulama tekniğini kullanan çiftçinin hesabına bloke konulması gerekçesi nedir?

4- Pamuk desteklemesi alan çiftçilerin , Sulama Birliği’nden borcu yoktur yazısı almasına rağmen Dicle DEDAŞ tarafından hesaplarına bloke konulduğu doğru mudur ? Doğru ise hangi gerekçe ile bloke konulmuştur?

5- Ticari amaçla kurulan bir şirket çiftçinin hesaplarına bloke koyma yetkisini nereden almaktadır? Bunu hangi kanun maddesine dayandırmaktadır ? Bu şirketin Bakanlar Kurulu Kararı’nı gerekçe göstererek bloke koydurduğu ve alacağını tahsil yoluna gittiği doğru mudur? Doğru ise herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın çiftçi hesaplarına bloke konulmasının yasal dayanağı nedir?

6- Bakanlar Kurulu’nda özel bir şirketin alacak tahsiline ilişkin bir karar alındığı doğru mudur?

7- Çiftçinin 500 milyar TL’nin üzerindeki alacağına bloke konulması sonucu oluşan mağduriyet ve hak kaybı nasıl karşılanacaktır? Haksız yere parası bloke edilmiş çiftçinin mağduriyetini gidermek için çalışma yapılacak mıdır?

8- Çiftçiye destek fonu ödenmesinin sebebi nedir? Uygulanan bloke desteklemenin amacına ters bir uygulama değil midir ?

Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2016 09:06

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  23 Nisan 2024