Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Büyükşehir Trafik Dairesi Nerede?

 


Şanlıurfa”mızın gecekondusuz nadide ilçelerinden birincisi olan Karaköprü”de Büyükşehir Belediyesine bağlı Trafik Daire Başkanlığı oldukça garip bir uygulama içine girmiş.

Garip diyorum çünkü yapılan ve yapılmak istenen gerçekten de garip.

Nasıl mı?

Hemen anlatayım.

Karaköprü denince akla 35 metre diye tabir ettiğimiz ilçe halkının “Sevgi yolu” adını koydukları, Mahmut Hafız Bulvarı gelmekte.

Karaköprü”nün en güzel, en hızlı gelişen yollarında birisidir.

Karaköprü”nün tabir yerinde ise tek ana arteridir.

Buraya kadar her şey yerinde ve güzel. Güzel olmayan ise Büyükşehir Belediyesine bağlı Trafik dairesinin kafasına göre takılması, kavşak açması, yeşili katledip adeta ölüme davetiye çıkartmasıdır.

Tam bu noktada başta Karaköprü Kaymakamı olmak üzere Karaköprü ilçe Beledile Baykanı ile Karaköprü halkını duyarlı davranmaya davet ediyorum.

Bakın, bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Nihat Çiftçi daha önce Karaköprü Belediye başkanı idi. Haydi Trafik daire Başkanı Karaköprüyü bilmiyor, tanımıyor olarak kabul edelim. Peki ya bu projeye onay veren Nihat Çiftçi ve Meclisine, encümenine ne demeli?

Karaköprü Belediyesinden Mahmut hafız bulvarına çıkan yol kapatılmak isteniyor. Bunun yerine ise daha önce İmparator ekmek fırınının tam önünde bulunan ve bir kişinin yaşamını yitirmesinin ardından iki saat içinde kapatılan yerin 200 metre yukarısına Şato de Villa”nın tam karşısında şimdi yeni bir kavşak açılmak isteniyor.

Allah aşkına burada neden trafik cinayetine, kaosuna mahal verebilecek bir projeye EVET diyorsunuz? Neden burasını uzun bir BULVAR olarak kabul etmiyorsunuz? Zaten 300 metre aşağısında Osmanlı Pastanesinin yanında ve 300 metre yukarısında ana bulvar kavşakları var zaten.

Trafik Dairesi Baykanlığı neye nasıl akıl hizmeti ile iş yapmak istiyor bilmiyorum ama dar olan yerde kavşak yapmak trafiği rahatlatmaktan çok trafik kazalarına mahal verebilecek bir proje olarak karşımıza çıkacaktır.

Mahmut Hafız bulvarında yeni trafik kazalarının olmasını, insanların yaşamlarını yitirmelerini, yaralanmalarını ve maddi hasarlı kazalar yaşamak istemiyoruz.

Temennim valilik ile Karaköprü ilçe Kaymakamlığının başlatılan rezalete dur demeleri ve yaşanabilecek ölümlere, olabilecek trafik kaoslarına izin vermemeleridir.

Halep orda değil ama Karaköprü Mahmut Hafız Bulvarı burada. Yapılacak olan tek şey birilerinin oraya gitmesi, açılması düşünülen bulvarın ne denli rezalet bir proje olabileceğini daha fazla ağaç ve yeşil katliamı yapılmadan önüne geçilmesidir.

Trafik dairesinin başlatmış olduğu hatadan geri adım atması dileği ile..

Ekleme Tarihi: 04 Mayıs 2016 09:43

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024