Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  16 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

KARNEDEKİ PAYIMIZ

 



Karnelerin alınmasıyla birlikte malumunuz olduğu üzere bazı evlerde kutlamalar yapılırken bazı evlerde de kızılca kıyametler kopmaya başladı.



Genel olarak dengede tutma, dengeleyebilme sıkıntısı yaşayan bir toplum olarak bu hususta da demirin tavını maalesef kaçırıyoruz.

Öncelikle çocuklarımızın eline verilen karneyi değerlendirirken veli de başarıda ya da başarısızlıkta kendine düşen analizi iyi yapmalı.

Hatta ve hatta öğretmenler ve ilgili görevliler de o karnedeki kendilerine düşeni çok iyi değerlendirmeli.



Eğitim ve öğretim, üçtaşlı yer ocağı gibidir. Taşlardan birini, yerinden oynattığınız anda denge bozulur.

Çocuğun durum değerlendirmesi yapılırken de bu taşların yerli yerinde olup olmadığı kontrol edilmelidir.



Başarı, kişisel olmayıp sadece doğru hedef programlaması yapmakla sağlanır. Her anlamda ailesi ve öğretmenleri tarafından yoğrulup hayata uyumlu ve hazır hale getirdiğimiz çocuklarımızın başarısızlıklarında sorgulanması gereken onlar değil bizlerizdir.



Herkesin kendi öz eleştirisini yapması şarttır. Çocuğa yüklenmektense kimlerin nerede neyi eksik bıraktığını bulması ve bunu nasıl telafi etmesi gerektiğini düşünmesi gerekir.



Çocuklara, karnelerindeki düşük notlarından dolayı çeşitli cezalar verilmesi, eğitim hayatlarıyla ilgili yaşayacakları sorunlara şimdiden davetiye göndermek demektir. Çünkü yetersizlik duygusu pekişen öğrenci, özgüvenini kaybetmeye başlar. Güvensiz çocuklar da okul başarısıyla hayatta bir yer edinmeye çalışmaktansa genellikle kendilerini, güvende hissedebilecekleri gruplara dâhil etmeye çalışırlar. Yani sokağın güçlerine…



Çocuklarımıza karnelerindeki başarılarından dolayı çok uç noktalarda ödüller sunulması, kendi yaşamlarını şekillendirmeleri hususunda onları sorumluluk bilincinden uzaklaştırır. Bir öğrencinin görevi zaten eğitim öğretim sürecinde verilen bilgileri doğru kaydedip, gerektiği zaman o bilgileri doğru şekilde kullanabilmektir. Ancak başarısı ödüllendirilen öğrencinin motivasyonunun da artacağı bir gerçektir. Bu yapılırken de çocuğun manevi yönünü kuvvetlendirecek değerler göz önünde tutularak yapılmalıdır. Ailece yapılacak bir gezi, istenilen bir filme ailece gitmek, sağlıklı, sevgi dolu, kendini güvenli ve samimi hissedebileceği bir aile sıcaklığını yaşatacak etkinlikler gibi. Bunlar birçoğunuza komik gelecektir. Çünkü şu an birçok veli akıllı telefonları, tabletleri, müzik çalarları, pahallı pahallı oyuncakları almıştır bile.



Yarıyıl tatilinde, çocuklarımızla nitelikli vakit geçirmeliyiz. Yapacakları mini bir programlamayla zaman yönetimini; dinlenme, eğlenme azıcıkta konu taraması ve tekrarı yapmaya uygun hale getirmeliyiz. Onlarda gözlemlediğimiz eksiklikleri, kendilerinin de fark etmelerini sağlayarak bunları tamlamaları konusunda rehberlik yapmalıyız.



Sanal ortamlardaki gezintilerinin, kendi kontrolümüzde olmasını sağlamalıyız.



Kitap okuma alışkanlığını pekiştirmelerine destek olmalıyız.



Yarıyıl tatilinde, tüm eğitim camiasının, öğrencisinden müdürüne kadar, birinci dönemin tüm sıkıntılarını, olumsuzluklarını sindirip tamamen dinlenmiş bir şekilde yeni döneme başlaması dileğiyle



Sevgi ve huzurla kalın…

Ekleme Tarihi: 22 Ocak 2016 10:46

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 3 Yorum Eklenmiştir.

Eski öğrenciniz yorumu Deniz özlem

Hala eskisi gibi çok güzel yazıyorsunuz hocam sizi çok özledim
14/02/2016 19:29

TEŞEKÜRLER BETÜL

AĞZINIZA SAĞLIK 2 DÖNEME İYİ BAŞLARIZ İNŞALLAH
25/01/2016 18:49

teşekkürler Öykü

kalemine sağlık anne :')
22/01/2016 17:00

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  16 Nisan 2024