Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

YENİ DERS YILI HEYECANIMIZ

 

YENİ DERS YILI HEYECANIMIZ

Artık gelenekselleşen eğitim öğretim yılı başındaki paylaşım yazımızı ,bu yıl biraz geç yayınladık. Neden mi?

Hele birkaç gün gözlemleyelim bakalım bu sene değişen bir şeyler var mı dedik: İlgili makamlardan okul idarecilerine, öğretmenden velilere, öğrencilerden okul kantin işletmecilerine hatta ve hatta okul servislerine kadar.

Eğitim öğretim yılının bir haftasını tamamlamış olmamıza rağmen bilindik tablolardan farklı bir şey göremedik henüz. Tabi okula yeni başlayan öğrencilerin coşkusu hariç.

Sene başı aksaklıkları alışılagelmiş bir şekilde sürüyor maalesef. Sorumlu aramaya kalktığımız zaman herkes bir üst mercii suçlayıp duruyor.

Bizim her zamanki desturumuz: sorun varsa onu sürekli dilendirerek ve büyüterek içinden çıkılmaz bir hale getirmektense o an için kendimizce neyi çözümleyebiliriz diye düşünmek yine.

İlk hafta yine öğretmen değişiklikleri, norm fazlaları okullar arasında görevlendirmeler devam etmekte, bunun sonucu sürekli boş geçen dersler ve değişen ders programları. Okulların geç açılmış olması bir de boş geçen dersler olunca özellikle sınav grubu öğrencileri için büyük sıkıntı. Bu yüzden bir an önce ilgili makamlar tedbir almalı, boş derslere giren öğretmen arkadaşların da hükmü dâhilinde girdikleri dersi en iyi şekilde değerlendirmeleri gerekmekte.

Sınav grubu öğrencilerinden yani 8.sınıf ve 12. Sınıf velilerine baktığımız zaman TEOG sınavının çok fazla önemsenmediğini görüyoruz. Nasıl olsa bir liseye gider sonra da 12. Sınıfta bir özel eğitim kurumuna alır üniversiteye hazırlarız düşüncesi yaygın. Yılanın başını küçükken ezmek varken onu karşımızda niye bir canavara dönüştürelim ki!

TEOG hazırlık sürecini iyi değerlendirerek çocuğun iyi bir ortaöğretim kurumuna yerleşmesini sağlayarak zaten üniversite hazırlığıyla ilgili sorunların yarısından fazlasını çözmüş oluyoruz.

Okullarda açılacak olan sınavlara hazırlık ve yardımcı kursların da veli tarafından değerlendirilmesi gerek diye düşünüyorum. Çünkü bu yıl MEB tarafından daha önceki yıl hazırlatılmış olan kazanım testlerinin kapsamı daha da genişletilerek yardımcı test ve denemeler hazırlanmış, bu da öğrencilerin tüm illerdeki rakipleriyle ortak kaynak ihtiyaçlarını gidermiş olması anlamına geliyor. Okul idareleri ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından öğrenciler bu konuda bilgilendirilmekte. Çünkü kayıtlar eskisi gibi değil bu yıl elektronik ortamda alınıyor ve öğrenciye öğretmen seçme hakkı tanınıyor. Öğrencilere kayıt için gerekli giriş şifrelerinin dağıtılmış olması gerekiyor. Eğer bu konuda bir sıkıntı var ise lütfen okul idareleriyle iletişime geçelim.

Gözlemlerimizin sonucu veliler bu kursların yeterli olmayacağı kanaatinde. Çocukları farklı şekillerde sınavlara hazırlamakta. Herkes kendi düşüncesinde özgür isteyen veli istediği şekilde bir yol izler ancak kursa gidecek öğrencilerin velilerine birkaç hatırlatma. Çocukların kurstaki devamsızlıklarını lütfen takip edelim çünkü belli bir devamsızlıktan sonra çocuğunuzun kurs dışı bırakılması söz konusu. Aksaklıklar olması halinde çocukları hemen kurstan almak yerine öğretmenlerle ve okul idareleriyle görüşüp çözüm yolu bulmalıyız. Çünkü bu kurslar öğrencilere verilmiş ve gerçekten iyi değerlendirildiği takdirde çok güzel bir fırsat.

Tabi bu konuda okulların ve öğretmenlerin de bu çalışmaları en iyi en verimli şekilde uygulamalarını diliyoruz.

Okul bahçelerinde öğrenciden öğretmenden çok veli görüyoruz maalesef. Uyum sürecinde olan minik yavrularımızın velilerini kastetmiyoruz tatbikî. Beşinci sınıf, altıncı sınıf öğrencilerinin çantalarını hala veliler getirip sıralarına bırakıyor. Siz böyle yaptığınız sürece çocuklarınız özgüvensiz, hedefsiz ve menfaatçi birer birey haline dönüşeceklerdir bilginiz olsun.

Çocukları evden kahvaltısız göndermeyelim diye o kadar çok paylaşım olmasına rağmen, bunu başkasının bir anneye hatırlatmasına gerek var mı bilemiyorum, çocuklar ilk teneffüste kantine koşturuyorlar ve ne bulurlarsa hemen atıştırıyorlar. Bunlar da genellikle konuşurken mangalı başımıza geçiren velilerin çocukları.

Çocukların servis saatlerine lütfen dikkat edelim bir iki sorumsuz veli yüzünden saatlerce kapı önünde bekleyen çocuklara, derse geç kalan öğrencilere yardımcı olalım. Geç kalan servis şoförleri ister istemez hız yapmak durumunda kalıyorlar Uykumuzdan on beş, yirmi dakika feragat etsek bu sorunları kimseye yaşatmayacağımızın farkına varalım lütfen.

Öğrencilerin okul giriş saatlerini kontrol edelim. Sokakta boş kalan çocuğun başına her şey gelebilir. Öğlenci çocukların bazıları, sabah beşinci derste okula geliyor. Bu veliler yavrularının nereye gönderiyorlar acaba?

Daha ilk günden okullardaki temizlik durumlarından hepimiz şikâyetçiyiz. Ne var ki bu duruma getirenler de yine kendi çocuklarımız. Hiçbir okula dışardan kimse gelip kirletip gitmiyor çünkü. Bu konuda da evde çocuklarımızı bilinçlendirirsek onlara daha sağlıklı bir ortam sunmuş oluruz.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının, hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dolayısıyla tüm velilerimiz için çok verimli, başarılı, huzurlu, sevgi dolu herkese eşit mesafede hoşgörülü bir yıl olması dileğiyle…

Sevgi ve huzurla kalın…

Ekleme Tarihi: 03 Ekim 2015 09:01

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024