Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

AYIP ETTİ!

 

AYIP ETTİ!



Celalettin Güvenç.

Aslen Kahramanmaraş’lı.

Nuri Okutan’dan sonra Urfa’ya Vali olarak atandı.

Urfa’da göreve başladı. Kendi halindeydi. Urfa’yı ve Urfa’lıları tanımaya çalışıyordu. Derken birden bire nereden ilahi bir emir ya da bir ışık gördüyse başladı Urfa’nın dört bir yanını turlamaya! Gezmeye! Dolaşmaya!

O ilçe! Bu köy! Şu kasaba! Bu belde! Oradaki mahalle demeden ha bire makam arabası ile hem de peşinde koruma ordusu ile ha bire gezip duruyordu.

Bu işte bir gariplik vardı, ama ne?

Gel zaman git zaman sonrasında kapıya Mahalli Genel seçimleri dayanmıştı. Urfa Büyükşehir olmuş ve ilk kez Urfa’ya bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı seçilecekti.

Bakan Faruk Çelik’in ismi ortalıkta dolaşıp duruyordu. Vali Güvenç’e ‘aday olacak mısınız?’ diye sorduğumuzda ise ‘Ben devletin Valisiyim!’ diyordu. Birçok isimler kamuoyunda yer almaktaydı. Aday adaylık süreci başladı ve 9 isim AKP’den aday oldu.

Celalettin Güvenç’in isminin ‘C’si daih yoktu. Ama bazı cemaate yakın STK temsilcileri Ankara’ya ha bire gidip geliyorlardı. Derken kamu çalışanlarının aday olabilmelerine şans tanıyan müracaatın son gününde Celalettin Güvenç, Valilik görevinden emekliliğe ayrıldı ve aynı anda ‘Urfa AKP’den adayım!’ dedi.

Birileri Güvenç’i son anda potaya almayı başarmıştı. 9 aday bir anda kapı dışında kaldı. Çünkü Ağalar! Beyler! Paşalar! Cemaatler! Rantçılar! ‘Celalettin Güvenç’ demişlerdi. Urfa’lı ‘Dondurmacıdan Başkan olmazzzzzz!’ diye yırtınıp durdu ama dinleyen kim?

Dönemin AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan tarafından şatafatlı bir tören ile ‘Celalettin Güvenç Urfa’nın Büyükşehir Başkan adayı’ olarak tanıtıldı ve nihayetinde ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının üzerinden henüz bir buçuk yıl geçmişti ki, önceki gün sürpriz bir istifa kararı ile Güvenç, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etti ve ‘Başbakan’dan gelen davet üzerine’ diyerek Milletvekilliğine aday olacağını açıkladı. (Başbakan ülkenin en popüler isimlerine bile böyle bir davette bulunmaz iken, nasıl oluyor da bizim Celalettin Güvenç’e böyle bir teklifte bulunuyor, anlayabilmiş değilim halen. Acaba Davutoğlu, Güvenç’e ‘bırak ve git!’ dedi de bizimkisi ‘istifa et ve gel! Diye mi anladı!)

Urfa’da artık Güvenç dönemi bitmiştir.

Güvenç, Urfa’dan değil Kahramanmaraş’tan aday olacak. Ama benim anlayamadığım bir buçuk yıllık Büyükşehir Belediye Başkanı iken şimdi neden görevinden bir daha dönmemek adına istifa etti ve neden şimdi Milletvekili adaylığı!

İddia ederim ki, Güvenç, ne Urfa’dan ne Kahramanmaraş’tan ve ne de Konya’dan aday gösterilmeyecektir. Başbakan Davutoğlu’n dan da ‘bize gel aday ol!’ teklifinin geldiğine de asla ihtimal vermiyorum. İstifanın ardından başka nedenler var ama ne?

Güvenç, bu beklenmedik istifası ve ‘Milletvekili adayı olacağım!’ çıkışı ile kendisine oy veren, inanan tüm Urfalılara karşı ‘AYIP ETMİŞTİR’ Güvenç’e bu davranışı yakışmamıştır. Güvenç, nereden, kimden bu denli destek alıyor da bu denli bir özgüven ile ‘Başkanlığı bırakıp, Milletvekili adayı olacağım. Davutoğlu beni davet etti!’ diyebilmekte. Güvenç’e bu cesareti kim vermekte doğrusu merak ediyorum.

Güvenç’in bu HARAKİRİ’sinin ardından çok daha başka nedenler yatmaktadır. Güvenç, ortaya çıkmalı ve istifasının arkasındaki tüm gerçekleri çıplaklığı ile kamuoyuna anlatmalı ve Urfa’lılardan, ‘sizleri üzdüğüm, oyaladığım, tertemiz hisleriniz ile alay ettiğim için ÖZÜR DİLİYORUM’ demeli ve Maraş’a geri dönmeli.

Ne dersiniz?



Yeniden buluşmak dileği ile..

Ekleme Tarihi: 02 Eylül 2015 08:43

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 2 Yorum Eklenmiştir.

urfa kurtuldu,, Mehmet

Valilik ayri sey,Belediye basksnligi ayri sey,Yani Vali isen herkes,Devlet,e karsi,,saygi ve korkusundan ,,iyi gecinir,,hurmet gosterir,,Belediye Bsk,dan hesap sorar,,vede korkmaz,,zira guvenlik gucu yoktur,,Basinin tavri bile degisiktir,,Bunlari yasayarak gordu,,Kaldiramadi vede ilk firsatta istifa etti,,hem kendisi icin iyi oldu hemde Urfa icin iyi oldu,,iyi bir siyasi tecrube oldu Turkiye icin,,
03/09/2015 04:05

kurtulmak için güvençe bir fırsat oldu, Ahmet bayıkhan

mesele,millet vekili olmak değil.kaldıramadıgı,görevden.kaçmaktır.ve şu an ki,türkiyenın,durumu,malum,her günü olaylarla,dolu olan,türkiyenın,ne olacağı belli değil,her an şey olur,düşüncesıyle.görevi,bile bile,terk etmektır.yanı nöbet bırakmaktır.ve bir.dahada geri dönmez.bunu iyi bilin,baştan beri yanlıştı.aday gösterılmesı,dahada bakacağız.allah göstermesın,1977/78 Yılları gibi olsun,kimse AKP nın kapısı,önünde Geçmez,meydan geniş olunca,ucuz kahramanlar,çok olur.ben 1976 / 77 lerı iyi bilirim.urfayı,üç dört,çapulcu,hüküm sürüyordu.ama o günler unutuldu,Allah ülkeye ve urfamıza iyi bir sahip göndersın.syg
02/09/2015 13:51

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024