Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

RUH SAĞLIĞIMIZ

 

İnsanın yaşamını devam ettirebilmesi için ruhsal ve fiziksel olarak kendisini rahat hissetmesi gerekir. Ruh sağlığı ile beden sağlığını birbirinden bağımsız düşünmemiz mümkün değildir. Son dönemlerde birçok fiziksel rahatsızlığın sebebi strese, kaygıya yani insanın psikolojik durumuna bağlanıyor. Bunları kaynatan koca kazan da bilinçaltımız oluyor tabi.

Beden sağlığımızı korumak için kendimize çok dikkat ederiz. Özellikle de beslenmemize. Sebzemizdi, meyvemizdi, mineralimizdi diye gıdım gıdım hesap yaparız günlük olarak. Zararlı maddelerden uzak durmaya çalışırız, spor yapmaya zaman ayırırız. Peki ya ruh sağlığımızı korumak için ne yapıyoruz?

Japon bilim adamlarının yaptığı bir araştırmadan söz etmek istiyorum sizlere.

Aynı kaynaktan alınan suyu, aynı ebatlarda farklı farklı kaplara dolduruyorlar ve hepsine ayrı ayrı duygular ve kavramlar yüklüyorlar.

Bir kaptaki su, Budist keşişler tarafından kutsanıyor. Diğer bir kaptaki suya sürekli hakaret ediliyor. Bir diğerine sevgi sözcükleri söylenirken bir başkasına kararlılık ve azim telkin ediliyor. Sonra bütün kaplar aynı derecede donmaya bırakılıyor. Sonuç: kaplardaki suyun donarken ki kristalize şekilleri farklılık gösteriyor. Kimi geometrik şekiller alıyor, kimi kilim deseni gibi, kimi damlacıklar halinde, kimi karmakarışık…

İnsanoğlunun vücudunun yarıdan fazlasının sudan oluştuğunu bilmeyenimiz yoktur herhalde.

Buradan hareketle kişisel huzurumuzu yakalayabilmek, yaşam enerjimizi harekete geçirebilmek için kendimize karşı hissettiğimiz duygu yoğunluğunun ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor sanırım. Biz kendimizi nasıl hissediyorsak öyle yaşarız; nasıl biliyorsak ona inanırız. Çünkü kendi inançlarımızla vücudumuzdaki suyu olumlu ya da olumsuz harekete geçiririz.

İnanmadığımız hiçbir şeyi hayata geçiremeyiz. Çoğumuzun başından geçmiştir: çok zor olan bir şeyi başardıktan sonra “içimden bir ses hep olacağını söylüyordu” deriz. Ya da bunu tam tersi “zaten olmayacağını biliyordum” demek gibi.

İşte o içimizdeki sesi doğru kodlayabilmek kendi elimizde.

Yemek yemek gibi su içmek gibi nasıl ki fiziksel olarak yaşamımızı devam ettirmeye çalışıyorsak ruhumuzu da beslemeli ona her gün biraz daha güzellikler katmalıyız. Nasıl mı? Herkesten çok kendimizi severek, herkesten önce kendimize saygı duyarak, herkesten fazla kendimizle sohbet ederek. Bunların her biri ayrı ayrı birer konu başlığı aslında. Şimdi sadece kısa bir giriş arkasından detaylandırmalarını yaparız inşallah.

Kendimizi sevmek, kendimize inanmak düşünmekle değil hissetmekle olur. Bunun için de kendimize olumlamalar yapmalıyız. Günün belli zamanlarında kendimizi dinlemeli, neye ihtiyacımızın olduğunu anlamalıyız.

Sorunumuz sevgi mi? Önce her yönümüzle kendimizi sevebilmeyi başarıp bunu kendimize itiraf etmeliyiz.

Sorunumuz güvensizlik mi? Geçmişten cımbızla da olsa başarı öykülerimizi çekip o ana taşımalıyız ve kendi kendimize sürekli başarı telkin etmeliyiz. Karamsar mıyız? Hemen hayatımızdaki değerlerin farkına varıp onlara sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu düşünmeliyiz.

Bunları sadece ihtiyacımız olduğu zamanlarda düşünmeye çalışırsak içinde bulunduğumuz durumun duygusallığından dolayı kendimize yardımcı olamayız. Sorunlar içinde daha da düğümlenip dururuz. Her şey yolundayken bu olumlama ve telkinleri yaptığımızda bir olumsuzlukla karşılaştığımız anda sorunlarla boğuşmak yerine çözüm odaklı olup aklıselim bir şekilde düşünürüz.

Hayatınızdaki her şeyin yolunda gitmesi dileğiyle

Sevgi ve huzurla kalın…

Ekleme Tarihi: 04 Temmuz 2015 01:29

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

ruh sagligi hk, Mehmet

guzel yaziniza bende katkida bulunmak istiyorum,Inancli olmak,Yuce Rabbimizle kendisi arasinda saglikli baglanti kurmak,,stresi azaltir,,Zikir yapmak kalbe sukunet getirir,,selamlar,,,
16/08/2015 18:43

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024