Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Hür Olsun Doğu Türkistan

 

Türkiye’de bir Rabia sevdası başladı. El işareti ile selamlama şeklini bile buldular. Caddelere, sokaklara, meydanlara Rabia’nın adı verildi…



Hayatları boyunca bir şeyleri istismar ederek bir yerlere gelmeyi alışkanlık haline getirmiş olan konuşmacılar, mitinglerde, salon toplantılarında Rabia’dan bahsettikçe, annelerinin kenarı dantelli masa örtülerini kefen niyetine omzuna atmış dinleyiciler salya-sümük ağlamaya başlıyorlardı. Gözyaşlarının sel olduğu o toplantı çıkışlarında çöpten yiyecek toplarken gördükleri kendi vatandaşlarına bıyık altından gülerken de gönülleri Rabia’nın aşkıyla sızlıyordu… Ne büyük aşkmış Allahım!



Bütün Türkiye’nin bilmesi gerekirken ne yazık ki sadece ülkücülerin tanıdığı, bildiği ve sahiplenmeye çalıştığı bir Rabia var aslında… Biz yıllardan beri bu Rabia’nın çektiği çileyi, eziyeti, cezaevi yaşantısını, sürgün yıllarını anlatmaya çalışıyoruz ama iktidarın sahipleri bizi duymamak için elleriyle kulaklarını kapatmakta, biz sesimizi yükseltince kıvrılmaya müsait elastik vücutlarının marifeti sayesinde ayaklarıyla da kulaklarını kapatmaktalar…



Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum; Doğu Türkistan 35 milyon Müslüman Türk’ün yaşadığı uzak vatanımızdır. Fakat bugün ki iktidar sahipleri bu uzak kelimesini yanlış anlamaktadırlar. Uzak olunca erişilmez, ulaşılmaz, el uzatılmaz zannediyorlar. Halbuki uzaklık yani aradaki mesafe kilometrelerle ifade dilse de aslında Uygur Türkleri ve Doğu Türkistan bize bizim kadar yakındır. Zira gönül sarayımızın baş köşesinde onların müstesna bir yeri vardır.



Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri arasında biri vardı ki; O farklıydı, o başkaydı… 1947 yılında Doğu Türkistan’da dünyaya gözlerini açtı. Çamaşırcı olarak atıldığı iş hayatına 2 bin soydaşına istihdam sağladığı 2 adet devasa işhanı sahibi olarak devam etti. Uygur kadınlarının kendi işlerini kurmalarını destekleyen bir kampanyayı başlattı. 4. Dünya Kadınlar Konferansında görev aldı. Sığınmacı olarak ABD’nde bulunan eşine gazete gönderirken yakalandı, mahkemede ulusal güvenliği tehlikeye atma suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 6 yıl hapis yattıktan sonra mal varlığının birçoğuna el konularak serbest bırakıldı. Türkiye’ye girişi hükümet tarafından kabul edilmeyince ABD’ne sığındı. 11 çocuğundan ikisi halen Çin’de cezaevinde bulunmaktadır. Beşine de Çin’den çıkış yasağı konmuştur. 2006 yılında Dünya Uygur Kurultayı Başkanı ilan edilmişir… Evet bizim Rabiamızdan bahsediyorum… Özbe öz Türk ve Müslüman olan Rabia’yı anlatıyorum. Derdiyle dertlenmemiz gereken Rabia’yı yazıyorum… Bu Rabia Uygur Türklerinin anası olarak kabul edilen “Rabia KADİR”dir.



Ama ne acıdır ki; Rabia KADİR defalarca girişimde bulunduğu halde AKP hükümetinin işbaşında olduğu Türkiye’den bırakın oturum iznini, ülkeye giriş vizesi bile alamamıştır. Son olarak Türkiye’de bir düğüne katılmak için turist vizesi almaya çalışmış ama o bile kendisine çok görülmüştür. İşte bizim Rabiamızın içinde bulunduğu hal böyle iken, elin Rabiasını başımıza tac yapanlar utanmalıdır.



Ama onlarda utanma duygusu ne arar, şimdi de Doğu Türkistan’da yapılan katliamlarla ilgili olarak televizyonlarda ve internet ortamında yayınlanan görüntülerin sahte olduğunu söyleme alçaklığını göstererek soydaşlarımıza yapılan katliamı örtpas etmeye çalışmaktadırlar.



Aynı vicdanı körler, şimdi Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia KADİR’in ve Yardımcısı Seyit TÜMTÜRK’ün eski röportajlarının içinden cımbızla seçilip ayıklanan kelimelerle oluşturulan cümleler emsal gösterilerek, AKP hükümeti aklanmaya çalışılmaktadır. Hele hele Tayip ERDOĞAN’ın Sayın Devlet BAHÇELİ’nin Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde Doğu Türkistan’a ziyarette bulunmadığı konusundaki açıklaması son derece traji-komiktir. Bu cumhurbaşkanının arşivi, danışmanı ve dahası hafızası yok mu? Ülkemizin bulunduğu duruma bakınız, ne kadar yazık değil mi? Sayın BAHÇELİ’nin Doğu Türkistan ziyareti esnasında yapılan temaslarla ilgili resimler MHP Genel Merkezi tarafından basına servis edilince saray ahalisi sus-pus olmuştur. Yazık değil mi devletimizin itibarına?



Bu mübarek Ramazan ayı boyunca yapacağımız bütün dualarda Doğu Türkistan’da ve dünya üzerinde esaret altında yaşayan diğer soydaşlarımızın hürriyetlerine kavuşmaları için Cenab-ı Allah(CC)’a yalvaralım. Zulmün bitmesi, zalimin helak olmasını dileyelim… Doğu Türkistan meselesi milli bir meseledir, bu konudaki başarısızlığını saklamak için Uygurları, Doğu Türkistan’ı iç politika malzemesi yapan siyasetçileri ve onlardan nemelanan sözde medya mensuplarını kınıyorum…



Yıkılsın Çin Seddi, Hür Olsun Doğu Türkistan!

Ekleme Tarihi: 03 Temmuz 2015 11:06

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024