Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

OTORİTENİN OLMADIĞI YERDE!

 

OTORİTENİN OLMADIĞI YERDE!



Hayatta başarıya giden yolda iki şeye önem veririm.

Birincisi, başarıya giden yolda duygusallığa yer olamayacağı. İkincisi ise otoritenin olmadığı yerde her türlü rezilliğin, kaosun, sıkıntının ve krizin olacağıdır.

İşte bu nedenden dolayı hayatım boyunca iş ilişkilerim ile dostluğumun birbirine karışmasına asla izin vermedim.

Gelelim dün bir, bugün ikinci günü olan fakat daha ilk günden itibaren Topçu meydanındaki (birilerinin Rabia meydanı) Suriyelilerin karıştıkları iftar sonrası kavga olaylarına.

Geçen yıl Ramazan ayında ilk kez bu kadar kalabalık olarak misafirimiz idiler. Şimdi nerede ise onlar ev sahibi biz Urfalılar olarak azınlıkta kalmış gibiyiz.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı boyunca başta Topçumeydanı olmak üzere Balıklı göl’de, Haşimiye’de, yıldız meydanı ve bahçeli evlerde kaç tane kavga yaşandı?

Bundan başta polis olmak üzere hangimiz nasıl bir ders çıkarttık?

İşte bu Ramazan ve ilk günüde yaşananlar!

Vali ve emniyet Müdürüne buradan sesleniyorum.

Evet, biliyorum ki, Cumhurbaşkanının Suriyelilere karşı bakışı, ilgisi(!) ve misafirlerimiz diyerek ortaya koyduğu duruş ortada. Dolayısı ile sizin ikinizin de işi gerçekten zor. Çünkü en ufak bir kontrolsüzlük durumunda gideceğiniz yer MERKEZ olacaktır.

İyi tamam da neden halkın huzuru, refahı ve mutluluğu ile duygusallığın birbirine karışmasına izin veriyorsunuz ki!

Şimdi, Vali İzzettin Küçük, ‘bundan sonra Urfa’da kavgaya karışan Suriyeli’yi kaç kişi olurlarsa olsun sınır dışı edeceğiz!’ diye bir açıklamada bulunsa inanın bu tür huzur bozucu kavgalar, yumruklaşmalar, sıkıntılar nihayetlenmiş olacak.

Ama nerede?

Biz asıl yapmamız gereken işimiz ile konumumuzu birbirine karıştırdığımızdan dolayı ‘Ne isa’ya! Ne de Musa’ya!’ misali kimseye yaranamadığımız gibi işte ortaya da bu tür çirkin ve rahatsız edici görüntüler çıkmakta.

Çocukluğumuz başta olmak üzere gençliğim ve bugüne kadar olan yaşamım Balıklı göl başta olmak üzere Urfa’mızın dört bir yanında geçti.

Daha önceki Ramazan aylarında bir ay içinde inanın iki elin sayısından fazla olmak üzere ailece iftar sonrası soluğu o miskin havanın hakim olduğu Balıklı göl, Dergah ve çevresinde alırdım. Geçen Ramazan ayında sadece bir tek gün ailece Balıklı göle indik. Be hemen oradan uzaklaşıp soluğu Karaköprü’de aldık

Neden?

Çünkü bela her yerden geliyorum diyordu da ondan!

Şimdi bu ilin Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve il emniyet müdürü yanlarına lütfen eşlerini de alsınlar ve hiçbir koruma da beraberlerinde olmadan şöyle bir Balıklı göle, oradan yürüyerek akar başından haşimiye’ye, yıldız meydanı, kara meydanı ve köprü başı derken Topçu meydanına gelip şöyle bir meydanda soluklanmaya karar versinler.

Hodri meydan eğer yolun daha başından itibaren her birisi ayrı birer taksiye binip oradan uzaklaşmazsa ben hiçbir şey bilmiyorum.

Tamam, Suriye’den başta olmak üzere ilimizde Kürtler, Araplar, Türkmenler ve yezidiler gibi birçok dilden, dinden, kültürden misafirlerimiz var. Allah hem onların hem de bizlerin yar ve yardımcısı olsun. Ama misafirliğin de bir yeri, bir adabı ev sahipliğinde olduğu üzere yeri olduğunu unutmayalım. Misafirler diye ellerini altlarına atmalarına, çevrelerindeki insanlara huzursuz vermeye hakları olduğunu ne olur unutmayalım, unutturmayalım.

Evet, bu ilde huzur, mutluluk, refah ve kardeşlik isteniyor ise kolluk kuvvetleri asla ve asla işleri ile duygusallık yanlarını birbirine karıştırmasınlar.

Unutmayalım ki, otoritenin olmadığı, noksan kaldığı her yerde kaoslar yaşanmaya mahkûmdur.



Yeniden buluşmak umudu ile..

Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2015 11:12

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024