Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

OVA ve ÖZYAVUZ

 


Milletvekili Genel Seçimlerine 34 gün gibi bir süre kaldı.

Milletvekili adayları çalışma tempolarını arttırdılar. Siyasetin ayak sesleri şimdi Urfa’da daha farklı şekilde hissedilmeye ve görülmeye başlanıldı. 900 binin üzerinde seçmenin olduğu Urfa’da AKP’nin hedefi seçimi 12 – 0 kazanmak. Buna karşın HDP en az 5 Milletvekilliği hedeflerken, CHP ve MHP özellikle sıfır çekmek yerine 1’in hesapları içindeler.

Bugün sizlerle MHP ve Ova seçmeni ile ilgili olarak sohbet etmek istiyorum. MHP’nin birinci sırasında tanıdık bir isim yer almakta. İbrahim Özyavuz. Harran’da uzun dönem Belediye Başkanlığı yapmış bir isim. Ovanın en önde gelen aşiretine mensup bir isim. Ova’da hem seviliyor hem de sayılıyor.

Ova denince akla Harran ve Akçakale kardeşliği ile Araplar gelmekte. Arapların etkin ve yaygın olduğu bu iki ilçede şimdi rüzgâr MHP lehine esmeye başladı.

Harran’ın seçmen sayısı 33 bin 356. Akçakale’nin seçmen sayısı ise 43 bin 196. ikisinin toplamı 76 bin 732’yi bulmakta. Yol güzergâhı üzerindeki Yardımcı, Uğurlu gibi önemli yerleşim yerleri ile Urfa kent merkezindeki üç merkez ilçede yaşayan Araplar ile yine Viranşehir, Ceylanpınar başta olmak üzere diğer ilçelere de uzandığımızda karşımıza sağlam bir birliktelik oluşması halinde bir değil 6 milletvekilliğini kazanabilecek hatırı sayılır bir rakam çıkmakta.

Neyse gelelim biz asıl konumuza. MHP son Mahalli genel seçimlerine Harran ve Akçakale’de toplam 40 bin civarında bir oy aldı. 76 bin seçmenin olduğu bu iki ilçede alınan 40 bin oy yüzde 50’nin bile üzerinde.

İbrahim Özyavuz, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimden bir hayli umutlu. Çalışmalarını sadece Harran ve Akçakale ile sınırlı tutmuyor. Urfa’nın üç önemli merkez ilçesi başta olmak üzere Siverek’te, Bozova’da, Birecik’te, Ceylanpınar ve Viranşehir ile Hilvan’da durmaksızın çalışmakta. İlginçtir Özyavuz başta olmak üzere MHP’li 12 milletvekili adayları ile il ve ilçe teşkilatları Suruç ve Halfeti’de de MHP’ye oy istemekte, buradaki seçmenlerle kucaklaşmaktalar.

Bugün itibari ile Urfa’da çarşı pazarda, halk arasında MHP’nin rüzgarı güzel esmekte. 3 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türkçülük gününde Ankara’da MHP’nin seçim programını açıklaması ve halkı kucaklayıcı, bütünleştirici ve refah vaat eden sözleri de halk arasında olumlu yankı buldu.

Çarşı Pazar demişken hafta sonu yolum Urfa’mızın önemli mahallelerinden birisi olan Kamberi’ye ye düştü. Oğlumun bisikleti için bir şeyler alacaktım ki, karşıma elinde üzerinde MHP’nin 12 Milletvekili adayının resimlerinin yer aldığı, MHP’nin bazı projelerinin de başlıklar altında toplandığı broşürlerin yer aldığı Urfa eski Ülkü Ocakları Başkanlarından Mehmet Arpacı ile karşılaştım. Mehmet Arpacı, ülkü Ocakları ve MHP tabanını yanı sıra diğer siyasi partilerinde yakından tanıdıkları bir isim. İyi bir teşkilatçı. Hırslı ve istekli bir yapıya sahip. Tabir yerinde ise adam gibi bir adam birisi. Kucaklaştık, ayaküstü birkaç dakikalığına bile olsa sohbet ettik. Elindeki broşürlere baktım. Bizzat kendisi baskısını yapmış ve yine kendi elleriyle tüm mahalleye, esnafa, iş yerlerine dağıtmakta.

‘Başkan 7 Haziran’da ne olacak?’ dememe fırsat bırakmadan, ‘Halil ağabey. 7 Haziran’da ülke genelinde bir değişim ve dönüşüm yaşanacaktır. MHP iktidar olacak. Halk refaha kavuşacak. Urfa’da başta İbrahim Özyavuz olmak üzere inşallah birden fazla arkadaşımızı da bizleri temsilen Ankara’ya davul zurna eşliğinde halaylar çekerek uğurlayacağız. İbrahim Özyavuz, bugün Milletvekilliğini en fazla hak eden birisi. Geçmişe sünger çekerek tüm camia olarak onun yanında yer almalı ve Özyavuz’un şahsında yanan ışığı daha da parlatmalıyız. Urfa’nın her bir yanında bizlere karşı teveccüh var. İlgi var, coşku var.’

Mehmet Arpacı Başkan ile çok daha özel şeyler konuştuk. Bende kendisine katılıyorum. Bugün itibari ile başta Ova olmak üzere Urfa’nın her bir mahallesinde, sokağında mutlaka karşımıza birden fazla MHP’li çıkmakta. Dün bunu göremiyorduk ama bugün bunlara şahit oluyoruz.

İbrahim Özyavuz’un şahsında tüm MHP’li milletvekili adayları ile il, ilçe başkanlarına, partililere, kadın kolları ile Ülkü Ocaklarındaki kahramanlara başarılar diliyorum. Dilerim 7 Haziran akşamı sonuç gönüllerince olur.

Yeniden buluşmak dileği ile…

Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2015 09:08

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 3 Yorum Eklenmiştir.

Araplardan AKEPEYE oy YOK! Ahmet Fil

Mehmet Çimen sen rüya görüyorsun rüya! Geçti o devirler! Araplar uyandı artık! Artık Arap'ın tersi PARA DEĞİL!
05/05/2015 18:37

kimin tesbiti dogru,, Mehmet

Halil Cini gorduklerini ve gonlunden geceni yazmis,Mehmet Cimen siyasi tecrubesini yazmis,bakalim Haziran 7 de kim dogrulanacak,,,
05/05/2015 16:08

garantili sıfır mehmet çimen

şehir merkezi olmadan MHP olmaz arapların oy verecekleri yerler belli.sadece Akpye oy verirler özyavuzun alacağı oy toplamda 25 bini geçmeyecek
05/05/2015 10:30

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024