Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

47 GÜN KALDI!

 

47 GÜN KALDI!



7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerine şunun şurasında 47 gün kaldı. Listelerin netlik kazanması ile birlikte partilerin Milletvekili adayları da yavaş yavaş sahaya çıkmaya hazırlanıyorlar.

AKP Nurettin Nebati ile CHP Ali Murat Bucak, MHP İbrahim Özyavuz ve HDP’de Osman Baydemir ile hem umut dağıtacak hem de umut bulmaya çalışacak.

4 önemli siyasi partiye mensup toplam 48 milletvekili adayının yanı sıra 7 bağımsız milletvekili adaylarını da göz ardı etmemek gerekir. Ne yalan söyleyeyim bu seçim 2011’deki genel seçimlerine nazaran daha çekişmeli olacak gibi.

Seçimlere 47 gün kaldı.

AKP’nin milletvekili adayları Cumartesi günü toplu olarak Ankara’dan uçak ile Urfa’ya geldiler ve soluğu Kapalı spor salonundaki aday tanıtımında aldılar. 13 ilçeden hafta sonu Urfa’ya adeta insan aktı! AKP il Başkanı oy hedeflerinin yüzde 70 olacağını söylerken, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’i dinlediğinizde ise şimdiden 12 – 0 olmuş bile!

HDP bir süreden bu yana sahada. Her bir milletvekili adayı kendi ekseninde ziyaretlerini sürdürüp duruyor. HDP’de lokomotif görevi Osman Baydemir’de. Diğer adaylar özellikle ilçeler düzeyinde çalışmalarda bulunuyorlar. Son Mahalli seçimlerinde 240 bin civarında oy bulan HDP’de 7 Haziran seçimlerindeki oy hedefi ise 280 binden aşağı inmemek Eğer, HDP’nin evdeki hesabı çarşıya uyar ve ilk etapta ülke barajı sorununu aşar ise HDP Urfa’dan 5 milletvekilliğini rahat kazanır.

Vekillik hesabı içinde olan bir başka siyasi parti ise CHP. İl Başkanı Ömer Karakeçili, gerçekten çok çalışmakta ve koşuşturmakta. Durmak, bitmek bilmeyen bir enerji ile çalışıyor. Liste başında yer alan Ali Murat Bucak’ın partiye getirdiği sinerji harika. Hasan Oğul ve Resul Bebe’de var güçleri ile çalışmaktalar. CHP’de oy hedefi 60 binin üzerine çıkmak. Çok zor mu? Bana göre çalışılır ve sağlıklı temas kurulur ise neden olmasın? Bugünkü resimde CHP en azından BİR’e yakın gibi durmakta.

Sıfır çekmek yerine en azından BİR’in hesabını yapan bir başka parti ise MHP. İbrahim Özyavuz liste başında. Özyavuz’un arkasında İsmail Bağış, Mehmet Ayhan ve Mehmet Akdeniz gelmekte. MHP’de dikkat çeken en önemli isim ise bu parti uğruna şehit veren bir aileden gelen Can Halil ÇİZMECİOĞLU Listede 11’nci sırada. Ülkü ocaklarında dirsek çürütmüş, ocak terbiyesi ve inancı ile bu davaya ‘EVET’ demiş bir isim. Şahsen ben Can Halil’i listede kent merkezinin adayı olarak daha ön sıralarda görmek isterdim. Böyle bir listenin tabanda daha etkili olacağını göz ardı edilmemeliydi. MHP’nin kazanım adına sahada daha etkin olması gerek.

Ve… Bağımsız adaylar.

7 tane Bağımsız aday var. En dikkat çeken isim Bucak ailesinden Fatih Bucak. ‘Elif’ gibi dimdik durmasını bilen birisidir Fatih Bucak. Fatih Bucak günler öncesinden bu yana sahada var olan bir isim. Gittiği her yerde sevgi ve saygı görmekle birlikte arkasından gelenlerin sayısı da sürekli artmakta. Bağımsız adaylar içerisinde Fatih Bucak bana göre daha şanslı birisi.

Seçimlere 47 gün kaldı.

Yarınlar bizlere neler getirir, neler götürür bilinmez ama bildiğim bir şey var oda Urfa’da siyaset kazanı Mayıs ayında daha da fazla fokurdamaya başlayacağıdır. Bugün itibari ile Urfa’da siyasetin resmi böyle. Yarın nasıl olur onu da inşallah zamanı geldiğinde birlikte görürüz.



Şen ve mutlu kalınız.

Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2015 09:20

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

teşekkür hasan çizmecioğlu

halil ağam.her zaman siyasi yorumlarına değer veren bir kardeşin olarak.bu yazın içindeki görüş ve fikirlerin için teşekkürlerimi sunuyorum.allaha emanet ol
20/04/2015 13:43

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Nisan 2024