Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Bir Başkanın Trajik Serüveni..!

 

Partiler de aday adayları tercihleri yapıldı ve listeler YSK ya teslim edildi... Adaylar listeleri medya da açıklandığında , dikkatimi çeken ve merakla beklediğim Sayın başkan Fakı Baba'nın AKP listesinin kaçıncı sıra da aday yapıldığı idi...Listeye baktığımda sanırım benim gibi bir çok kişi ve Urfa yerel medyası da 7. sırada ki yerine şaşırmıştı diye düşünüyordum..

Fakat Urfa yerel medyasını taradım ve ne yazık ki ;
Sayın Fakı Baba'nın 7. sıraya konulmasına şaşıran ve tepki gösteren tek bir haber ya da satıra rastlamadım..!
Bu da demek oluyor ki ;
Sayın başkanın sıralamada ki yeri Urfalılar ve Urfa yerel medyası tarafından pek yadırganmıyor ve normal bulunuyor..!
Acı olan ve bu acıya bin kat daha acı ekleyen şey de sanırım, bu tepkisizlik ve kabulleniş olsa gerek..!
AKP genel merkezinin bu ilde daha önce kendi adayına karşı bağımsız olarak seçime girmiş ve AKP yi yenilgiye uğratmış bir belediye başkanını, bu listedeki yer ile cezalandırdığı ve kinini gösterdiğini mi anlamalıyız..?
Yoksa bu ilden bağımsız olarak seçime girip, ülkenin en güçlü partisi ve liderine karşı zafer elde etmiş bir belediye başkanının, kendi kendisini inkar etme pahasına , gidip kucağına oturduğu AKP'nin artık kendisini eski halk desteğine sahip olmadığı düşüncesini anlamalıyız..?
Ya da 7. sıraya konan bu belediye başkanın, seçilmek için varını yoğunu ortaya koyarak, insanüstü bir çabayla çalışmasını ve bu sayede AKP'nin çok sayıda milletvekilini meclise taşımak içim katalizör görevi verdiğini mi..?
Evet hangisini anlamalıyız..?
Açıkçası hangi seçeneği anlarsak anlayalım, kanımca bu tercih bir insanı harcamaya ve cezalandırmaya ve halk nezdinde prestijini yok etmeye yönelik bir tercih olmuştur..!
Aha hak etti mi bu şekil de onur kırıcı davranışı derseniz şayet..?
Eh..artık ona da Urfalılar ve Sayın Fakıbaba karar versin derim..!
Benim bu konuda ki görüşüm ;
Başkanın bu sürece girerken, yaptığı tercihin harakiri olduğunu ve kendini yok ederken, aynı zaman da kendisine gönül bağı kuran seçmenlerini de süküt-u hayale uğrattığını bir çok kez yazdım ve söyledim..!

Ve başkana şu çağrıyı da yaptığımı bugün gibi hatırlıyorum..;
Sevgili başkanım bunlarda ki kin devede yok...bu oyun ve tuzak seni harcamaya yönelik ve öç almaya dönük bir hesabın yapılıyor olduğunu çok açık belli ediyor..!
Uyanın lütfen...demiş ve siyaset yoluyla halka hizmet etmenin tek alternatifi AKP değil diyerek, girdiği bu surecin onu hayal kırıklığına uğratacağını öngörmüştüm...Şimdi bundan sonra başkanın bana göre yapması gereken pek fazla tercih de yok gibi bir şey...
Çünkü bu planlanan oyunda süreç içersin de başkanı mümkün olduğunca yıpratmak ve Urfalılar karşısında kredisini azaltarak, popülaritesini ortadan kaldırmak ve sürecin sonunda da ona başka alternatifli hareket etme alanını bırakmamak amaçlanmıştı..!

Ve bunu planlayanlar sanırım büyük oranda emellerine ulaşmış ve başkanı 7. sıraya itiraz etme durumundan bile alıkoymuş ve ellerini kollarını bağlayarak, onu bu sıradan partiye hizmet etmeye ve çalışmaya mahkum hale getirmişlerdir..!
Son tahlil de bu ibret verici durumun, bir siyasetçinin ilkelerden yoksun ve omurgalı siyaset yapmayı beceremediğinde , başına neler açabileceğini göstermesi bakımından derslerle dolu bir vaka olarak, gerek Urfa gerekse ülke siyaset tarihine not düşülecek bir vakayı siyaset hatası olarak yer alacak diye düşünüyorum..

İşte bu düşüncelerle kıymetli olduğuna inandığım ve Urfa için iyi şeyler yapmak istediğini bildiğim ve kendime de yakın bulduğum, bir siyaset adamının geldiği duruma üzüldüğümü belirtmek için, bu yazıyı kaleme aldığımı belirtmek istiyor ve bundan sonra ki siyasi yaşamında daha doğru tercihlerle yürümesini diliyorum..

SELAM VE SEVGİLERİMLE

Ekleme Tarihi: 09 Nisan 2015 17:02

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024