Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Urfa Baba Hayri'sini Onurlandırıyor

 


Urfa 'Baba Hayri'sini onurlandırıyor!

'İnsanlar yaşarken de anılmalıdır' bu sözü artık sık sık duymaya başladık.
Açıkçası böyle de olmalıdır. Maalesef ülkemizde yetiştirmiş olduğumuz değerli insanlara (siyasetçi, bilim adamı, sporcu, vb) öldükten sonra büyük değerler veriyoruz.
O kişilerin isimleri spor salonlarına, kültür merkezlerine, caddelere, sokaklara veririz.
Halbuki biz bu kişileri hayata iken onurlandırsak daha güzel olmaz mı?
Doğduğum büyüdüğün Şanlıurfa'dan benimle ilgili çok önemli bilgiler aldım. Çocukluğumun geçtiği, tozlu topraklarında top koşturduğum yerde bir sahaya benim ismimin verileceğini öğrendim.
Fırsat buldukça taşını toprağını özlediğim, bazen de Şanlıufraspor maçlarını izlemek için gittiğim memleketimdeki spor yatırımlarından da bahsetmek isterim. Küçükken tesisler olmadığı için sokak aralarında, tozlu topraklarda idman yapan gençler artık modern tesislere kavuşmaya başladı. Son yıllarda Urfa'da sporcu sayısı ve tesislerinde muhteşem artış olmuş. Olayın birazcık perde arkasını Şanlıurfa'daki dostlarımdan araştırdım. Buralara bu kadar spor yatırımın yapılmasında Urfa'yı yönetenlerin spora aşkının büyük olmasından kaynaklandığını öğrendim. Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'dan biraz bahsetmek istiyorum. Çünkü Urfa'da son 4 yıla damgasını vuran isim olarak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da çok büyük bir tesisleşmesi hamlesi başlatacağı zaman 'Bu işi hakkıyla yapacak birisini bulmalıyız' cümlelerini kurmuştu.
O zaman bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Ertuğrul Yıldız, müdür olarak göreve başladı.
Çalışkanlığına şahit olduğum Yıldız, 4 yıllık görev süresi içinde tesisleşme sayısını 20'den 45'e çıkarmış. Şanlıurfa gibi bir yerde sporcu sayısı da 8 binden şu anda 30 bine dayanmış durumda. Urfa'nın tüm ilçelerinde boş alanların olduğu yerlere spor tesisi yapılması için büyük çalışmalar yapılıyor.

BABA HAYRİ İSMİ VERİLİYOR
En son aldığım bilgilere göre Yenice Spor Kompleksi için Urfa'da doğmuş büyümüş ve sonrasında oynadığı futbolla 'Baba Hayri' verilen yani benim ismim olan Hayri Ülgen'in isminin verileceği bana müjdelendi. İnanın bu haber beni o kadar çok mutlu etti ki. Yazılara dökemiyorum.
Galiba insanlar hayattayken kendi isimlerini bir yerde görmeleri onları çok mutlu ediyor.

SPORSERVERLER SÖZSAHİBİ
Urfa'da ise projelerin hayata geçirilmesinde ise bütün kurumlar arasında çok iyi bir uyum var. Spor projeleri tabiî ki öncelikle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a gidiyor. Sayın Bakan Kılıç da projelere uygun gördüğü için destek veriyor ki Urfa'ya bu kadar tesisler yapılmış. Burada bir Şanlıurfa Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten de söz etmek istiyorum. Bir şehirde projelerin bir yere gelmesinde tabiî ki o ilin milletvekiline büyük iş düşüyor. Sayın Bakan Çelik, kendisine gelen ve yapabileceği tüm projelerde Gençlik ve Spor İl Müdürü'ne desteklerini esirgemiyor. Urfa'nın Valisi İzzet Küçük'ten sözetmeden geçemem.
Kendisini çok öncelerden tanırım. Spora da büyük destek veriyor. İldeki en büyük idari amir pozisyonda yer alan Vali Küçük, Urfa'da spor tesislerinin yapılması ve sporcuların artması için yapılacak tüm işleri bürokratik zorluklar çıkarmadan yerine getiriyor ki bu kadar tesisler açılabilmiş..
Belediye başkanımız Celalettin Güvenç'i size anlatmama gerek bile yok. Yıllardır Türkiye'nin değişik yerlerinde kaymakamlık ve valilik yaptı. Urfa Belediye Başkanlığı öncesinde zaten Urfa'da Valilik yapıyordu. Urfa valisiyken Şanlıurfaspor takımı sahipsiz kaldığı dönemlerde takıma sahip çıkan kendisi olmuştu.
Belediye başkanımızın Şanlıurfaspor'un bir üst lige çıkmasında büyük payı vardı.

Kayserispor ŞAMPi...
PTT Birinci Lig'de son 9 haftaya girilirken Kayserispor, geçen yıl veda ettiği Süper Lig'e dönüş yolunda büyük bir avantaj yakaladı.
Sezon başından beri birçok kesim tarafından favori görünen takım, en yakın takipçisi konumundaki Osmanlıspor ile aradaki puan farkını 9'a çıkararak iyice rahatlatı. Çok büyük sürprizler yaşanmazsa bitime sayılı haftalar kala Kayserispor'nun Süper Lig'e yükselişini hep birlikte kutlayacağız.

SAMSUN'UN PLAY-OFF İNADI!
Samsunspor, Süper Lig'e yükselmeyi direk kaçırdığı için varını yoğunu playoff'lara katılmak için veriyor.
Sezon içinde çok sıkıntılı günler geçiren takım, yine de Süper Lig inadından vazgeçmedi.
Hafta sonu sahasında kendisi gibi play-off mücadelesi veren Karşıyaka'yı 4-0 gibi farklı bir skorla geçen takım, play-off için iddialı olduğunu herkese gösterdi. Ligde 7. sırada yer alan Samsunspor, bu inadını devam ettirirse play-off'a kalır.

Ekleme Tarihi: 30 Mart 2015 22:20

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024