Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

TIP BAYRAMI(MI)!

 

TIP BAYRAMI(MI)!


Göz açıp kapayıncaya kadar bir sürede tam bir yıl geçmiş.14 mart 2014 de aynı başlıkla sağlık çalışanları için özel önemi olan bir gün için, bir yazı kaleme almışım.Bir yıl geriye doğru hafızamı zorladığımda,yurdumuzda 'bayram' olarak kutlamaya değecek olumlu bir gelişmenin maalesef yaşanmadığını görüyorum.Adı 'Tıp bayramı' olmasına rağmen bu günü bayram olarak kim veya kimler kutluyor diye düşünmekten alamıyorum kendimi.Hakikaten kim ' Tıp bayramı' kutluyor veya kutlamalı?


Plansız programsız kontenjanlar ve siyasi saikle şişirilen kadrolar sonucu dersliklerde oturmak için yer bulamayan, kimisi ayakta ders dinleyen, pratiklerde sırt sırta çıkan tıp öğrencisi mi?


6 yıllık fakülteden mezun olup da bir türlü diplomasına kavuşamayan hekim mi ?
Çok uzun ve o oranda yorucu bir eğitim süreci sonrası 30 yıl veya daha uzun bir süre çalışıp emekli olduktan sonra 1900 TL emekli maaşı layık görülen uzman hekim mi?
Her gün sözlü ve fiziksel saldırıya şiddete uğrayan sağlık çalışanı mı ?
Vatandaşın hiç bir devlet kurumunda ,hiçbir devlet çalışanından istemeye ve beklemeye cesaret edemediği şeyleri istediği,karşılanmayınca her türlü şiddetin reva görüldüğü sağlık çalışanları mı?
ucuz politikalara kurban edilen ,bu yıl için nöbet ücretine %50 gibi böyyük bir zam yapılan hekim mi ?

Araç otopark saatinin bile 10 TL olduğu bu ülkede saat ücretine yüzde elli zam yapıldığı alayı vala ile duyurulan; bu vesileyle saatlik nöbet ücreti 8 liraya çıkartılmış nöbetçi doktor mu?

Uzun çalışma saatleri ile bitap halde evinin yolunu şaşıran acil hekimi mi?
36 saat çalışmaya zorlanan asistan hekim mi?

İş bulamayan ,yıllarca atama bekleyen yardımcı sağlık personeli mi?
365 günün bir gününde ; demokratik yasal hak çerçevesinde, özlük hakkını aramaya çalıştığı için soruşturulan ve tehdit edilen hekim mi?

Yıpranma payıalamayan, bu hak kendisine layık görülmeyen sağlık çalışanı mı?
Siyasi iktidarın 12 yıldan beri çokça övündüğü 'Sağlıkta değişim ve dönüşüm ' programına rağmen Devlet hastanelerinde uzayan çile kuyruklarında saatler ve günler harcayan sade vatandaş mı?

Önceleri teşvik edilen, sonra anlamadığımız gerekçelerle yok edilmeye çalışılan özel sağlık kuruluşları ve burada ayakta kalmaya çalışan üç yüz bini aşkın özel sağlık kuruluşu çalışanı mı?

Bu ülkenin sağlık sorununun çözümü için elini taşın altına (omuzuna kadar) sokmuş olan özel sağlık kuruluşlar sahipleri mi?
Son 8 yılda herkesin bildiği enflasyon oranlarına rağmen artmayan birim ücretleriyle hizmet için koşuşturmaya çalışan özel sağlık kuruluşları sahipleri mi?

Hakikaten KİM bayram yapacak, 14 martta bu ülkede?
Veyahut bu günü 'Bayram' olarak nitelemeye kim cesaret edecek?
Gerçek bir bayram havası ve psikolojisinde kutlanabilecek 14 martlara ulaşmak dileklerimle ;Tüm sağlık çalışanlarının '14 Tıp ve sağlık haftası'nı kutluyorum...

Ekleme Tarihi: 14 Mart 2015 13:15

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  19 Mart 2024