Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

SORU-YORUM..!

 

Sevgili dostlar sizlere 10 soru ve bir yorumdan oluşan ve ülkemizde yaşananlara dair görüşlerimi ve önerilerimi paylaştığım bu yazıyı takdirlerinize sunmak istedim..
Dilerseniz ilk soruyla başlayalım..;
Siz ülke tarihinde yolsuzlukla suçlanıp görevinden azledilen bakanların, yargı önünde aklanmaması ve hakim karşısına çıkarılmaması için, böylesine can siperane uğraş veren bir lidere daha tanıklık ettiniz mi..?
Sevgili dostlar size ikinci sorum..;
Bir lider, kabinesinde yer alan ve yolsuzluğu belgelenen ve üstelik de bakanlık görevinden azledilen bakanların, yargı karşısında aklanmasına neden engel olmuş olabilir..?
Sevgili dostlar size üçüncü sorum..;
Şayet bu bakanların arkasında, bu liderin desteği ve iradesi olmasa idi ; bu bakanların yüce divandan kurtuluşları mümkün olacak mıydı..?
Sevgili dostlar dördüncü sorum..;
Gerçekten bu bakanlara ve iktidara darbe yapılmış olsaydı, aynı kabine de yıllarca birlikte çalıştıkları bakan arkadaşlarını, böylesine hayati bir konuda bir başbakan yalnız bırakıp yurt dışına çıkar mıydı..?
Sizce bu manidar tavır bile bu bakanların ve onların arkasında ki iradenin masum olmadığının delili değil midir..?
Sevgili dostlar beşinci sorum..;
17 ve 25 Aralık ile birlikte ortaya dökülen belgeler bilgiler,para kasaları ve ayakkabı kutularına gizlenen milyonlarca dolar, bazılarının dediği gibi satılan yazlıklarının parası ve Bosna üniversitesine yapılacak camiye bağış olsaydı...mecliste ki oylama da bu bakanları 40 tan fazla bakan arkadaşı ve başbakan yalnız bırakır mıydı..?
Sevgili dostlar altıncı sorum..;
Belgeleriyle ortaya konan yolsuzluklar ve tapelerde ki konuşmaların montaj olmadığı, Tubitak tarafından yapılan inceleme sonucu doğrulanmışken, halen milyonlara bu tapelerin montaj olduğunu iddia edenler, acaba bu inkarı neden yapıyor olabilir..?
Sevgili dostlar yedinci sorum..;
Camilerimiz de içki içtiler diyerek,bu ülkenin gençlerini meydan meydan gezerek,milyonlara şikayet edenlerin bu beyanlarının gerçekleri yansıtmadığı belgeleri ile ortaya çıkınca ve benim başörtülü bacılarıma saldırdılar söylemleri de yine belgeleri ile çürütülmüş bir liderin, bu yolsuzluk olaylarına bakışında ve suçluları gizleme çabasının altında yatan gerçeğin ne olduğu sizce halen gizemini koruyan bir muamma mıdır..?
Yoksa artık ifşa edilmiş bir acı gerçek midir..?
Sevgili dostlar sekizinci sorum..;
Yıllarca bir cemaat oluşumu ile canciğer sarması olan ve istedikleri dikensiz gül bahçesine, bu cemaat oluşumunun devlet içinde ki müritleri eliyle ulaşan ve ülke de ordu dahil bütün muhalifleri,medyayı ve aydınları sindiren bir iktidarın ;
Yolsuzluklar ortaya dökülünce ve tapeler de ''babacığım evde ne olacak senin paralarından başka'' diyen ve devam eden
'' Evde hiç bir şey kalmasın hepsini eritin '' diyen karşı sesin duyulmasından sonra, devam eden konuşmalar da ise bu kez ;
'' Babacığım erittik erittik ama bir 30 milyon kaldı'' diyen sesin duyulmasından rahatsız olan ve bu iddialardan ve de ortaya konan belgelerden dolayı,kimyası bozulan bir iktidarın başta emniyet olmak üzere ,elleriyle besleyip büyüttükleri ve devletin en önemli noktalarına taşıdıkları, bununla da yetinmeyip, kahraman ilan ettikleri ve bu insanların açtıkları davaların savcılığına bile soyundukları oluşumu ,işte ne olduysa bu yolsuzluklar ve tapelerde ki tüyleri diken diken eden seslerin duyulmasından sonra ; haşhaşilere benzeterek tarumar etmesi ve inlerine gireceğiz demesini ne kadar samimi ve gerçekçi buluyorsunuz..?
Sevgili dostlar dokuzuncu sorum..;
Bir ülkenin bakanlık ve başbakanlık makamına gelen insanların, kendilerine yöneltilen ve yenilir yutulur olmayan iddialardan aklanmasının, en doğru yolunun bağımsız ve özgür yargı eliyle gerçekleşmesi yerine , bu bakan ve başbakanın aynı parti arkadaşları eliyle aklanıyor olmasını ne kadar adil ve hakkaniyete ve de akıl ve vicdanlara uygun buluyorsunuz..?

Sevgili dostlar onuncu soru ile birlikte, sizlere paylaşmak istediğim yorumum şu olacaktır..;
Bu ülke de akıllara ziyan tüm gelişmeleri tribünlerden seyretmek, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen ve aynı havayı soluduğu,aynı toprakları vatan yaptığı ve aynı hassasiyetleri ortak yaptığı kardeşlerinin, uğramış olduğu haksızlıklara,zulümlere ve hukuksuzluklara seyirci kalmayı ve tribünlerden izlemeyi içimize sindirdiğimizi sürece bu zulüm ve yağma düzeni sürüp gidecektir..!
Ve de ülke de olup biten yolsuzluklara,hırsızlıklara ve rüşvet çarkına kayıtsız kalarak,bu yozlaşmayı ve ahlak-i çürümeyi dert etmediğiz sürece , bu ülke de huzur ve güven ortamı hiç bir zaman oluşmayacak ve işte asıl o vakit bu ülkenin gelişmesine ve demokratik bir ülke olarak saygın ve itibar gören bir ülke haline gelmesine imkan kalmayacaktır..!
Bu toprakları vatan yapan tüm farklılıkların, zenginlik olarak görüldüğü bir kardeşlik ve barış ortamını tesis edecek akla ve empati kültürüne erişemez isek, bizleri suni ayrılıklara ve kutuplara bölerek, sömürüyü hassasiyetlerimiz üzerinden yaparak, Karunlaşan ve zalimleşen despot yönetimlerin gönüllü köleliğine mahkum olmaktan kurtulamaz ve dünyanın egemen güçlerinin sürekli olarak azarladığı ve sömürdüğü bir ülke olmaktan kurtulamayız..?
Lütfen akıllarımıza ve vicdanlarımıza ihanet etmeyelim..!
Bilgiye ,bilime ve insanlaşma felsefesine ve etik ve ahlak-i değerler sistemine bağlı kalarak ve bu sistemlerin öngördüğü sorgulayan bir aklı baş tacı edelim..!
Yolumuzu aydınlık bir geleceğe evirme iradesini gösterme uğrunda, ortaklaşmayı ve empati leşmeyi başarma azmi ve iradesini göstermeyi görev sayalım..! Okuyalım..dinleyelim..yazalım...araştıralım..sorgulayalım..empati kuralım..ve insan olma onur ve erdemini koruyarak ve yücelterek bütün kötülüklere karşı dik durmayı görev sayalım..
Ve bunları yapmaktan imtina eden,beceremeyen ve aklı devre dışı bırakan toplulukların yer yüzünde ki sefil,perişan ve iç acıtan hallerinden ders alarak yönümüzü tayin edelim..!

Son sorum siz sevgili dostlara ;
Bunlar için mücadele ederek, geleceğimizi onurlu ve kaliteli insanların ülkesi haline getirmeyi başarmış bir ülke de mi yaşamak ve çocuklarınızın geleceğini kurmak istersiniz..?
Yoksa hayır benim yerime düşünenlerin,okuyanların,bilenlerin,sömürenlerin ve bu sayede Karunlaşan ve zalimleşenlerin ülkesinde yaşamaktan memnun ve mutluyum diyenlerden olmaya devam mı diyorsunuz..?
Takdir sizin sevgili dostlar..Umarım en doğru kararı veren siz olursunuz..
SELAM VE SEVGİLERİMLE

Ekleme Tarihi: 22 Ocak 2015 16:05

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024