Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Askıya Alınan Yasaklı Vekillerimiz!

 

ASKIYA ALINAN YASAKLI VEKİLLERİMİZ


Türkiye genelinde en çok milletvekili çıkaran illerden biriyiz. Şanlıurfa seçmenleri olarak, Ankara ve hükümet odaklı olmayan , Bağımsız siyasi kararlar alan, yapıya sahip yegane il Şanlıurfa. Şehir merkezi odaklı Halk ,Eli Sopalı, Ağa Kökenli, Terörist zihniyetli kimselere , oy vermez. Hep aşiretçiliğe hayır savaşı verir. Hiçbir hükümet bu çizgiyi kıramamıştır. Merkezi seçmen halkı olarak ,1970 Lİ yıllar da, Belediye Başkanı olarak Kadri BARUT’ seçildi, aşireti yok. Halil ÇELİK Seçildi aşireti yok. Ahmet BAHÇİVAN Seçildi aşireti yok . Ahmet EŞREF FAKIBABA ile son olarak Celalettin GÜVENÇ seçilmiş, iki sininde aşiretleri yok. Yarım asır fazlası merkezi halk ,aşiretçiliğe hayır mücadelesi verdi. Kırsal Kesimler hep bu tutum dışında kaldı. Merkez İl halkı ,iktidarların tüm nimetlerine, vaatlerine rağmen , Aşiretçiliğe hayır davasından vaaz geçmedi. bu son dönem iktidarı, göstermelikte olsa, Zeynel Abidin BEYAZGÜL, Mehmet CANPOLAT, İsmail DEMİRBAŞ ile Urfa sıra gecesi aşiretçiliğe hayır korosuna kattı.
Bu aşiretçiliğe hayır uğraşı halen konuşulurken ,şimdi Urfa Sıra Gecelerinde , Hükümet niye Urfa milletvekillerini pasifsize etmiş . vekillerimiz niye hep bakanın başbakanlığın kıskacına alınmış..? konuşmayın, karışmayın ,ilişmeyin ,izinsiz kalkıp oturmayın .çekilin , saf durun .düşünmeyin, düşündürmeyen. bulaşmayın , buluşmayın .çıtınız çıkmasın ,konuşmayın, biz ne dersek, ne edersek ,bizim sözümüze, itaatimize, prensiplerimize bakmanız yeter. Bizden talimat alın ,bizden izinsiz talimat vermeyin .Biz ne dersek O Kadar . tavırlarında ,Eziklik ,İtilmişlik esareti içinde, vekillik ettikleri düşünceleri ,Urfa sıra geceleri gündeminde yer almakta. Yani Urfa sıra gecesi halkın ana teması, YASAKLI ŞANLIURFA MİLLET VEKİLLERİ ….!
Konuşulan Bu iddialar, nelerden ibaret diye bakıldığında . Her ilin Milletvekillerine bakanlık teklifi geliyor. Bizim ilin milletvekillerine bakanlık teklifi yok. Herkesin vekillerine Belediye başkanlık teklifi geliyor, (Fatma şahin) benzeri . bizim Milletvekillerimize Bakanlıkla, Başkanlık teklifi yok. Herkesin Bakanlık Müşaviri var. Bizim Bakanlık Müşavirimiz yok. Herkesin milletvekilleri bürokrat atamalarında, kadrolarını kurup, atama yapmakta ,bizim ilimiz Milletvekillerinin , atama, kadrosunu kurma yetkisi yok. Başka vekillerin iktidar gücü var. Bizim vekillerimizin iktidar gücü belli değil. BaşBakanlık zaman zaman, vekillerimizi pasifsize eder. “Urfa'nın hem Başbakanı ,hem Vekili benim” diyerek , vekillik yetkileri askıya alınır. Hepimiz Millet olarak , Milletvekilleri olarak ,bu yasaklı uyulama altında hizmet dışı kalırız. Vekillerimiz yetmez Habib ÇADIRCI , Ferhat ŞELLİ gibiler müsteşarlık dışında kalır. Bir çok kurulan hükümet kabinelerine bakıyoruz . seçilen bakanların ,tahsil ,deneyim tecrübe , beceri yetenekleri gerisinde kalan, hiçbir vekilimiz yok. .seçilen bakanlarla vekillerimiz aynı emsali taşımadalar .
İşte Abdülkerim GÖK . İşte Yahya AKMAN , İşte Halil ÖZCAN , İşte Kasım GÜLPINAR, İşte Abdulkadir EMİN ÖNEN , İşte Zuhal KARAHAN USLU , İşte Mahmut KAÇAR bunların toplamından bir bakan çıkmıyorsa , seçim listesine olur veren, suçlusu onlar. Düşük tahsili, siyaset adamı Sayın Mustafa KILIÇ, Bakanlık yaptı . Sayın Mustafa KILIÇ On Birler olarak, Sayın Başbakan ECEVİT dönemi, Hükümetini yıkıp ,hükümet kurdu, Şuan bile on bir vekillerimiz istifa etse, hükümet sıkıntı görür . Sayın Necmi CEVHERİ yaklaşık 40 yıl , bakanlık etti , 40 haramilik etmedi . Sayın Cenap GÜRPINAR Gül gibi Bakanlık etti. Beyaz saçlı prens Sayın Sabahattin CEVHERİ Milletvekilliği forsunu ,Minnet etmem Feleğe dercesine , Kestim çıktım restleşme Asaletindeki saraylı tavrı, siyaset akademisinin ulvi konumda bazı vekillere aranan şahsiyet ölçüsü olmuştur.Bakanlık, Başkanlık görmemiş il değiliz. Sivil inisiyatif ( STK) Hizmet Gurubu, Şanlıurfa milletvekilleriyle , istişare toplantısı yapamayışın inceliği, Şanlıurfa Milletvekillerine koyulan yasaklardan olsa gerek.

Bakan Yabancı , Başbakan yabancı, Belediye Başkanı yabancı, Müsteşarlar yabancı, Müşavirler yabancı. Alt, Üst Bürokratlar yabancı, İl idarecileri yabancı , Sılada sılayı yitirmiş, kendi iktidarımızda ,iktidara yabancı olmuşuz. Önümüzdeki seçim döneminde , bu su böyle akmamalı. Bu su, Bakanlığa , Başbakanlığa akmalı.
HERKESİNKİ VEKİL , BİZİMKİLER ŞEKİL Mİ…? HERKESİNKİNE VEKİL, BİZİMKİLERE ÇEKİL Olmamalı. Diye Konuşan Şanlıurfa merkez halkı, sıra gecelerinde veryansın etmedeler.

BAŞTA DEDİK YA …..!
ASKIYA ALINAN
YASAKLI VEKİLERİMİZ …….!

Ekleme Tarihi: 08 Ocak 2015 08:24

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Dediğin gibi değil... Ankaran bir urfalı

SAYIN YAZAR İSMİNİ YAZDIĞIN HER İKİ URFALI KİŞİ DE ANKARADA URFALILARA ÇOK UZAKLAR.YAPTIĞINIZ YANLIŞ İSTİHBARAT..O İSİMLERİ ANKARADA HİÇBİR URFALI TASVİP ETMEZ BUNU BİLESİN.HABER YA DA YAZI YAZARKEN ARAŞTIRMACI OLMANI TAVSİYE EDERİM.ANKARADA ASLAN GİBİ ADINI BİLMEDİĞİN YA DA ARAŞTIRMADIĞIN HEMŞERİLERİN VAR.ONLARA AYIP EDİYORSUN..BENDEN SÖYLEMESİ..
08/01/2015 12:02

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024