Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

NELER OLUYOR?

 




Ülkemiz siyasetinde neler olup neler yaşandığını inanıyorum ki birçoğunuz biliyorsunuzdur. Yok, atanamayan öğretmenler, yok paralel operasyonlar, yok skandallar, yok Osmanlıca, yok şu! Yok bu!



Ama ben bugün sizlerle özellikle Urfa siyaseti ile ilgili olarak birazcıkta olsa sohbet etmek istiyorum.



Malumunuz olduğu üzere 7 Haziran 2015’te Milletvekili Genel seçimleri olacak. Dolayısı ile şimdi Urfa’da birçokları Milletvekilliği hesabı içinde olmaya başladılar bile.



Yaklaşan Genel seçim öncesinde gözler yine AKP’de! Uzun yıllardır AKP il Başkanlığını yapmakta olan Av. Yusuf Eğilmez, bu seçimde aday olmayacağını söyledi. Eğilmez’in aklı da gönlüde Milletvekilliğinde. Sadece Eğilmez mi? Hayır! Eski Belediye Başkanı Fakıbaba ‘aday adayıyım’ demişti. Kayhan İnan, Müslüm Yanmaz, Müfit Yetkin, Mustafa Zahit, Nihat Çiftçi, Mustafa Yavuz, Mustafa Arslan, Mehmet Büyükfırat, Feyyaz Gündoğan, Kadir Kol, Mehmet Ekinci ve daha birçok isim… Ve tabi ki üç dönem kuralına takılan Bakan Faruk Çelik ile Yahya Akman’ın dışındaki AKP’li mevcut vekiller ile isimlerini sıralayamadığımız yüzlerce ismi de unutmamak gerekir.



CHP’de olup bitenleri de sanırım izliyorsunuzdur. Urfa’da siyasete ilk olarak MHP’de göz kırpan, sonrasında AKP’den aday adayı olan, daha sonra seçimde SP’den aday olan ve nihayetinde CHP’de il Başkanlığı koltuğuna oturan Hasan Oğul’un 7 Haziran 2015 milletvekili Genel seçimlerinde Urfa’dan CHP’nin birinci sıra aday olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Oğul’un önümüzdeki günlerde il başkanlığını kısa bir dönem il başkanlık koltuğuna oturan Ömer Karakeçili’ye devredeceği de konuşulmakta. CHP’de bunlar yaşanırken ne yazık ki taban yaşananlardan ve gelinen noktadan hiç de mutlu görülmüyor. Ayda 7 bin TL kira başta olmak üzere vs giderler için bir masraf ödemesi yapan CHP Genel Merkezinin bugünkü tutumunun kazanmaktan öte Urfa’da sadece tabela partisi olarak kalmaya yönelik tercih ettiğine kulaklarımıza kadar gelen duyumlar arasında.



Kazanmadan öte bir yaklaşım içinde olan bir başka siyasi parti de MHP. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan yardımcısı Şefkat Çetin Urfa’ya geldi. Neye geldi? Kimlerle görüştü? İzlenimleri nalsı bilemiyorum ama gönül isterdi ki Çetin, Urfa’ya gelmişken biz Gazeteciler ile de bir araya gelip, görüş alış verişinde bulunsaydı. Ve yine Çetin, Urfa’ya gelmişken keşkem partinin eski duayenleri başta olmak üzere küskün, kırgın ve partiden uzaklaşmış olan başta Ülkücüler olmak üzere bazı isimlerle de buluşsaydı. Ama o ne yaptı? Partiyi ziyaret edip, bir bardak çay içip, bir iki kişi ile sohbet edinmeyi yeterli görmeseydi. Ve keşkem, Şefkat Çetin kendi başına çarşı pazarı olaşıp halkın nabzını tutabilseydi. Ama olmadı. MHP’de yaklaşan Genel seçim öncesinde Fatih Bucak ve Ahmet Ersin Bucak’ın da ‘aday’ olacaklarına yönelik konuşulmakta. Ama ortada şimdilik somut olarak atılmış bir adım yok. Bekle ve gör politikası daha fazla tatbik edilmekte. Dr. Mahmut Subaşı’nın da kafasının bir hayli karışık olduğu görülmekte. MHP’de şimdilik yaşananlar yarınlar asına heyecan yaşatmaktan uzak. Yarın ne olur onu bekleyip hep birlikte göreceğiz.



Son Genel seçime Bağımsız adaylar ile giren ve iki milletvekili kazanmayı başaran HDP’de de 7 Haziran genel seçimlerinde yine Bağımsız adaylarla mücadele edeceğe benziyor. İki İbrahim’den vaz geçerler mi? Yoksa bir dönem daha devam kararı mı çıkar bilemiyorum ama ortada bir gerçek var, eğer baraj sorunu olmamış olsa HDP iki yerine daha fazla Milletvekilliğini kazanır. Her şeye rağmen HDP’de aday değişiminin yaşanacağına kesin gözü ile de bakıldığını unutmamak gerekir.



SP, DP, DSP, HAK PAR, HÜDA PAR ile yeni kuruluna Anadolu Partisi, DGP ile yine en son olarak rahmetli Turgut Özal’ın kurmuş olduğu ANA PARTİ’nin durumları ise nasıl olur bilinmez. Beklenilenden fazla oy mu alırlar, koptukları partilerine zarar mı verirler bilinmez ama bu genel seçimin de bugün görülen tablodan uzak bir görüntü vereceğini sanmıyorum.



Yeniden buluşmak dileği ile…

Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2014 09:09

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024