Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Mal mı? Can mı?

 

Mal canın yongasıdır demiş atalarımız. İnsan dişinden tırnağından artırınca emeğinin karşılığını almak ve onu elinde tutmak istiyor doğal olarak. Hele de malı hayatını devam ettirmesi için gerekli ise işte o zaman durum daha bir dayanılmaz hale geliyor.

Bununla ilgili bir hikâye vardır. Köyün birinde koyunlarını, kuzularını otlatmaya çıkaran evin oğlu ve arkadaşı on koyunu kurda yedirir. Evin babasının içi yanar. Çok kızar iki tokat atar ve hızını alamayıp aç susuz bırakır birde oğlunu ve arkadaşını. Baba ertesi gün kendisi götürür koyunları otlatmaya. Fakat bu sefer de kendisi üç koyunu kurda kaptırır. Oğlunu anlar anlamasına da oğlu evi terk etmiştir.

Baba için tabi ki, koyunlar geçimi demek, evin her şeyi demek, fakat oğluna olan keskin tavrı ve acımasızlığı daha büyük bir kayıp yaşamasına neden olmuştur.

***

Hayatta kalmak, yaşamını devam ettirmek için ya da daha iyi koşullarda yaşamak için olağanüstü çalışan, şartları zorlayan kişinin hele bir de hedefi varsa başarı kaçınılmaz olabiliyor.

Dikkat edin. Şu an kendini kurtarmış ve iyi bir geliri olan hatta bu gelirinin devamı için halen mücadele eden insanlar bilir ki, bu duruma kolay gelmemiş. Bilir ki, yüksek azim, motivasyon ve çalışmayla elde etmiş şu an sahip olduklarını… O yüzden anlaşılmak ister, o yüzden kendisi gibi mücadele edilmesini ister çocuklarından etrafındaki kişilerden…

Kendisi gibi olmadıkları zaman yani aynı şekilde davranılmadığı ve çok çaba gösterilmediği zaman kızıp küplere binebiliyorlar. Tabi kendince haklı sebepleri oluyor kişinin.

Buraya kadar bir şey yok. İşin belki de en hassas noktası bu işi abartmak ve kendini çok yıpratarak “canının yanmasına” kadar getirmesi, işi çığırından çıkarırken kendini ve etrafındakileri yıpratmasıdır.

Hayatta her şey gelip geçici, işin, mevkiin, paran, çocukların, eşin, sevgilin, koltuğun, araban, evin, yazlığın, hepsi bir gün senden çıkıp gidiyor.

Malın mülkün el değiştiriyor. O kıyamadığın koltuk takımının üstünde at koşturuyorlar.

Ya da beğenmeyip değiştiriveriyorlar modası geçti diye. O kullanmadığın tabaklar, bardaklar dans ediyor ortalıkta.

Ya kardeşim öncelikle neye sahip isen onu hak ettiğini düşün, bu bir.

İkincisi o koltuklar oturmak için (adam gibi oturanı bulamazsın) o koltuk kirlenecek, o tabak kırılacak, o evin merdivenleri aşınacak, bırak onu bedenin de eski diriliğinde kalmayacak.

Tabi ki mal canın yongasıdır. Tabi ki, malımızın kıymetini bileceğiz.

Har vurup harman savurmanın bedelini öder kişi gün gelir.

Söylemek istediğim şu ki, dengede kalmak denen bir şey var.

Denge de kalmadığın zaman vaktinden önce yıpranır ve sonunda hastalanırsın.

Bir disiplin ve terbiye gerekli fakat bu senin moralin ve canından kıymetli olmamalı.

Düzen uğruna, temizlik uğruna, öyle birbirimizi tüketiyoruz ki, o eşyalar en çok sevdiğimiz kişi/kişilerden daha önemli oluyor.

Hey sen! Bu gün kendini şöyle rahat bırakıp mutlu olmaya izin verir misin?

Oh şöyle rahat ol.

Ekleme Tarihi: 09 Ekim 2014 11:54

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024