Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

GASP!

 


Son günlerde Urfa’mızda ne yazık ki, GASP suçları artmaya başladı. Bu konuyu yazmak istemiyordum. Fakat artan Gasp olayları karşısında daha fazla sessiz kalmam mümkün olamazdı.

Haşimiye meydanında bir fıstık tüccarının yüklü miktardaki parası, akabinde genç bir çocuğun Urfa lisesi arkasında cep telefonunun bıçaklanarak gasp edilmesi, Bahçeli evlerde genç bir bayanın çantasının gasp edilmek istenmesi, Eyyübiyede iki öğrencinin günlük harçlıklarının yine zorla alınmak istenmesi ve en son dilencinin gasp edilen 13 bin TL’si ne yazık ki ilimizde bu işin tadının tuzunun iyice kaçmaya başladığını göstermekte.

Gasp, malumunuz olduğu üzere, birilerinin birilerini tehdit veya cebir kullanmak sureti ile bir malını ele geçirmesi olayıdır.

TCK’nin 148. maddesi der ki;

‘Bir başkasını, kendisinin veya yakınının hayatına, vücut veya cinsel dokunulmazlığına yönelik bir saldırı gerçekleştireceğinden ya da malvarlığı itibarıyla büyük bir zarara uğratacağından bahisle tehdit edilerek veya cebir kullanarak, bir malı teslime veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılan kişi, altı yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’

Suç ve suça yönelik cezai yaptırım çok açık ve net.

Son günlerde ilimizde artan ve vatandaşları tedirgin eden GASP olaylarına karşın polis ne yazık ki aciz ve çaresiz kalmakta.

Belki bu sözlerim Polis teşkilatını üzecektir ama dışarıdan bakıldığında ortaya çıkan görüntü bu.

Adamın elindeki çantasını birileri gasp edip kaçıyorlar. Adamda peşlerinden koşuyor. Tam bu sırada karşısına polis ekibi çıkıyor. Adam polislerden gasp edildiğini ve şahısların kaçtığını söyleyip yardım istemesine karşın, Polis ise ‘sen ilk önce 155 Polis imdadı ara!’ diyorlar. Burada bana göre yerine oturmayan bir eksiklik var. Bir yanlışlık var. Tamam, Polis merkezin yönlendirmesi ile hareket edebilir. Ama ortada ciddi bir sıkıntı var ve adamlar ortada kaçarken halen ‘sen 155 Polis imdat’ı ara!’ demenin âlemi olabilir mi?

Belki yasa ve mevzuatlar böyledir. Poliste buna istinaden hareket edebilir. Ama ortada ciddi bir sıkıntı varken, Emniyet Müdürü bu konuda vereceği bir talimat ile bu tür teferruatlar rahatlıkla ortadan kaldırabilir! Kaldırılmalı da.

Tabi ki bu işler her defasında Arapça konuştukları iddia edilerek Suriyeliler işaret edilmekte. Olabilir de olmaya bilir de!

Bu konuda Polis kamuoyunu rahatlatan bir açıklama yapmalıdır. Arapça konuşan ve kendilerine Suriyeli görünümü veren sahtekârlar da olabilir, olmayabilirlerde…

Sap ile samanı birbirine karıştırmadan bu olayı netleştirmeli ve son günlerde bizleri rahatsız eden bu gasp olaylarına karşın Polis etkin önlemler ile sahada yer almalıdır.



Huzurlu günler temennisi ile…

Ekleme Tarihi: 01 Ekim 2014 11:45

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  25 Nisan 2024