Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

YENİ DERS YILI HEYECANIMIZ

 

Bu aralar çarşı pazarda apayrı bir hareketlilik var. Alışverişlerin hanımefendileri, beyefendileri çocuklarımız. Çantalar, defterler, kalemler, ayakkabılar…

Bütün veliler tatlı bir telaş içindeler. Tabi bunlar okula yeni başlayanlar ya da ara sınıftaki öğrencilerin velileri için geçerli. Bir üst okula geçen çocukların velilerinin çoğunda da stres ve belirsizlik var. Çünkü istedikleri okula yerleşemeyen öğrencilerin koşulları uygun olması halinde bir üst tercihlerine yerleşebilmeleri söz konusu.

Diğer yandan da teşvikten faydalanarak özel okula gitmek isteyen öğrencilerin ikinci yerleştirme başvuruları da bir hafta sonra. Yani bu sene okullar birçok öğrenci ve veli için daha heyecanlı bir bekleyişle açılıyor.

Hep söylediğimiz bir söz var yine söylemek zorunda hissediyorum kendimi umarım yeni eğitim öğretim yılımız veliler, öğrenciler ve öğretmenler için başladığı anda ki heyecanıyla, azmiyle, kararlılığıyla devam eder.

Hangi veliyle sohbet etsek bu sene çocuğuna daha fazla zaman ayıracağını, okula sık sık gelerek çocuğunun takibini yapacağını söylüyor. Öğrencilerle karşılaşıyoruz ayaküstü iki arada bir derede bu sene bomba gibi başlayacağını söylüyor. Valla maşallah! Bize de Allah bu düşüncelerini daim etsin diye dua etmek kalıyor o zaman.

Özellikle bir üst eğitim kurumuna geçiş dönemindeki öğrencilerimiz, okula biraz daha stresli başlıyorlar diğer öğrencilere göre. Ne yazık ki velilerin çoğunun da öğrencilerden kalır yanı yok. Bu konu da gerek öğretmenlerin gerekse velilerin çocukların bu yükünü hafifletmesi gerekir. Çünkü çocuğun her şeyden önce huzurlu bir ortamda, kaygıdan uzak kendini güvende hissetmesi hem akademik başarısını arttıracak hem de ruh sağlığını koruyacaktır.

Anne baba olarak hepimiz illaki her şeyden önce çocuğumuzun sağlıklı, mutlu olmasını isteriz. Ancak çocuğun okul başarısına öyle takılır kalırız ki onlara sadece derslerinden, notlarından başka bir şey düşünmediğimizi hissettiririz. Bu noktada çocuk kendini değersiz hissettiğinden aile ile inatlaşmalar başlar bunun neticesinde de doğal olarak okulda başarısızlık ve depresif bir ruh hali oluşur.

İşte bu yüzden aileler çocuklarına koşulsuz sevgilerini sunabilmeli, onların her daim arkalarında olduğunu hissettirmelidir. Çocuklarının bütün duygu ve düşüncelerine açık olmalı, sonuna kadar onları dinlemelidir. Onaylamayacakları bir durum olması halinde ise bunun sebebini akılda hiçbir soru bırakmayacak şekilde açıklamalıdır. Çünkü düşünceleri doyurulamayan çocuklar bu açlığı başka olumsuzluklarla kapatmaya çalışırlar. Neticesinde yanlış insanlar, yanlış arkadaşlar ve tabi ki hatalar zinciri…

Çocuklarımızı iyi bir okula gönderip onları öğretmenlere emanet etmekle sorumluluklarımızı yerine getirmiş sayılmadığımızın altını çizmek gerekir.

Çocuklarımızın arkadaş çevresi iyice gözden geçirilmeli bu konuda veliler arası iletişimin kurulması sağlanmalıdır.

Özellikle çocuklarımızın beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmeli. Mümkün olduğu kadar dışarıdan sağlıksız ürün tüketmelerinin önüne geçilmelidir.

Umarım velilerin, kendi sorumluluklarının farkında olduğu, çocuklarının yanında, onlara her anlamda güzel örnek teşkil edecek hal ve hareketlerde bulunacağı;

Öğretmenlerin mesleğinin gereklerini kusursuz yerine getirerek vicdan terazisini dengede tutacağı, hatalarının bedelinin bir insanın hayatı olacağını düşünerek, merhametli ve şefkatli ellerini öğrencilerinin üzerinden eksik etmeyecekleri; Okul idarelerinin de öğretmenine, velisine her sorunda yardımcı olan, öğrencilerinin hayata hazırlanmaları sürecinde görevli olanların vazifelerini eksiksiz yerine getirmelerini sağlayarak huzurlu, disiplinli bir okul ortamı hazırlayacakları bir eğitim yılı yaşarız.

Sevgiyle ve huzurla kalın…

Ekleme Tarihi: 14 Eylül 2014 10:05

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun gamze

hocam ben gamze temir 8/e'den eski öğrenciniz geçmiş olduğumuz haftalar içerisinde urfaya gelmiştim okula uğradım sizleri görmek için Eyüp hocayı ve Bekir hocayı gördüm sizin ve diğer hocalarımın dersi öğleden sonra olduğu için sizleri göremedim bu durum biraz üzücü ama eyer allah nasip ederde önümüzde ki günlerde gelebilirsem sizleri görmeyi çok isterim kendinize iyi bakın hocam :)
16/11/2014 18:15

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024