Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

HUKUK DA BİZİ HAK VERDİ!…

 

Daha önce de yazmıştık; hem öyle bir değil, birkaç kere..

Etmeyin, eylemeyin Sevgili Başkanlar; yolunuzun yol olmadığını söylemiştik.

Konumunuz ve koltuğunuz itibariyle kuldan utanmayışınızı bir yere kadar anlarız da Allah’tan kormayışınızı hiç kimse hoş görmez, demiştik.

Hatta iğneyi başkasına sokmaya gerek görmeden çuvaldızı kendi kaba etimize batırmış; Şahinbey’de görev aldığımız yıllarda bu bağlamda yaptığımız yanlışları bir bir anlatmış ve faturasını ne kadar ağır ödediğimizi hatırlatmıştık.

“Olmaz!..” diye itiraz etmiştik.

“Sayın Başkanlar!.. Kentsel dokuyu güzelleştirmek adına vatandaştan ‘yeşil alan’ diye yok pahasına kapattığınız alanları ne eşe dosta ve akrabaya ne de tanımadığınız herhangi bir insana peşkeş çekemezsiniz!..” diye feryat etmiştik adeta. Örnekler de vermiştik. Şahinbey İlçe Belediyesi’ne ait parklara kondurulan ucube kafeteryalarda genç fidanlara nelerin, nasıl pazarlandığını anlatmaya çalışmıştık bir kaç cümleyle.

Özel karışımlı ve keyif verici nargilelerden söz etmiştik.

Hapçıları, cığaracıları, madde bağımlısı çocukları anlatmıştık.

Açıkça değilse bile, bu mekanlarda mobil seks pazarlarının kurulduğunuadabınca ima etmiştik defalarca.

Ne var ki biz söylemiş ve yine biz dinlemiştik. Yani her zaman olduğu gibi yine biz çalıp biz söylemiştik. Sorunu, 2009 Temmuz’undan günümüze, bir değil bir kaç kez daha yazmış; kimi yazılarımızı gerektiğinde tekrar tekrar yayımlamıştık.

Ama ya biz anlatamamıştık derdimizi veya başkanlar anlamamışlardı sözlerimizi.

Sadece Şehit Kamil Belediye Başkanı Sayın Fadıloğlu ses vermişti. Hem de öyle lafla değil icraatla. Görev ve yetki alanı içinde bulunan parklardaki kafeteryaları birer birer kapatmış ve kısa sürede peşpeşe yıkmıştı.

Ve tabi aziz halkım da ses çıkarmamıştı. Ne eli kalem tutanları yazmış, ne isyanı çenesine vuranları konuşmuştu. Dut yemiş bülbüle döndürmüştü iki paket gıda yardımı ya da 250 kg. kömür.

Şimdi diyerek üç nokta yanyana koyalım ve Gaziantep gibi “Marka Şehir” lik

iddiası olmayan ve sadece bir milyon 261 bin 810 nüfuslu bir başka büyükşehire bakalım izninizle.

Nisan-2013 sonunda Samsun’un İlkadım ilçesinin 100. Yıl Bulvarı’nda kısa süreli bir alışveriş için aracını yol kenarına bırakan 55 SS …, plakalı aracın sahibi U.S., market çıkışında aracının yanına geldiğinde, sileceğine; 2 liralık otopark fişi almadığı için 88 lira tutarındaki idari park cezası makbuzu kesildiğini görür. Cezaya ait tutanak ise, posta yoluyla 2013- Aralık ayında ev adresine tebliğ edilir. Bunun üzerine cezanın iptali için belediyeden ihaleyle işi alan ve otopark parasını toplayan Parkomat görevlilerine başvuran U.S.’ye cezanın iptal edilemeyeceği bilgisi verilir. Bununla da kalmayan firma, U.S.’ye, posta yoluyla cezanın tahsili için icra yoluna başvurulacağı, bunun için kendisi tarafından doldurması istemiyle mal beyanı formu gönderir.

Yaptığı araştırmalar sonucu, özel şirketin, belediye zabıtası vasıtasıyla idari para cezası makbuzunu Kabahatler Kanunu kapsamında kestiğini, kendisinin ise yine aynı ceza makbuzu ayrıntısında yer alan suç vasfına göre devlete ait yerde işgal suçu işlemediğini ve devletin de bu alanları aynı amaçla kullanamayacağını belirten U.S., Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açar. Aralık-2013’te 75 kuruşluk bir dosya maliyeti ile açılan dava 3 ay gibi kısa sayılabilecek bir sürede karara bağlanır. Kararda:

“Halkın kullanımına açık olan bir cadde veya sokakta vatandaşların yer işgal etmesi Kabahatler Kanunu’nun 38/1. maddesinde ve 4. maddesinde açıkça yer aldığı gibi, eğer söz konusu yerde Kabahatler Kanunu’na uygun olmayan hal olduğunda zabıta, kanun maddesi gereğince 50 lira tutarındaki cezayı uygular. Ancak aynı Büyükşehir Belediyesi söz konusu bu yerleri belirli bir saat diliminde para karşılığı kendi isteği ile otopark olarak işgal ettiremez. Bir yerin yasal olarak işgal edilmesinin suç sayıldığı ancak ücret ödenmesiyle yerin işgal suçunun ortadan kaldırılması söz konusu olamaz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından çıkartılan yönetmelikle cadde ve sokaklarda Parkomat uygulaması ile ücret toplayıp idari yaptırımda bulunması yasalara aykırıdır“ der ve vatandaşa kesilen 88 liralık ceza tutanağının yukarıdaki sebepler nedeniyle iptaline karar verir.

Saygıdeğer hanımefendiler ve beyefendiler!..

Lafı fazla uzatmayacağım!. İsteyenler kusura bakabilirler. Dileyenler darılsın, kırılsın ve alınsınlar; hiç dert etmeyiz!.. Bu taş bana mı diye, gocunan olursa olsun; hiç mühim değil! Sözlerimiz feraset sahiplerine; anlayanlara ve anlayabilenleredir!.

Bilin ve kabul edin ki gerek yerel yönetimler ve gerekse kamu yönetimi kapsamında yer alan sair kurum ve kuruluşlar; ticari veya sınai işletmeler değildir. Hizmet ve yatırımlarında kar gözetemezler. Gelir kaynaklarının neler olduğu yasalarla belirlenmiştir zaten. Açıkçası; kafeterya, meyhane, çayhane ve sair haneler açmaz, kamu mülklerini bu alanlarda faaliyet gösteren özel veya tüzel kişilere kiralamaz, kiralayamaz.

Yani; yerel yönetimlerin görev alanlarındaki arazilerin imar planlarını hazırlarken “park, sosyal tesis, cadde-sokak, hizmet binası ve benzeri kamu kullanımına açık ortak alanlar oluşturmak kay›t ve şartıyla toprak sahiplerinden aldığı yüzde 40 ile 60 arası oranlarda değişen arsaların üzerine birkaç ağaç diktikten veya mükemmel bir peyzaj uygulayarak muhteşem bir park oluşturduktan sonra bir köşeye de mimari garibesi binalar kondurup kafeterya olarak kiraya veremezler, vermemeleri gerekir.

Yani; yerel yönetimler kafeterya işletmecilerinin takdir edilen yüksek kiraları çıkarmak için, sıcak aylarda parkın tamamına yakınını işgal etmelerine göz yumamaz. Gençlerin müdavimi oldukları parklardaki bazı kafeteryalarda alkollü içeceklerden uyuşturucu ticareti ve kadın pazarlamaya varıncaya dek her türlü gayrimeşru işlerin yapılmasına seyirci kalamaz.

Yani dememiz odur ki: Bu şehir babanızın çiftliği değildir!.. Ne oturduğunuz koltuklar kalıcıdır ne de adınızın önüne yazdırdığınız sıfatlar!. Uygulama ve davranışlarınızla siyaseti sandıktan sokağa taşımak isteyenlere çanak tutmayın lütfen!..

Ekleme Tarihi: 20 Ağustos 2014 08:20

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 1 Yorum Eklenmiştir.

Hukuk her zaman bu kadar sür'atli değil. çağatay göktürk

Sayın yazar;Siz de biliyorsunuz ki Türkiye'de hukuk her zaman bu kadar hızlı işlemiyor.Benzer bir trafik cezası için benim açtığım dava 4 yıldır sonuçlanmadı.Bu arada 2 defa ceza affı çıktı davalı olduğum için onlardan da yararlanamadım.Ülkemin bence en baş sorunu bu 'HUKUKSUZLUK' Durumudur.Her kalem tutanın en fazla vurgulaması gereken bu nokta olmalı diye düşünüyorum.
20/08/2014 11:43

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024