Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Keşke,Duymasa,Biimeseydik..!

 

KEŞKE ; DUYMASA..GÖRMESE VE BİLMESEYDİK…!

Sevgili Yaşar Duru ağabeyim ; bir makalesinde Hoca efendiye seslenerek, keşke '' o yüksek yerde ki Müslüman kardeşinizin'' ayıplarını görmeseydiniz ve ifşa etmeseydiniz... diyor ve Muhammed peygamberden bir alıntı ile Müslüman kardeşin ayıbını örtmenin erdem olacağına vurgu yapıyor..

Bendeniz de sevgili Yaşar ağabeyimin bu dileklerine bir makale ile cevap vermek istiyorum..Umarım beni bağışlar..!

Ağabey yani siz keşke gerçek yüzünüz ortaya çıkmasaydı mı demek istiyorsunuz..? Yani keşke çalan çaldığı ile kalsa,talan ve yağma düzenine çomak sokmasaydınız da ,bu haram düzen devam etseydi mi demek istiyorsunuz..? Yani keşke milyon dolarlık saatler ve ayakkabı kutuları bu ülkenin gündemine oturmasaydı da, soygun ve talan düzeni devam etse miydi mi demek istiyorsunuz..? Yani keşke halkın cebine elini sokanların ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp edenlerin ayıpları ortaya dökülmese miydi mi demek istiyorsunuz..?

Yani kamunun mallarına çöreklenmiş '' o yükseklerde bulunan kardeş'' in yaptıkları yanına kar mı kalsın demek istiyorsunuz..? Yani hırsızlık,rüşvet,talan ve yolsuzluk düzeni , bir Müslüman kardeşin görmezlikten ve bilmezlikten geleceği olaylar mıdır,demek istiyorsunuz..?

Yani siz demek istiyorsunuz ki ; Hoca efendi salya sümük gözyaşlarını akıtarak ,yıllarca din,iman,Allah istismarcılığı ile oluşturduğu bugünkü devasa hizmet oluşumu ve arkasında ki dev sermaye birikimi, '' o çok yükseklerde ki'' kardeşin ayıplarına ve günahlarına heba edilmese miydi mi demek istiyorsunuz..? Yani kol kırılır yen içinde kalırdı mı demek istiyorsunuz..? Yani millet keşke hem cemaat ve Hoca efendi nin, hem de '' o çok yükseklerde bulunan Müslüman kardeşin'' ayıplarını,yanlışlarını,yolsuzluklarını,din'i istismar ederek Karunlaşmalarını, keşke görmese ve duymasa mıydı demek istiyorsunuz..?

Yani bir tarafın, Müslüman bireyleri hizmet,cemaat,Allah yolunda yapılan hayırlı hizmetler diyerek, maddiyat ve sermaye biriktirerek bankacılıktan,finans sektörüne oradan sanayi ye ve ticarete ve oradan da eğitim sektörlerine tırmanarak,yetiştirdiği okumuş çocukları devlet bürokrasisinin etkin mekanizmalarına sokarak ,uzun vade de sistemi değiştirmek ve devleti ele geçirmek için yapmış olduğu takkiyeleri yutturmasına ve palazlanmasına..!

Bir diğerinin de yine din ve Allah edebiyatı ile siyaset yaparak,halkın inançlarını istismar vesilesi kılarak, yapmış olduğu aldatıcı ve sömürücü düzen ile Harunluktan Karunluğa terfi etmesini keşke bu halk görmeseydi ve duymasaydı mı demek istiyorsunuz..?

Evet bende size hak veriyorum ve diyorum ki ; keşke tüm bu pislikler ve kirli çamaşırlar ortaya çıkmasaydı da çalan çaldığı ile talan ve yalan yaptığı ile kalabilse ve İnsanları Allah ile aldatan bu düzen bir şekilde devam etseydi..!

Neden bunu söylüyor ve size hak veriyorum biliyor musunuz..? Bilesiniz ki iki tarafın da ortaya dökülen kirli çamaşırları , zaten bu iki tarafın Allah ile aldatılmış ve tam biat içinde ki taraftarlarınca hiç bir anlam ve önem atfetmiyor.. Ve bu Allah ile aldatılmış ve sömürülmüş kesimler ; hoca efendilerine ve padişahlarına ölümüne biat etme konusunda zerre-i miskal bir sapma göstermiyorlar ki..!

Yani kısacası olan yine ; tüm bu olup bitenlerin dışında kalan ve akıllarına her fırsatta müracaat etmeyi görev bilen ve sorgulayan bireylerin ,yani bizlerin ruh sağlığına ve yaşamına menfi etkiyi yapıyor olacak ve bu kavgadan en büyük zararı yine akıl sahipleri görecekti..! Bakınız bu kirli çamaşırlar ve rezillikleri sorun görmeyen Allah ile aldatılmışların büyükçe bir bölümü , bu şaibelerin muhatabı olan zat-ı muhterem devletlularını ''o en yüksekte ki'' yere taşımayı, bu kadar yenilir yutulur olmayan iddialara prim vermeyerek taşımayı görev bildi..!

Hiç merak etmeyiniz ki ; yarın kavganın cemaat ayağı da, araya girecek hatırlı kişilerin çabaları sonucu, zaten bu yenilir yutulur olmayan yolsuzluk ve hırsızlık iddialarını büyük bir ustalıkla ve maharetle lehine çevirip, bu kavgadan kendine mağduriyet sağlamış olmayı her seferinde başarmış olduğu gibi başaran ve istediği makama bu kavganın ortaya çıkardığı enstrümanlar üzerinden siyaset yaparak '' o istediği yüksek makamı'' elde etmiş olan '' o yüksek yerde ki '' kişi de bu işi daha fazla uzatmayacak ve dokunulmazlığı olan sırça köşkünün keyfini çıkarmaya bakacaktır..!

Yani anlayacağınız olan yine biz akıl sahiplerine olmuş ve izlediğimiz dehşet veren olaylar ve toplumsal çürümüşlüğün ortasında kalarak , akıllarımızı ve ruhumuzu korumakta zorlandığımızla kalmışızdır..!

Bu kavga aslında izlediği iç ve dış politika başarısızlıkları ve ekonomide ki bıçak sırtı durumu ile köşeye sıkışmış ve uygar dünya da bütün kredilerini tüketmiş bir lideri ; bu ortaya dökülen yolsuzluklar ve yoksunluklar silsilesi ile tekrardan mağdur pozisyonu almasına çanak tutmuş ve zaten bu işte ustalaşmış olan lidere de ,tekrardan hayat suyu olmuştur..!

Unutmayınız ki yolsuzluklar,hırsızlıklar,rüşvet ve yoksunlaşmış insanlık psikolojisi ile hareket edenler için ; bu işlemiş oldukları suçların ve günahların en sert şekilde cezalandırılacağı ve karşılık bulacağı yönetimler ve toplumsal baskı ,uygar demokrasiye sahip ve erdemli bireylerin oluşturdukları toplumlar tarafından görülecek ve gereği yapılacak eylemlerdir..!

Oysa ki bizim gibi '' İleri demokrasi'' toplumlarında ise maalesef ; tüm bu toplumsal çürümeler ve yolsuzluklar ; birilerini cezalandırmak ve alaşağı etmek şöyle dursun..! Tam aksine başımıza taç yapmayı görev saymak için bir sebep olmaktadır..! İşte size '' İleri demokrasi'' hem de en ilerisinden ,hadi şimdi tepe tepe kullanın..!

Ekleme Tarihi: 14 Ağustos 2014 09:42

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024