Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Sağken Uyanık,Anmada Unutkanlık

 

SAĞLIĞINDA UYANIK ANMA YILINDA UNUTKANLIK

Urfa’mızın yetiştirdiği değerli Türk Sanat Müziği Sanatçısı Abdullah UYANIK 13/ 7 /2009 Yılında aramızdan ayrıldı. Sanatçımız ilimiz Belediyesi ,Kültür İşleri Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü ,Harran Üniversitesi , ŞURKAV ,Devlet Türk Halk Müziği Korosu ,Milli Eğittim Müdürlüğü ,Emniyet Müdürlüğü, Tüm kurum ve kuruluşlar dahil , Bütün Urfa Halkına Bedelsiz Asker gibi sanatıyla Bey efendi kişiliğiyle hizmette bulunmuştur.

Sağlığında Uyanık . Anma Yılında Unutkanlık olan Sanatçımız Abdullah UYANIK : SEKSEN BEŞ Tane Urfalı mahalli sanatçılara ,TK 248 Makaralı kasnak TEYPTE’N Bant yapmıştır. Bu kayıtlar içersinde Seyfettin SUCU ,Kadri SEMA, İsmail BADDILLI, Mehmet NACAK, Kazancı BEDİH , Müslüm GÜRSES ( Baba ) ,Zekeriya ÜNLÜ, İBRAHİM TATLISES , Mustafa DİŞLİ ,Eyüp UYANIKOĞLU, Reşat KUŞÇUOĞLU, Kepekçi ABDE ,Mustafa ŞAHİN Kazım ÇİRİŞ gibi , önceden menşur olmuş veya olmamış sanatçılara Makaralı özel bant yapmıştır. Sanatçımıza: Günümüz TRT Genel Müdürlüğü - Elinizdeki altın kutuyu açın, herkes faydalansın .Bizim bilmediğimiz veya unutmuş olabileceğimiz değerli parçalar olabilir . Bunlardan yararlanalım. Talebinde bulunmuş.

Sağlığında Uyanık Anma Yılında Unutkanlık olan sanatçımız ,Bu çalışmasıyla Urfa Müzik Arşivine ,Kapalı Altın Kutu katkısında bulunmuştur. Ölüm tarihinden 6 yıl gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen ,bir kereciğine, sembolikte olsa layıkıyla Hizmet ettiği hiçbir kurum tarafından kutlanmamıştır. Abdullah UYANIK’IN bu vebalından ,Hiçbir kurum ve kuruluşun ve de Ses sanatçısı arkadaşlarının kurtulacakları düşünülemez. Harran Üniversitesi Himayeleriyle Kurulan, KAZANCI BEDİH KÜLTÜR SANAAT MEKEZİ’NİN Abdullah UYANIK’IN Arşivine Sahip çıkmasıyla bu iş bitmez . Tüm Kurum ve kuruluşlar, sanatçı arkadaşlarıyla birlikte, Urfa’nın tamamı sahip çıkmalıdır.

Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu ,Belediye Kültür İşleri Müdürlüğü ,İl Kültür Müdürlüğü, Kültür Sanat Kuruluşları,Kültür sanat Adamlarımız, sizlerin böylesi unutkanlığınızdan, Urfa Kültürü KÜTÜK ÜSTÜNE KÜTÜK yemekte değil midir? herkes kendi kendine Sıra Gecesi , Taziye ,Örf Adet ve Gelenekleriyle Urfa Kültürünü yaşatacaksa, sizlere ne gerek var.

Üstat Tenekeci Mahmut GÜZELGÖZ : Urfa Türkülerinin yerine, Kuranın Altı Bin Altı yüz Atmış Altı Ayetini Ezberleseydim, Allahın Cenneti belki benim olurdu. Sağlığında söylediği bu Sözü . Onunda sizlere kırgınlık ifadesinin işareti olsa gerek . Uyur uyanıklık ayağına yatmayalım.Tenekeci Mahmut’lar, Abdullah UYANIK’LAR Kültürümüzü yaşattı, bizlerde onları yaşatalım. Yani YAŞATAN YAŞASIN.

BAŞTA DEDİK …YA

SAĞLIĞINDA UYANIK ANMA YILINDA UNUTKANLIK

Ekleme Tarihi: 29 Temmuz 2014 14:53

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024