Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Sergi Salonu Ve Madde Bağımlıları

 

Urfa büyükşehir oldu sorunlarda büyük oldu.Hani derler ya büyük başın büyük derdi olur diye Urfa bunun en güzel örneği.

Önceleri bir belediye vardı şimdi merkezde dört belediye birimi var.Büyükşehir,Haliliye,Eyyübiye ve Karaköprü belediyeleri.

Karaköprü belediyesi diğer iki ilçe belediyemize göre daha şanslı çünkü en azından oturmuş bir kadrosu ve önceden var olan hizmet binası bir çok sorunu çözmekte.Vatandaş en azından çalacağı kapının adresini biliyor.

Haliliye ve Eyyübiye yeni belediyeler olduğu için henüz geçici binalarda hizmet veriyorlar ama çoğu vatandaş daha bu belediyelerin adresini dahi bilmiyorlar.

Büyükşehir belediye malum eski belediye binasının tabelasını değiştirip Büyükşehir ibaresini ekleyerek hizmete devam ediyor.

Gelelim son günlerinin en çok konuşulan sorunlarına mevcut büyükşehir belediye binasının altında sergi salonu vardı, vardı diyorum çünkü oranın artık sergi salonu olarak kullanılmayacağı belediye hizmet birimi olarak kullanılacağı iddia ediliyor.Urfada resime ve farklı sanat dallarına gönül vermiş sanatçıların eserlerini sergileyebildiği tek mekan olan salonun bu nedenle kapatılması sanatçılar ve sanat severlerin büyük tepkisine yol açıyor.Eğer gerçekten burası kapatılacaksa alternetif olarak farklı bir mekanın bu etkinlikler için tahsis edilmesi gerekiyor.Sanata ve sanatçıya büyük değer veren Büyükşehir belediye başkanımız sayın Celalaettin Güvenç'in bu konuya duyarsız ve ilgisiz kalacagını zannetmiyorum en kısa sürede bu sorunu halledeceğine canı gönülden inanıyorum.

Daha büyük bir sorunumuz daha var özellikle Eyyübiye ve Haliliye ilçelerimizde madde bağımlı gençlerimizin sayısı gün geçtikçe artmakta.Genç nüfusun Türkiye genelinde İstanbuldan sonra en yüksek oranına sahip Urfada işsizlik ve eğitim sorunlarının birleşmesiyle aile içindeki ekonomik sıkıntılar gençlerimizin bu yönde eğilimlerini büyük ölçüde tetiklemekte ve içinden çıkılamaz bir hale getirmekte.

Çeşitli gönüllü kuruluşlar kendi bütçeleriyle oluşturdukları rehabilete evlerinde bu gençlerimize hizmet sunmakta ama maalesef bu insanların bu çabaları bağımlı sayısının çok yüksek olması nedeniyle yetersiz kalmakta.

Anatem ve sağlık kuruluşlarında yapılan tedaviler ancak %5 gibi çok düşük yüzdeyle katkı sağlamakta bu bilen aileler bu yöntemin hiç bir katkı sağlamadığını anladıktan sonra artık daha etkili ve çözüm üretecek farklı oluşumlar arıyorlar ama nafile.

Geçtğimiz haftalarda Duru Tv'de bölgesel gündem programında Eyyübiye Belediye Başkanı sayın Mehmet Ekinciyi konuk etmiştim bu sorunu kendisine sorduğumda başkan Türkiyede ilk olacak bir proje hazırladıklarını anlattı.Bu proje nedir?

Rehabilitasyon köyü projesi.Avrupada bir çok ülkede zihinsel engelliler ve kısmen madde bağımlılarını barındıran bu köylerde özel eğitim eğitmenleri,pedagog ve sanat meslek eğitmenleri ile bu gençleri herkesin el becerisine ve yapmak isteği sanat gruplarına ayırarak bu köy içerisinde rehabilite ediyorlar.

Yaşamlarını istedikleri süreye kadar burada geçiren öğrencilerin yemeğini, yatağını,eğitimini tamamen devlet karşılamakta.Belirli günlerde izinle aileriyle görüşmeleri için izin verilen öğrenciler uzmanların raporu ve ailelerin isteği doğrultusunda kendilerini iyi hisstiklerinde buradan ayrılıp hayatlarına kaldığı yerden devam ediyorlar.

Bu gerçekten çok etkili ve olumlu bir proje umarım en kısa sürede sayın Mehmet Ekinci bu projeyi tamamlayıp hayata geçirir ve Türkiyde bir ilk olarak tarihe geçip diğer illerede örnek olur.

Bu sosyal projeyi yanlızca Eyyübiye belediye başkanına yüklemek olmaz.Bakanımız sayın Faruk Çelik,millet vekillerimiz ve Büyükşehir belediye başkanımızın destekleriyle en kısa sürede hayata geçirmelerini temenni ediyorum.

Sanat evleri kapanırsa madde bağımlılarıda kötü alışkanlıklarda artar çünkü sanat toplumun aynısıdır.

Sorunlarımız elbette bu kadar değil bundan sonraki yazılarımda yine yazmaya ve paylaşmaya devam edeceğim.

Sizinde önerilerinizi mail adresime gelen mesajlarınızla dile getirmeye çalışacağım.

HERKESE SAYGILAR.

Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2014 14:58

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Yorumlar

Bu Habere Toplam 2 Yorum Eklenmiştir.

madde bağımlıları ibrahim aytar

urfada maalesef binlerce madde bağımlısı var gençler bu kötü alışkanlığın pençesinden kurtulamıyor.umarım idareci ve yöneticiler bu konuya gerekli ilgiyi ve hassasiyeti gösterirler.laf çok biraz icraat lazım.belediyeler ve valilik ortak çalışmalarla duruma el atmalıdır.
13/06/2014 01:29

hayırlı olsun halil Aslan

murat hocam urfa press te yazdığını bilmiyordum hayırlı olsun.madde bağımlıları konusunda ki çalışman az da olsa ses getirdi belediye proje aşamasında.
12/06/2014 11:35

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  29 Mart 2024