Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

ATTENTİON PLEASE

 

ATTENTİON PLEASE

Çalışmak, şehriniz için bir şeyler yapmak; belki bir hastanın acısını dindirmek belki sokaklarda yaşayan kimsesiz bir çocuğuya da başıboş bir kaç hayvanı sahiplenmek, karanlık bir yolu aydınlatmak, köşe başlarına dökülen çöpleri anında toplamak, şehrinizin ve hemşehrilerinizin sağlık, saadet ve mutlulukları için gerekenleri yapmak adına daha ne bekliyorsunuz?
Gerçi vakit çok erken ama, söylemden eyleme geçmek için sizi daha ne kadar bekleyecek hemşehrileriniz?
Artık “Yeniyiz, koltuklarımızı yadırgıyoruz, yerimiz dar” diyemezsiniz!..Çünkü; seçim bitti ve makamınızla tanışmanızın üzerinden 22 gün geçti.Çalışma arkadaşlarınızla yabancılığınız sona ermiş ve birbirinize alışmış olmalısınız artık.Artık tebrik ziyaretlerinin yoğunluğuya da beldeyi ve belediyeyi tanımak gibi mazeretlerin arkasına sığınmak gibi bi rşansınız yok.
Bunları söyleyen ya da böyle düşünen birtek ben değilim.
Sokaktak iinsanların sabrını taşırıyorsunuz; suskunluğunuz, söylemsizliğiniz ve eylemsizliğinizle.
23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramını adına ve şanına uygun bir biçimde ihyae demediğinizi düşünüyor hemşehrileriniz..Bayramın da eski bayramları hatırlatacak etkinliklerle kutlanmasına öncülük etmediğiniz için muhafazakarlığınızı sorguluyorlar.
“Hadi..hadi.. hadi.. sahayaçıkın” diye tempo tutuyorlar suskunluklarıyla.
“Yoksa siz hala tebrikleri kabul etmekle mi oyalanıyorsunuz”diyes oruyorlar.
“Tebrik adı altında yıkama-yağlama ve yalama süreçi göreve başladıkları ilk gün başlar görevlerinin nihayetine kadar devam eder”diye ekliyorlar. Ki bizim de yaparak ve yaşayarak gördüğümüz kadarıyla, SayınBaşkanlarımız için en büyük risklerden biridir bu.
Onun içindirki;
Aman dikkat!,diyoruz..
Bir belediye reisi için en tehlikeli ve en zo rdönem, göreve geldiği  ilk aylar ve tebrike gelen, çiçek, çikolata veya mesaj gönderen insanlardır.
Bilesinizki;
Bizzat tebrik ziyaretine gelenler ekseriyetle eskilerin çarıklıerkan-ı harp dedikleri 1950 model particilerdir.Bu insanlar nabzınızı bir güzel tutar; ağızları ısmarladığınız soğukya da sıcak içeceği yudumlarken, kafalarıyla nabzınıza göre şerbet bulmakla meşgul olurlar.Kapınızı çalanların en merhametlisi ve en az tehlikelisi gibi görünen b uinsanlar; gerçek hinoğluhin, anasının gözü politikacılardır.İşleri ve istekleri yapılmadığında son derece tehlikeli olabilirler.
Çiçek ve çikolatayla kapınıza dayananların kartvizitlerine bakarsanız; çağın tüm bilgi, beceri ve yöntemleriyle mücehhe zteorisyenler olduklarını sanırsınız.Özgeçmişlerini dinlediğinizde; kalkıp ayaklarını bastıkları toprakları öpesiniz gelir.Öylesine mübarek, alim, fazılveehl-i keramet görünen bu taifedekilerin pratikleri teorilerinden bin kat daha kuvvetlidir. Size çaktırmadan sekreterinizin gözündeki sürmeyi, şortunuzun önündeki düğmeyi ve çocuğunuzun ağzındaki memeyi ceplerine indirebilirler. Renklerin diliyle iletişim kurmanın yolların ıiyi bilir; doların yeşilini pek beğenirler.
Üçüncü kategoride çiçek gönderenler vardır.Uzaktan uzağa nabzınızı tutan ve tansiyonunuzu ölçen ya da öyle olduklarını hissettiren “Ağır Abi”lerdir.Yaz-kışkoyu renktakım elbiseler içind earz-ı endam eden Polat Alemdar takliti bu beyler, oyuna girmeden oyunun galibi olmak isterler. Şehirde topal bir karınca öldürülse, bu ağırabiler üstlenirler cinayeti.Sıkılan her  mermiden haberdarmış gibi görünürler.Pek ortalarda görünmeseler de, şehrin her tülü zor işleri bu ağırabilerden sorulur.Tanımadıkları siyasetçi, sanatçı, sporcu yoktur.Herkesler de onlarıtanır ve onlardan çekinirler.
Sakın gözünüz korkmasın.Eminizki başkanlarımız bunların alayını suludereye su dolu güğümlerle götürüp susuz getirirler. Bu saydıklarımızın en zararsızlarıdır; zehirlerinin etkisi bilinenleridir.Ateş olsalar cirimleri kadar yer yakabilirler.
Asıl tehlikeli olanlar; sessiz kalabalık ve sessiz kalabalığa sesini duyurups özünü dinletenlerdir.
Daha açık bir tanımlamayla;
Demirel’in canı sıkıldıkça“benim şuyum!..benim buyum.. benim şeyim”diye andığı halktır. Ayağı çarıklı erkan-ı harp dedikleri mahallelerin, caddelerin, sokakların ve evlerin kanaat önderleridir en büyük tehditl Sabahtan akşama kahve köşelerinde, parklarda bir ağaçgölgesinde, namaz vakitleri öncesinde cami avlularında veya işlek sokakların köşebaşlarında sigarasını sarıp etrafında toplananlara baba nasihatin debulunanlardır.
Aman dikkat!..
Heleki çalmakta, çırpmakta, rüşvette, irtikapta, komisyonculukta ve vurgunculukta gözüm yok diyor ve ona göre davranıyorsanız; çok daha dikkatli olmak zorundasınız.
Benim kıçım kuruya da meyveli ağacı taşlarlar, ya da ispat etsinler istifaederim gibi beylik savunma cümleleriyle vücudunuzun kuru dediğiniz mahalini kurtaramazsınız.Gerdeğe giremeden ne zaman hamile bırakıldığınızı ve nasıl dul kaldığınızı anlamazsınız bile.
Tehlike ve tehditleri savmanın tek yolu vardır: Vakit geçirmeden çalışmak, hemen çalışmak, hep çalışmak ve yine ve her daim çalışmaktır.

Ekleme Tarihi: 22 Nisan 2014 16:50

Yazarın Diğer Yazıları İçin

Yorum Ekle

Yazdır

Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  20 Nisan 2024