Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Gazeteciler Sordu Başkan Cevapladı

19 Ekim 2018 00:20

Şanlıurfa’da kurulan ‘Yerel Gazeteciler Platformu’yla bir buluşma gerçekleştiren ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, spordan turizme ekonomiden siyasete önemli açıklamalarda bulundu.
Şanlıurfa’da kurulan ‘Yerel Gazeteciler Platformu’yla bir buluşma gerçekleştiren ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, spordan turizme ekonomiden siyasete önemli açıklamalarda bulundu.


İsot Festivali ile ilgili "Türkiye Urfa'yı konuşuyor" diyerek tanıtım çalışmalarını sürdüreceklerine vurgu yapan Çiftçi "Mutfağımızı dünyaya tanıtabilecek, gastronomi şehri yapabilecek bir çalışma hazırlanıyor. Planlı bir şekilde ilerliyoruz. Siverek Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Takoran Vadisinde Kültür Festivali yaptı ve ben çok güzel buldum. Desteğe ihtiyacı olduğu anda yanında olacağımı da bildirdim. Harran Belediye Başkanı, Harran evleri ile ilgili bir şey yapsa onlara da destek olurum. Şehir için bir yerden başlamak ve zenginleştirmemiz lazım" dedi.
Her ay düzenli olarak Şanlıurfa’da kurulan ‘Yerel Gazeteciler Platformu’yla buluşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, bu ay da gazete sahipleriyle bir araya geldi. Şanlıurfa gündemine ilişkin soruların yanıt bulduğu toplantıya, Şanlıurfa Değişim Gazetesi’nden Mahmut Kakız, Olay Gazetesi’nden Celal Çiftçi, GAP Gündemi’nden Veysel Polat, Şanlıurfa Gazetesi’nden Kamil Güler, Damga Gazetesi’nden Mehmet Ağaslan ve Yeniurfa Gazetesi’nden Mehmet Canbeyli katıldı. Çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaları, devam eden projeleri ve geleceğe dair yapılması planlananları anlattı.



Karaköprü, Urfa merkezini bağlayan köprüler, Çevik kuvvet köprüsü ne zaman bitecek?

Her şey aksamadan süresinde ilerliyor. Bütün köprülü kavşaklarda çalışmalar yürütülüyor. Narlıdere ve Karakoyun Köprülü Kavşakları tamamıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından yapılıyor. Çevik Kuvvet ortak yapılıyor. Alt yapısını, projesini, çevre yol ve kamulaştırmasını büyükşehir çözdü. Önemli bir çevre yolu bağlantısı yaptı. Başladığımız çalışmaları öncelikle bitireceğiz. Narlıdere Köprülü Kavşağımızın da trafiğini geçici olarak kapattık. Üst viyadükün beton çalışmaları 10 gün sürecek. 10 günlük sürede çalışmaların tamamlanmasıyla kavşağın alt ve üst yolunu trafiğe açacağız. Çevik Kuvvetle ilgili planlamamız şubat ayının sonunda alt yolu trafiğe açmak. 3 katlı Türkiye'nin en büyük köprülü kavşağı yapılıyor. Hemen 90 günde yapılabilecek bir köprülü kavşak değil. Çevik Kuvvet Köprülü kavşağı da programlandığı şekliyle devam ediyor. Bu konuyu Cumhurbaşkanımız ve Ulaştırma Bakanımızla da görüştük. Trafik noktasında yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Askeriyeden aldığımız yolu sıcak asfaltla bulvar yaptık. Trafik anlamında aksama yaşanmasın, şehir merkezinde trafik kapanmasın ve aynı yol güzergahında gitsin diye. Karakoyun Köprülü Kavşak yapım çalışmaları da sürüyor. Allah'ın izniyle şubat ayında onu da bitireceğiz. Çalışmalar süresinde gidiyor. Karakoyun'da Süleymaniye girişi bir köprü, Karakoyun bir köprü, Karakoyun- Hızmalı yolu bir köprü olmak üzere alttan 3 tane köprü var. Yukarıdan İpekyol direk geçişi olacak. Çalışmalarımız süreye sıkıştırılabilecek çalışmalar değil, büyük çalışmalar. Biz kilitli parke döşemiyoruz. Biz fen kurallarına uygun katlı köprülü kavşaklar inşa ediyoruz. Şehrimizin bunu anlaması lazım. Bir beton döküldüğünde 10 gün kuruma, bekleme süresi var. Daha sonraki işlemlerde de bekleme ve kuruma süreleri gerekiyor. Bazı şeylerin süreleri var. Urfa ilk kez büyük projelerle tanıştı. Büyük projeler için de sabır gerekiyor. Büyük projelere cesaret edip beklemesek bugüne kadar beklendiği gibi bundan sonra da beklenilir. Şehir de ilerlemez. Fakat ben şehrimi seviyorum. Doğru olanı yaptığıma inanıyorum. Karakoyun Köprülü Kavşağı Süleymaniye'yi tek yön olarak rahatlatacak. Akşemsettin, Karakoyun ve Hızmalı'yı ve tüm mahallelerini rahatlatacak. Alttan göbek gidecek, yukarıdan ana yol gidecek. O köprüler hepsi birbiri ile bağlantı sağlayacak. Karaköprü kuzey batı çevre yolu, Devteyşti'nin oradan gelecek. Süleymaniye'nin oradan yıkmış olduğumuz evlerin yerine yapacağımız yola bağlanacak. Şehir birbirine bağlanacak. Uzmanlarla, üniversite, İstanbul Belediyesi, Kayseri Ulaşım A.Ş ile kendi imkanlarımızla çalışarak yol aldık. Doğru olan budur. Şehrimiz adına karar verdik. Bitsin yanlışsa ben sonuca razıyım. Her şekliyle sorunu çözeceğine inanıyorum.



Seçim startı verildi. Bazı aday adayları kirli siyaset yapmaya başladı. Bu çalışmalarınızı nasıl etkiliyor?

Herkesin belediye başkanı olmaya hakkı vardır. Her Urfalı da belediye başkanı olmak isteyebilir. Bu benim onlara bakış açımı değiştirmez. Rakiplerime düşman olarak bakmam. Benim hakkım olduğu kadar onların da hakkıdır. Ama iftira olmaz. Biz her iftirada suç duyurusunda bulunmak istemiyoruz. İftira atmadan olayın aslı varsa o söylenmelidir. Siyaseten iftiralarla bir yere gidemezsiniz. Büyük projelerle başkanlığa iftira atmadan aday olabilirler. Karaköprü'de iken iftira atılmadan çalıştım. Ben aday olurken Karaköprü'yü yöneteceğim diye aday oldum. Bağımsız aday olarak seçimlere girdim. Ve milletimiz de yetki vermeyi uygun gördü. Kimseye iftira atmadım. Kendimi ifade ettim. Herkes de kendini ifade etmeli. Mevcut belediye başkanı orada kalırsa ben orada olamam, onun için oradan gitmesi lazım derseniz bunun kararı iftiralarla olmaz. Kendinizi, Urfa'yı ve Büyükşehir Belediye Başkanını küçük düşürüyorsun. Bu şekilde olmaz. Bunun kararını parti verir. Gidip orada kendinizi ifade edebilirsiniz. Tarafınızı toplar adaylığınızı alırsınız. Buna da saygı duyuyorum. Benim üzüldüğüm tek nokta şu; söylediğim tüm belediye başkanları için geçerli. İftira atılmasına, bilgi kirliliğine, algı operasyonlarına gerek yok. Sosyal medyada insanları kullanarak yapılan bilgi eksikliğine gerek yok. Biz dün akşam encümenlerimiz, meclis üyelerimiz çok güzel bir pilot planlama yaptı. Yüzde 96 kamuya ait olan yerde yapmış. 3 yıldır üzerinde çalıştığımız örnek bir uygulama yapıyoruz. Bir mahalle 50 bin nüfusluk örnek bir plan çıkarıyoruz. Planlarımızı bir şehir böyle olmalı diye yapıyoruz. İlana çıkacak ve kamuoyuyla paylaşacağız. Bunu şehir için bir gelişme olarak gören ya da adaylık sürecinde bu yönetimin farkını ortaya koyan çalıştığımız çok konular var. Kendimizi ifade edeceğiz. Şehircilik anlamında onu yaptık. Şehrimiz için çalışıyoruz. Çünkü bu görev bizim. Ama üzerini kapatmak için kafayı karıştırmaya gerek yok. İftira atarak yanlış bilgi vererek olmaz. Çamur atarak izi kalsın denilerek bir şeyler yapılmaz. Biz de bu iftiraları duyuyoruz. Çalışanlarımız da biliyor. Dosyaları ve çalışmaları kendileri inceliyorlar. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sadece çalışmaları sevk ediyorum. Bağımlı olduğu genel sekreterimiz, genel sekreter yardımcılarımız, daire başkanlarımız ve şube müdürlerimiz çalışmaları inceliyorlar. Doğru olan neyse herkes onu yapmaya çalışıyor. Çalışanlarımız da iftiraların farkına vararak bu iftiralar hakkında ne yapılabilir diye düşünüyorlar. Bu süreçte böyle olacağını biliyoruz ama bunu yaparken seviyeyi düşürmememiz lazım. Seviye düşürülmemeli ve iftira atılmamalı. Eğer Urfa beni aday adaylık sürecinde tanıyacaksa beni belediye başkanı yapmasınlar. Ben 17 yıldır Urfa'da siyaset yapıyorum. 10 yıldır da belediye başkanıyım. Beni bugün mü tanıyacaklar?



Seçimlere az bir zaman kala şehir merkezini şantiyeye çevirdiniz ve ciddi anlamda bir risk aldınız. Trafik anlamında şehir merkezinde ciddi bir sıkıntı oluştu. Bunları bilerek mi yaptınız yoksa uygulamada bir sıkıntı var mı?





Bilerek yaptım. Trambüs 1 buçuk yıllık bir proje ve bitti. Asfaltını, işaretlerini, duraklarını yenilemek durumdayız. Çünkü yeni bir sistem çarşının tam merkezinde devreye giriyor. Belediye cesaret işidir. Cesaretli olmasam büyük projeleri hayata geçiremem ki. Köprülü kavşaklar önemlidir. Karakoyun projesine evlerin kamulaştırılmasına 18 milyon para verdik. Bu kavşakları bir an önce hayata geçirmem lazım. Benim cesaretli davranmam lazım şehrim için. Akçakale'nin yollarını kamulaştırmasını vererek genişlettik. Fen işleri ile de görüştük. Çalışmaları 2-3 aya bitirmeleri için. Vatandaş görmeli bunu. Ben 3 yıldır çalışıyorum. Benim hakkımdır görmesi. Oranın planını yaparak 50 metreye çıkardım. Kamulaştırmasını yaparak vatandaşın hakkını ödedim. Şimdi yıkarak yol yapıyorum. Vatandaş tabi ki bunu görecek. Korkmanın bir anlamı yok. Şehirde ne aksıyor? 3 Köprülü kavşak ana noktada, doğru. Ama o kadar büyük bir aksamaya yol açmıyor. Bir daha sorun olmayacak şekilde kavşaklarımızı açacağız. Her şey sıralı bir şekilde olur. Hangisinin önemli olacağına uzmanlar karar verir. Bunu şehre anlatamadık. Dedim yanlışsa yanlış ben yaptım. Çevik Kuvvet yapılamaz dendi onu yapıyoruz. Narlıdere'yi yapıyoruz. Narlıdere'den sonra 3 tane daha köprülü kavşak var. Başlamak önemli. Yollar 50 metre olarak genişletilecek. Karaköprü GAP Bulvarı 50 metre değil. Şuan 25 metre, biz 50 metre genişleteceğiz. Her şey rahatlayacak. Karaköprü'de artık bağlantılar sağlanıyor. Şehir için çalışıyoruz. Cesaretli davranıyorum. Cesaretten kaybedeceksem de kaybedeyim. Belediyecilik bana göre böyle.



İsot Festivali yapıyoruz. 2 haftadır başlamış. Finali de yapıldı. Bu tür tanıtımlarla ilgili projeleriniz neler?

Olay sadece biber değil. Biber sadece bir başlangıç. Türkiye Urfa'yı konuşuyor. Müzik, gastronomi, sıra gecesi ve ürünler olarak da fıstık, isot, Urfa tereyağı, peynir, buğday, Karacadağ pirinci, kırmızı mercimek ve pamuk Urfa'nın önemli ürünleridir. Bunları markalaştırmak için strateji geliştiriyoruz. Bu toplumun biraz morale, motivasyona gencin de bağırmaya, seyretmeye ve şehriyle gurur duymaya ihtiyaç var. Bu festivale 120 bin TL harcamamız var. 11 tane ulusal basında 1 sepet isotla gösterildik. Toplamda 120 bin liralık İsot Festivali ile 11 ulusal basında yer aldık. İsteseniz 1 trilyonla ekrana gelemezsiniz. Biz böyle tasarruf ediyoruz. 1 sepet isotla Urfa gündeme geldi. Turizmde hedef 1 milyon dediğimde herkes çok şaşırdı. Şimdi 1 milyon 200 bini geçti. Çarşılarımız, otellerimiz hepsi dolu. Gelen misafirler doluluktan yer bulamıyorlar. Çalışan eleştirilir. İsot bizim değerimiz ve kültürümüz. Ben isotla büyüdüm. Sabah kalktığımda her yer isot kokuyor. Bu mevsimde evin her yerinde isot vardır. Her şey çok güzel planlanmıştı. Konserler eğlenceler vardı. Güzel bir şekilde program ilerliyordu. Festivalin ilk 3 günkü programlarını terör olayları sebebiyle iptal ettik. 7 yiğidimiz şehit oldu. Tekrardan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Konserler dışında yarışmalar, sunumlar, sergiler kortej yürüyüşleri devam etti.



Yarışmaya katkı olarak önümüzdeki yıllarda en iyi isot fotoğraf yarışması, en iyi isot belgesel çalışması gibi düzenlenebilir mi?

İsotu uluslar arası isot gastronomisine dönüştüreceğiz. Çünkü isot mutfakta önemli bir ham madde. Mutfağımızı dünyaya tanıtabilecek, gastronomi şehri yapabilecek bir çalışma hazırlanıyor. Planlı bir şekilde ilerliyoruz. Bizim mutfağımızda çeşitli isot yemekleri yapılıyor. Bunları tescil ettirerek pazarlamamız gerekiyor. Festivali görsel sanatlarla, fotoğraf sergileriyle destekleyip genişleteceğiz. Mesela Siverek Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Takoran Vadisinde Kültür Festivali yaptı ve ben çok güzel buldum. Desteğe ihtiyacı olduğu anda yanında olacağımı da bildirdim. Harran Belediye Başkanı Harran evleri ile ilgili bir şey yapsa onlara da destek olurum. Şehir için bir yerden başlamak ve zenginleştirmemiz lazım. Biz festivali 2 yıldır yapıyoruz. Urfa kazanıyor mu diye bakarsak Urfa her anlamda kazanıyor. Tanıtım yapılıyor ve etkili de oluyor. 140 milyonluk Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisini devreye koyuyorum ama ulusal basında yer almıyorum. 80 milyonluk trambüs projesi de aynı şekilde ulusal basında yer almıyor. Ama isot 11 tane ulusal basında canlı yayınla yer alıyor. İsot belgesele de girer.



Şanlıurfasporla bir polemik söz konusu oldu. Her maddi sıkışma anında şehrin mülki amiri varken neden sizin yanınıza geliyorlar? Bunu bir algı operasyonu olarak değerlendiriyor musunuz?

Ben Urfasporu ayrı bir yere koyuyorum. Gençlerin yüreğinde Urfaspor üzerinden siyaseten, rekabeten bir şey yapmak akıl karı değil. Herkes destek verdiğimi de biliyor. Ben bunları açıklamak istemezdim. Belediye tarihinin en fazla spora destek vereni biz olduk. Bunu da göstermeden sessiz bir şekilde yapıyorum. Urfaspor bizim takımımız desteğimizi bundan sonrada sürdüreceğiz. Yönetim kısmı bizi ilgilendirmiyor. Kongresi yönetimi kim olursa olsun Urfaspor bizim takımımızdır.



Başkanım gündeme Urfasporun da çıkması lazım. Şehrin iş adamları, valisi, siz veya maddi durumu yerinde olan biri başkan olabilir.

Diğer şehirlerde de bu böyle. Maddi durumu iyi olan, iş adamı destekte bulunuyor. Seyircisi bilet parası ödeyerek giriyor. Şehir takıma sahip çıkarak maçını seyrediyor. Herkes Urfaspordan kaçıyor. Ben de tek başıma elimi taşın altına sokmak zorunda kalıyorum. Kim bir iş yaparsa en iyisini yapsın. Kim kendine güveniyorsa gelsin yardımcı olmaya hazırız. 1 milyon 100 bin TL yardım yapmışım daha ne yapabilirim? Belediyenin tüm bütçesini veremem. Yönetimle alakalı da sıkıntı var. Sadece parayla bu iş olmuyor. Hedef Şanlıurfaspor’u bir yere götürmek olmalı. Amaç bu olursa başarılı olunur. Başarılı olmanın bir sürü yöntemi var. Dışarıdan futbolcu getirilir. Gidip dışarıda eğitim verilir. Transferler yapılır. Futbolcu yetiştirilir. Urfasporu gerçekten bir yere getirebilecek insanların yanındayız. Yönetici bilinçli bir şekilde görevlendirmeyi yapsa, doğru bir yol izlese her zaman yanında olurum. Kafalarına göre iş yapmamaları lazım. Benim yetkim dahilinde suç olmamak kaydıyla Urfa için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırım. Bir yeri ihale ile verebiliriz. Kafamıza göre bir yer tahsis edemeyiz hiç kimseye. Zaten böyle bir talep de olmadı. Biz elimizden geleni yaptığımız halde herkes bizden sadece nakit istiyor.



Şuanda Türkiye Tarihi Kentler Birliği Başkanısınız. Bundan 10 gün önce Urfa'da Belediye Başkanlarını akademisyenleri ağırladınız. Urfa'ya gelen belediye başkanları Urfa hakkında neler düşündüler, nasıl bir izlenim bıraktı Urfa onlarda? Turizmde 2016 - 2017 yıllarından bir kıyaslama yaparsak 2018 ve 2019 hedefiniz ne? Siz bunu yaparken de yerelden kültür müdürlüğünden veya belediyelerden destek alıyor musunuz? Yerel yönetimlerde bir çalışma modeli belirlediniz. Bu model hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Tarihi Kentler Birliği'nden gelen 460 üyemizin tamamı Urfa'dan memnun ayrıldılar. Biz Urfa'yı iyi bir şekilde temsil ettik ve onlar da çok memnun kaldılar. Urfa'nın kültür ve tarih şehri olduğunu çok güzel bir şekilde gösterdik ve aktardık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanının neden Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildiğini ispatlamış olduk. Programlar çok güzel oldu ve Urfa'da misafirine çok güzel sahip çıktı.

Turizmle ilgili 30 karar aldık. Turizm şehri demek tarih, kültür, müzik, mimari, sanat olarak her şey Şanlıurfa'da mevcut. Turizm anlamında önemli noktalardan biri sunum. Şanlıurfa'yı nasıl sunacağız? Bizim aldığımız kararlar Urfa'yı nasıl sunumla tanıtabiliriz üzerinedir. Çarşılarımızı düzene koymak için dış cepheleri tek hale getirdik. Kimse kafasına göre afiş asamayacak. Temizlik kararları da aldık. Esnafımız da bize yardımcı oldu. Biz belediye olarak da kararlar aldık. Temizliği belli saatlerde alacağız diye bir karar aldık. Bir takım düzenlemeler yaptık ve bunu kamuoyuyla da paylaştık. Sıra gecelerine standart getirdik. Sıra gecelerini gezerek gerekli talimatları vereceğiz. Standarda uygunsa belge verilecek. Uygun değilse çalışmasına müsaade edilmeyecek. İş yerlerine, otellere, restoranlara belli standartlar getirilecek. Standartlara uygun davranmayan iş yerlerini kapatacağız. Belge çok kıymetli olacak. Turizm standardı olacak. Belgeyi gören turist rahat ve güvenli bir şekilde gelebilir. Sınırlama yok ama en iyisine verilecek. Bizim korumacılık anlayışımız bu. Şanlıurfa'ya ait ne varsa hepsini değerli görüp sunuma hazır hale getireceğiz. Sur içindeki tüm evlere butik otel haline getirmeyi düşünüyoruz. Alanda çalışma yaptık. Vatandaşın ruhsat alma zorunluluğu var. Restoran, otel, restoran, isot evi, mobilya, ahşap yapılabilir ve bunu ruhsatı ile yapmak zorundalar. Bunları fonksiyonlandırmamız lazım. Sokakları da iyileştirme çalışmalarıyla düzeltiyoruz. Turizm noktasında iyi bir planlama ile iyi bir noktaya geleceğiz. Hedefimiz 1 milyondu artık hedefi aştığımıza göre hedefi 2 milyon yaptık. UNESCO'ya da sıra gecesini koyarsak yabancılar sıra gecesine gelmeyi isterler ve merak ederler. Eğer gelirlerse de en az bir gece Urfa'da konaklamaları lazım bu da turizm açısından önemli. Müzik konusunda büyük bir derinliğimiz var. Urfa'nın farklı müzik değerlerini de pazarlamamız lazım. Usta çırak ilişkisinden de bir sürü pirlerimiz çıkmış. Her kesimden müzisyenlerimiz ve değerlerimiz var. Bunları turizme kazandıracağız ve UNESCO'ya koyacağız. Ve Harran'ı da UNESCO'da kalıcı miraslar arasına koyacağız. Turizm anlamında koruma çalışmaları bunlar. Bugün de kalkınma anlamında turizmde ne yapılacak kararları aldık. Mesela turizmde neler yapılacak? Çarşıların sektörel bazda sınırlandırılması. Sur içindeki evlerin fonksiyonlandırılması. Önemli alanlarda UNESCO kültür mirasına girilmesi için çalışmalar. Bozova Sahil Kent Projesi. Eyyübiye-Karaali bölgesinde jeotermal turizm merkezleri planlanıyor. Gastronomi, inanç, tarım festivalleri. Tarihi alanda mağaraların turizme kazandırılması. Tarım, ticaret, sanayi insan kaynaklı şehircilik, enerji ve doğal kaynaklar. Bakış açımız şu; Şanlıurfa fakir kalamaz. Zengin bir şehir. Tarih, turizm, tarım, kültür, genç insan kaynağı her konuda zengin bir şehir. Zengin olamıyorsak oturup kendimiz düşünmemiz lazım. Şehir olarak çalışkan, dürüst, üretken ve iyi pazarlarsak bu şehir zenginleşir. Büyükşehir yatırım konusunda Urfa'ya girecek paranın 7 milyar olduğunu belirtiyorum. Bunu değerlendirirsek hepimiz zenginleşeceğiz. Bir sürü paketlenilebilir su kaynağımız var. Değerleri ölçülmüş kaliteli bir suyumuz var. Nahit taş üzerinde bir yıldır çalışıyoruz. Bazalt taşından üretim yapıyoruz. Bazaltı döşersek yıllarca kalabilir. Karacadağ'da sadece bulunuyor. Bozova ile Halfeti arasındaki tüm taşlar peyzaj taşıdır. Bazalt taşını 10-20 bine satabiliriz. Bazalt taşını değerlendirmek lazım. Güneş enerjisi sera sistemi 100 sayfalık fizibilite raporu var. Tarla tarımına uygun olmayan her yerde güneş enerjisi ile tarım ürünü üretiyoruz. Her şey raporlarla onaylandıktan sonra uygulamaya geçiliyor. Karaali bir tarım yeri. Suyu 10 bin dönüme yetiyor. Jeotermal alanlar var. Toplum olarak kaplıcaları çok seviyoruz. Bizde Karaali var. Dağlık alanda tarım yok. Devlete ait alanda su sistemi taşınabilir. Jeotermal alanı oraya taşıyalım. İş adamlarına jeotermal alanı yapmak için teşvik edeceğiz. Fonksiyonlarına uygun yapılara yer verilir. Turizm anlamında da bu önemli. Yeri jeotermal sera yapacağız. Alanı da tarım yeri yapacağız. Bir düşünce bir fikirle şehirlerin önü açılır. Sera noktasında sera tarımı çok zenginleştiriyor. Tarlada 5 ton yetiştirirken seradan 30 ton yetişiyor. İstihdam alanında da bu önemli. Şehrimizde inanmak ve yapmak önemli. Biz farkındalık yarattık. Yetkimizi vatandaşın zenginleşmesi için kullanacağız. Sahil kent alanında da başka şehirlerde yazlık evler alıyoruz. Bozova'da su var. Suyu kirletmeden planlı bir yer yaparak, sosyal alanları, yolları yaparak güzel bir sahil şehir yapılabilir. Planlama yapılmadan çalışmalar devam etmez. Şanlıurfa için hayırlı kararlar aldık.

Ajans Urfa

Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

24.06.2023 13:47 · URFA'DA ORTAK DENETİM

24.06.2023 08:08 · URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA

23.06.2023 19:56 · Z KUŞAĞI..!!!

23.06.2023 14:56 · MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ

23.06.2023 14:53 · CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ

23.06.2023 14:48 · Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler

23.06.2023 14:39 · URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

23.06.2023 13:29 · HRÜ'den Yerli Ve Milli Araç

23.06.2023 10:51 · CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor

16.12.2022 02:36 · URFA'DA FETÖ'YE AĞIR DARBE

16.12.2022 02:05 · ÖLMEYELİM,GÖRELİM..

12.12.2022 02:34 · URFA'DA TERÖRE DARBE

23.09.2022 06:19 · Güllüoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

23.09.2022 06:00 · Urfaspor'un Maçı Canlı Yayınlanacak

23.09.2022 04:31 · ERKEN TAPUYA İNDİRİM

22.09.2022 11:41 · WhatsApp'a 2 Yeni Özellik Geliyor

22.09.2022 11:26 · URFA'da Eş Zamanlı Operasyon

21.09.2022 01:24 · BIÇAKLANAN GENCİN DURUMU AĞIR

21.09.2022 01:09 · URFA'DA FECİ KAZA

21.09.2022 00:51 · URFASPOR'un Rakibi Belli Oldu

21.09.2022 00:38 · Şanlıurfa'da Dört Ev Kundaklandı

21.09.2022 00:26 · TOKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

21.09.2022 00:21 · MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

07.08.2022 21:14 · CANPOLAT SÖZÜNÜ TUTTU

07.08.2022 21:08 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:06 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:00 · URFA'DA DEHŞET ANLARI

12.06.2022 01:35 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

12.06.2022 01:32 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

11.06.2022 18:01 · URFA'YA GELİYORLAR

11.06.2022 17:39 · EVİNDE UYURKEN ÖLDÜRÜLDÜ

11.06.2022 17:31 · URFA'DA KAZALARIN SONU GELMİYOR

11.06.2022 17:27 · 17 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İNTİHAR ETTİ

15.04.2022 18:10 · URFASPOR'DA AYNI TERANE!

17.01.2022 02:35 · "Z" KUŞAĞI...

02.01.2022 12:18 · CANPOLAT'TAN AÇIKLAMALAR

12.12.2021 15:06 · GERÇEKTİ HAYAL OLDU..

12.12.2021 14:59 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:54 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:45 · LİDERLE PUAN FARKI 14'E ÇIKTI

12.12.2021 14:37 · Urfa'da Silahlı Kavgada 1 Kişi Öldü

12.12.2021 14:15 · URFA IŞIL IŞIL

12.12.2021 14:11 · ATATÜRK BULVARI IŞIL IŞIL

12.12.2021 06:13 · GÖBEKLİTEPE FİNALE KALDI

24.11.2021 08:43 · BÜYÜKŞEHİRDEN ÖNEMLİ KARARLAR

23.11.2021 19:01 · ÇAKALLARA YOL YOK...

25.10.2021 09:53 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:51 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:34 · Urfaspor Deplasmanda Galip Geldi

25.10.2021 09:22 · Urfa'da Bir Genç İntihara Kalkıştı



Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024