Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Okutan'ı Sevenleri Yanlız Bırakmadı

28 Mayıs 2015 12:28

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) ile Urfa Sanat Gönüllüleri Derneği, yaşamını yitiren Şanlıurfalı Gazeteci-Yazar Bülent Okutan'ı ölüm yıl dönümünde anma gecesi düzenledi.

Okutan'ı sevenleri yalnız bırakmadı


Uzakta da olsalar o gece Okutan'ın yanında oldular


Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) ile Urfa Sanat Gönüllüleri Derneği, yaşamını yitiren Şanlıurfalı Gazeteci-Yazar Bülent Okutan'ı ölüm yıl dönümünde anma gecesi düzenledi.Anma Gecesi DURU TV'den canlı olarak Dünyaya aktarıldı.


Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen anma gecesinde duygusal anlar yaşanırken, Bülent Okutan’ın il dışından gelen dostları ise Okutanı yalnız bırakmadı. Anma gecesinde Okutan ile ilgili paylaşılan anılar salonu dolduranlara duygulu anlar yaşattı.


Düzenlenen Bülent Okutan'ı anma gecesine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Haliliye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Didem Açar, Eyyübiye Belediye Başkan  Yardımcısı Necmettin Sağlam, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Emniyet Müdür Yardımcısı Sunay Balıkkaya, Kanalurfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, Medya Yazarlar Dernek Başkanı Abdulkadir İkbal, Genç MİSİAD Başkanı Emin Boz, ASKON Başkanı Orhan Şahin, Okutan Ailesi adına Yaşar Okutan, Suruç Çadırkent Basın Müdürü Arif Faraç, Eski Belediye Başkan Yardımcısı Gülender Açanal ve eşi, Eski Baro Başkanı Müslüm Akalın, Urfa Sanat Gönüllüleri Derneği Başkanı Hüseyin Güzel ve basın mensupları katıldı.


Okutanı anma gecesi bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Gecenin açılış konuşmasını Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak gerçekleştirdi.


Gülebak konuşmalarında şunları kaydetti; “Bugün burada yad edeceğimiz arkadaşlarımızın hepsinin, Şanlıurfa’nın kalkınması, gelişmesi için Gazeteci olarak çok emekleri olmuştur. Başta Bülent Okutan ve diğer arkadaşlarımızın Şanlıurfa adına yaptıkları çok güzel çalışmalar olmuştur. Şunu unutmamak lazım geçmişini bilmeyen yad etmeyen bir topluluğun geleceği olamaz. Hakkın rahmetine kavuşmuş arkadaşlarımızı yad edersek bizlerde birimize saygı ve sevgi gösterirsek emin olunki, bu Şehir için büyük katkı yapmış oluruz. Basının ne kadar inişli çıkışlı dönemleri olsa da, her zaman Türkiye’de 4. Güç olmuştur. Bu güçle Şanlıurfa’da hareket içinde olursak, Basın olarak her zaman önümüz açık olur. Demokratik  çerçeve içersinde, her zaman hakkın ve haktan yana olursak, Bürokrasiye, siyaset  ve halk adına gelişmişlik  içinde oluruz. Yandaş olmadan, candaş olarak hareket edersek sorunlarımızda asgari seviyeye indirmiş oluruz.”  


Çalışan Gazeteciler Derneği olarak yeni bir Dernek olduklarını belirten Gülebak, “Yola çıkış amacımız belli, Gazeteci arkadaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenmek onların kişilik haklarını en iyi şekilde korumak. Yeni olmamıza rağmen ilk iş olarak, Derneğimize bir yer aldık. Bu yeri tüm arkadaşlarımız  Mesleki çerçevede kullanabilecek. Derneğimizde, çalışan gazeteciler, yazarlar ve Rahmete kavuşmuş  arkadaşlarımızın yazı ve eserlerinden  köşeler  olacak. Bir nevi  Küçük bir Müze Derneğimizin bünyesinde olacak. Programımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Tekrar hakkın rahmetine kavuşmuş arkadaşlarımızın ruhları şad olsun diyorum” dedi.


 “VEFA BU DEĞİL ÖLÜM HERKES İÇİN GEÇERLİ”


Urfa Sanat Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Çizmecioğlu, gazeteciliğin bir sanat olduğunu belirterek şunları söyledi; “Böyle bir akşamı düzenledik doğru yaptığımıza inanıyoruz. Görmek istediğim insanların sadece yüzde elli biri bu salonda, bunu kırgınlık anlamında söylemek istiyorum. Çünkü biz bu işte herhangi bir menfaat beklemiyoruz. Çalışan Gazeteciler Derneği ile birlikte hareket ederek böyle bir yola çıktık. Üzgünüm bunu söylemek zorundayım. Rahmetli için yaptığımız bu çalışmayı bizler 15 günden beridir inanılmaz bir şekilde çalışıyoruz. Sitemlerimi belirtmek istiyorum, basın mensubu arkadaşlarımdan sadece burada rahmetli Bülent Okutan kardeşimle çalışan yıllarca birlikte olan yüzlerce Şanlıurfa’da insan var. Şurada gördüğüm tabloya ve karşıladığımız misafirlerimize baktığım zaman toplamda 10 taneyi geçmiyor. Vefa bu değil ölüm herkes için geçerli şuanda varız, ama bir dakika sonramız belli değildir. Okutan ailesi Şanlıurfa’da medya sektöründe ilkleri yaşatan bir ekip. İki derneğin yaptığı işin asıl amacı sanatta birleşmek, bana göre gazetecilik sanattır. Kalemiyle, fotoğrafı ile sanattır. Bu anlamda ebediyete intikal eden bütün gazeteci kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum.”


“YASAMA, YÜRÜTME VE YARGIDAN SONRA TARTIŞMASIZ DÖRDÜNCÜ KUVVET BASINDIR”


Ölüm hayatın en başta gelen gerçeklerinden birisi ve doğum gibi olduğunu dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Ama iki güzellik var. İnananlar için ahiret çok önemli, Bu taraf için de böyle güzel anılmak güzel eserler bırakmak Allah rahmet eylesin iyiydi, insandı dedirtmek çok güzel bir şeydir. Çocukları için, ailesi ve meslektaşları için ne mutlu, böyle güzel bir şekilde ebediyete intikal edenlere, rahmet diliyorum öncelikle Bülent Okutan’a ve diğer bütün basın şehitlerine basının önemi her toplantıda vurgulanır. Aslında izahta vareste derler hukukçular demokrasilerde dördüncü kuvvettir. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra tartışmasız dördüncü kuvvet basındır. Basın sanattır ama basın kamu hizmeti yapar. Milletin sesi olur. Kutsal bir görevin mensuplarısınız. Çilekeş basın emekçilerini saygı ile selamlıyorum. Rahmet diliyorum kalanlarına sağlık diliyorum” sözlerini kullandı.


“BÜLENT OKUTAN’IN ANILMASI İÇİN KENTTE BİR PARK VEYA BULVARA İSMİ VERİLEBİLİR”


Rahmetli gazeteci Bülent Okutan’ın yakın dostlarından olan gazeteci Özcan Güneş anma gecesinde Okutan’la ilgili duygularını şu şekilde dile getirdi;


 “Bu geceyi düzenleyen Çalışan gazeteciler Derneği ve Urfa sanat gönüllüleri derneğine teşekkür ediyorum. Olması gereken büyük bir özveri ile bir gece düzenlemişler. Bülent Okutan dediğimiz zaman benim için ifade eden en önemli özelliklerden bir tanesi kesinlikle hümanist bir insandı. Hayata dair ne varsa seven onları korumaya çalışan ve bunun için mücadele eden bir arkadaşımızdı. Bugüne kadar tanık olduğum ne bir kimseyi kırdığını ne de kimseyle kavga ettiğini görmedim. O kadar naif o kadar güzel yürekli samimi tam bir beyefendi, mesleğini seven yaşadığı kent için mücadele eden bir arkadaşımdı. Bülent Okutan’ın adının anılması için kentte bir park veya bulvar olabilir adı verilebilir. Bu bir vefa borcudur. Öneri olarak getiriyorum umarım değerlendirirsiniz.”


“O BİR BASIN ŞEHİDİDİR”


Rahmetli gazeteci Bülent Okutan’ın yakın dostlarından bir diğeri Ali Kaşka ise, “O bir basın şehididir. Bülent ebediyete intikal etmeden iki ay öncesine kadar beraberdik. İzmir’de Çeşme’de bir ay tedavisi ile ilgilendim. Böyle bir insan nasıl ölebilir diye düşünmek bile istemiyorum. Çok anılarımız oldu Bülent’le özellikle bu geceyi düşünüp düzenleyen arkadaşlarımı da teşekkür ediyorum” dedi.


“TÜM GAZETECİ ARKADAŞLARIMA GÖSTERDİKLERİ VEFA İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”


Programa katılamayıp bir mektupla duygularını belirten Ebru Okutan Akalın’ın mektubunu Didem Açar okudu. Akalın mektubunda şu ifadelere yer verdi;


 “2004 yılının Ağustos ayıydı. Urfa sıcaktı yüreğim ise daha sıcaktı. Abim, canım hayattaki en değerli varlıklardan birisi olan Önder Okutan’ı kaybettiğimde yaşamak varlık içinde yokluk demekti benim için artık. Çok mutsuzdum, kalbimdeki acı ile hayata devam etmek çok zordu. Anıları silmek imkansızdı. Çocukluk yıllarımız bahçede bisiklet sürmeyi öğrettiği beni omzuna alıp gazeteye götürdüğü günler bir bardak su istediğinde çıkan kavgalarımız. Hastalığında yaşadıklarımız ve hiç hatırlamak istemediğim acı dolu son günleri. Böylesine zorluklarla mücadele ettiğim o günlerde gazetede ondan boşalan yeri doldurmakta ne acıdır ki bana düşmüştü. Ancak tahmin ederseniz ki bu hiçte kolay değildi. İşte bugün burada andığımız Bülent Okutan o günlerde beni yalnız bırakmamış hayatı yaşanılır hale getirmiş ikinci bir abim olmuştu. İkisine de rahmetle anıyor ve orada huzur içerisinde yatmaları için dua ediyorum. Onu anmak için bulunan herkese ve geceyi organize eden tüm gazeteci arkadaşlarıma gösterdikleri vefa için çok teşekkür ediyorum.”


“BÜLENT ABİ ŞANLIURFA’DA BENİM NEZDİNDE HEP İLKLERİN İNSANI OLMUŞTUR”


Bülent Okutan’ın kendisi için hep idol olduğunu dile getiren Yaşar Okutan, “Dönem içerisinde kendisi ile birlikte görev yapan bütün arkadaşlarına kalemi, üslubu ve beyefendi kişiliği ile öncü olmuş bir insandı. Bülent abi Şanlıurfa’da benim nezdimde hep ilklerin insanı olmuştur. Ulusal ve yerel basında attığı başlıklar her zaman manşet olmuştur.Hiçbir gazeteciye sanmıyorum nasip olsun bu duygu.O dönemin yoklukları içerisinde ne kalemlerinden nede gururlarından asla ve asla ödün vermediler” sözlerini dile getirdi.


“DEĞERLERİMİZİN FARKINDA OLMAMIZ GEREKİYOR”


Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gazetecilerin çok önemli bir mesleği üstlendiğini vurgulayarak şunları söyledi:


 “Yaşam bu, hayatın gerçeği muhakkak tecelli ediyor. Ölümde en önemli gerçeklerden bir tanesi ama bizler Şanlıurfalılar olarak gazeteciler şu çok önemli görevi üstleniyorlar. Gerçekten almış oldukları misyon kamusal görev onları çok önemli bir noktaya taşıyor. Bu görevi yürütmek kolay değil, başarılı bir şekilde yürütüp meslek arkadaşları tarafından anılmak güzel bir duygudur. Çünkü unutmamışlar, unutmayacaklar Şanlıurfa’ya hizmetleri olmuştur.Bizler Şanlıurfalılar olarak gerçekten değerlerimizin farkında olmamız gerekiyor. Onlara kıymet vermemiz gerekiyor. Allahtan rahmet diliyorum.” 


Anma gecesine Urfa'lı sanatçılardan Ahmet Konak,İshak Demir ve Hasan Kırmızıgül vefa göstererek gönüllü olarak katılıp,Bülent Okutan'ın sevdiği eserleri seslendirdiler.


Anma gecesi daha sonra Bülent Okutan’ın sevdiği türkülerin söylenmesiyle son buldu.


Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

24.06.2023 13:47 · URFA'DA ORTAK DENETİM

24.06.2023 08:08 · URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA

23.06.2023 19:56 · Z KUŞAĞI..!!!

23.06.2023 14:56 · MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ

23.06.2023 14:53 · CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ

23.06.2023 14:48 · Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler

23.06.2023 14:39 · URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

23.06.2023 13:29 · HRÜ'den Yerli Ve Milli Araç

23.06.2023 10:51 · CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor

16.12.2022 02:36 · URFA'DA FETÖ'YE AĞIR DARBE

16.12.2022 02:05 · ÖLMEYELİM,GÖRELİM..

12.12.2022 02:34 · URFA'DA TERÖRE DARBE

23.09.2022 06:19 · Güllüoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

23.09.2022 06:00 · Urfaspor'un Maçı Canlı Yayınlanacak

23.09.2022 04:31 · ERKEN TAPUYA İNDİRİM

22.09.2022 11:41 · WhatsApp'a 2 Yeni Özellik Geliyor

22.09.2022 11:26 · URFA'da Eş Zamanlı Operasyon

21.09.2022 01:24 · BIÇAKLANAN GENCİN DURUMU AĞIR

21.09.2022 01:09 · URFA'DA FECİ KAZA

21.09.2022 00:51 · URFASPOR'un Rakibi Belli Oldu

21.09.2022 00:38 · Şanlıurfa'da Dört Ev Kundaklandı

21.09.2022 00:26 · TOKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

21.09.2022 00:21 · MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

07.08.2022 21:14 · CANPOLAT SÖZÜNÜ TUTTU

07.08.2022 21:08 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:06 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:00 · URFA'DA DEHŞET ANLARI

12.06.2022 01:35 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

12.06.2022 01:32 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

11.06.2022 18:01 · URFA'YA GELİYORLAR

11.06.2022 17:39 · EVİNDE UYURKEN ÖLDÜRÜLDÜ

11.06.2022 17:31 · URFA'DA KAZALARIN SONU GELMİYOR

11.06.2022 17:27 · 17 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İNTİHAR ETTİ

15.04.2022 18:10 · URFASPOR'DA AYNI TERANE!

17.01.2022 02:35 · "Z" KUŞAĞI...

02.01.2022 12:18 · CANPOLAT'TAN AÇIKLAMALAR

12.12.2021 15:06 · GERÇEKTİ HAYAL OLDU..

12.12.2021 14:59 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:54 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:45 · LİDERLE PUAN FARKI 14'E ÇIKTI

12.12.2021 14:37 · Urfa'da Silahlı Kavgada 1 Kişi Öldü

12.12.2021 14:15 · URFA IŞIL IŞIL

12.12.2021 14:11 · ATATÜRK BULVARI IŞIL IŞIL

12.12.2021 06:13 · GÖBEKLİTEPE FİNALE KALDI

24.11.2021 08:43 · BÜYÜKŞEHİRDEN ÖNEMLİ KARARLAR

23.11.2021 19:01 · ÇAKALLARA YOL YOK...

25.10.2021 09:53 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:51 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:34 · Urfaspor Deplasmanda Galip Geldi

25.10.2021 09:22 · Urfa'da Bir Genç İntihara Kalkıştı



Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  28 Mart 2024