Anasayfa     Günün Haberleri     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Nisan 2024

   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ORTAK DENETİM   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA   Z KUŞAĞI..!!!   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ   CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ   CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler   URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI  



Site İçi Arama

Röportaj

AKTÜRK-DEMİR RÖPORTAJI

 Tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkartacağız.RÖPORTAJ: MÜSLÜM AKTÜRK

Anket

URFASPOR KÜME DÜŞER Mİ?
EVET
HAYIR
FİKRİM YOK

Günün Manşetleri

Günün Fotoğrafı

Önemli Linkler

Hava Durumu

Ayhan Urfanatik'e Röportaj Verdi

27 Mayıs 2015 00:02

HDP Milletvekili ve Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan,Urfanatik Gazetesinden Umut Deli'ye verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

“Biz Türkiye’de barışın, huzurun, kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz”


Umut DELİ


 HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, “Her alanda her zeminde halkımıza anlatmaya, halkımızla beraber olmaya ve bunun mücadelesini verme çabası içerisinde olacağız. Biz Türkiye’de barışın, huzurun, kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz. Kürt sorunu başta olmak üzere bütün demokratik sorunların barış ve kardeşlik içerisinde çözülmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz.”


HDP’nin en kritik olduğu Şanlıurfa’da seçim sonuçlarını ve bu seçimde her hangi bir değişiklik olup olmayacağını merak eden okuyucularımız için yaptığımız bu röportaj seçim ve seçim sonrasının ışığı oldu.


HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan seçim süreci öncesi ve sonrası merak edilen soruları siz değerli okuyucularımız için şöyle cevapladı:


-Malumunuz 2015 genel seçimleri Türkiye için çok önemli bir seçim. Sebep ise Başkanlık sistemi ile birlikte yaşanan bazı spekülasyonlar var. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Şanlıurfa’da bir miting gerçekleştirdi. Burada yine Kuran-ı Kerim ortaya çıktı ve bu Kuran-I Kerim’in diyanet tarafından basıldığını söyledi. Ve yine geçtiğimiz hafta ise HDP mitinginde Diyarbakır Milletvekili adayı Altan Tan Kuran-ı Kerim’i akrabaları tarafından tercüme edildiğini söylemişti. Bu konular hakkında ne söyleyeceksiniz?


 Ayhan:


“ Sizin de ifade ettiğiniz gibi 2015 Genel seçimleri 7 Haziranda yapılacak, şuana kadar Türkiye tarihine geçmiş seçimler içerisinde en önemli ve en farklı bir seçim olarak gerçekleşecek. Özellikle 7 Haziran’daki seçim Türkiye’nin belirlenmesinde de oldukça önemli bir seçimdir. Yani, Türkiye ya Tayip Erdoğan ile tek adam rejimine gidecek ve Devlet Başkanlığı heveslerini gerçekleştirme noktasında kötü, karanlık bir sürece girecek, ya da Halkların Demokratik Partisinin barajları aşmasıyla beraber Türkiye’nin önü aydınlığa, demokrasiye dönük olacak. Dolayısıyla biz bu minvalde seçim sürecini götürmeye çalışıyoruz. Bütün olumsuzluklara rağmen, bütün kısıtlamalara rağmen bu seçim çalışmasını bu bakış açısı ve perspektif ile yürütmeye çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere biz hazineden yardım almıyoruz, devlet olanaklarını kullanmıyoruz ve halkın kendi öz imkânlarıyla, kendi cebinden alın teri ile olanaklar ile seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir bu yönü bir de seçim yönü ile Türkiye genelinde çalışmalarımız AKP’nin kışkırtmaları, Cumhurbaşkanının hedef göstermesi nedeniyle saldırılara uğramakta ve birçok yerde seçim faaliyetlerimiz, bürolarımız, çalışmalarımız saldırıya uğradı. Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin dört tarafında Doğusunda, Güneyinde, Batısında, Kuzeyinde müthiş ilgi ve teveccüh ile karşılanıyoruz. Halk, Halkların Demokratik Partisini özellikle AKP diktatörlüğü anlayışını, AKP’nin otoriter ve totorite anlayışını frenleye bilecek, onun karşısında durabilecek bir parti olarak bizleri görmektedir. Bu görüntü ve bu beklenti bizde de büyük heyecana neden olmaktadır. Bizde bütün bu beklentileri ve umudu karşılayabilecek seçim kampanyası yürütüyoruz.


‘AK PARTİ VERDİĞİ UMUDU BULAMAMAKTA’


 Bilindiği üzere de Urfa’da da bu seçim çalışmalarımızı çok uzun süreden buyana başlattık ve yaklaşık 2 ay önceden sahaya indik ve hemen hemen diğer partilerden önce indik ve seçim startını verdik. Bu seçim startını verdiğimiz günden itibaren Urfa’nın dört bir tarafına inmiş durumdayız. Özellikle mahallelere, sokaklara, köylere, esnafa birçok kişiye dokunmak temas etmek, temennide olsa yoğunluklu bir seçim çalışmamız sürüyor. Halk büyük bir ilgi gösteriyor, özellikle Urfa halkının AKP’ye yönelik ciddi bir tepkisi söz konusu, AKP şuana kadar dair Urfa’ya vermiş olduğu hiçbir sözünü yerine getirmediğini,  vaatlerini yerine getirmediğini, daha çok sanal bir takım vaatler ve söylemler ile Urfa halkını aldatmaya, kandırmaya yönelik bir politika içerisinde olduğunu yüreklilikle söylüyor esnaflar. İşte, çiftçinin, köylünün elektrik, su ve ürün kaldıramama gibi temel problemler perişan hale getirmiş köylümüzü, çiftçimizi.  Esnafta siftah yapamamaktan, iş yapamamaktan, kepenklerini kapatmaktan ciddi derecede rahatsız. Bir bütün olarak Urfa halkı AKP’nin vermiş olduğu destek AKP’nin vermiş olduğu umudu bulamamakta ve 2015 genel seçim arifesinde AKP bundan büyük rahatsızdır. Bizde tüm bunları gören bir yerden güçlü bir muhalefeti yapmak ve Urfa halkının sesi, soluğu, soruları çözme noktasında iddialı bir şekilde seçim sürecine başladık. Dolayısıyla ben inanıyorum ki, Urfa halkıda bizi bu noktada da 7 Haziran seçimlerinde de tercih edecektir.


‘CUMHURBAŞKANI AKP’YE OY İSTİYOR’


Cumhurbaşkanı aynen bir AKP başkanı gibi, sanki kendisi seçime gidiyormuş gibi, bir seçim kampanyası yürütüyor. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir, yani devletin tüm olanaklarını kullanarak Cumhurbaşkanı açık açık meydan da AKP’ye oy istiyor. Bu bir defa Cumhurbaşkanının tarafsızlık lığını gölgelediği gibi tartışılacak bir konu haline geliyor buda büyük bir haksızlık ve dün Cumhurbaşkanı taşıma ile alana insan getirtti. Özellikle kamplardan Suriyeli mültecilerin getirilmesi, taşeron işçilerin zorunlu bir şekilde getirilmesi, kamu personelleri çalışanlarının, devlet memurlarının alana getirmesiyle toplama bir miting gerçekleştirdi. Ben bu mitingin zaten hukuksuz olduğunu düşünüyorum, anti demokratik olduğunu düşünüyorum, burada konuşulan konularında asla doğru şeyler olmadığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı yine eline burada Kuran-ı Kerimi aldı, utanmadan yine din istismarı yaptı bu bile kabul edilecek bir şey değil. Yani din değerlerini kutsalımızı kullanarak halktan oy istemek, oy avcılığıdır, istismarlıktır. Bu çok açık bir ifade ile de büyük bir sahtekârlıktır ben bunu söylemek istiyorum. Bir yandan da 300’e yakın bir açılış yaptığını söyledi, 278 yeni yerin açılışı yapılacağı söylendi. Ben açılışla ilgili ne açılışı yapılmış, nerenin açılışı yapılmış, basında ki arkadaşlar ile de görüştüm, kendimde araştırdım. Açılışın bir defa yapılacak yerlerin listesi yok orta da, işte bu yanı başımızda bir hastane 6 ay önce açılmış, bunun da Cumhurbaşkanının açılışı programına alınıyor. Zaten açılmış faaliyette olan bir yeri yeniden açılış programına almak Urfa halkının aklıyla alay etmek, dalga geçmektir. Onun dışında da bir şehir hastanesi bir sinevizyon ile gösterisi yapıldı.


‘HDP, AKP’NİN OTORİTER REJİMİNİ ENGELLEYEBİLECEK YEGANE GÜÇTÜR’


Şehir hastanesi 2011 yılında AKP’nin 400 proje içerisinde 2014’te bitirileceği söylenen hastane projesidir. 2014’te bitmesi gereken hastane projesi 2015 yılında 24 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı tarafından temeli atılıyor. Bu temel atma da çok garip bir şekilde gerçekleşiyor.3 gün içerisinde bu hastanenin yeri belirleniyor, ona göre ihale verilmiş mi? Verilmemiş mi? Yüklenici firma kimdir? Buda kamuoyunun bilgisi dışında bunun gibi temeli atılan ve açılan onlarca yerler Cumhurbaşkanının gelişi ile beraber yeniden yeniden gerçekleştiriliyor. Tüm bunlar gösteriyor ki, AKP gerçek hizmeti göstermekte halkın isteklerine cevap olabilecek çalışmalar yapmaktan ziyade kendi iktidarını, kendi saltanatını sürdürebilmek amacıyla bunları kullanıyor. Daha çok Cumhurbaşkanı sarayında daha rahat oturabilmesi, tek adamlığını gerçekleştirmesinin bir pratikleridir bunlar. Bu kesinlikle Türkiye ve Urfa halkının çıkarına olacak şeyler değildir. Bizde parti olarak bu mevcut anlayışlarının, mevcut yaklaşımların karşısında olacağız. Yani Halkların Demokratik Partisi bugün AKP’nin otoriter ve tek adam rejimini engelleyebilecek yegâne bir güçtür. Urfa halkının da, Türkiye halkının da bizim bu gücümüzü dikkate alarak demokratik bir ülkede, ölçülü bir Türkiye’de yaşama noktasında da bir tercihte bulunacaklarına da inanıyorum. 7 Haziran’da da sandıklarda bu tercihin büyük bir oranına çıkacağını düşüyorum.”


- HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Urfa’da gerçekleştirdiği mitingde “Taksim bizim Kâbe’miz değildir, ben böyle bir söz kullanmadım, ben böyle bir cümle kullanmadım. Böyle bir provokasyon ile HDP’yi yıpratma çabasına girmişler” dedi. Cumhurbaşkanı Urfa’daki mitingde yine bu Taksim olayına değindi bu konuda neler söyleyeceksiniz.


Ayhan:


“ Yorumu açık ve nettir aslında, HDP’nin büyük bir korku saldığı ap açık ortadadır.  HDP’nin barajı aşması Ak Parti’nin ve Recep Tayip Erdoğan’ın hesaplarını bozacağından ötürü bütün saldırılar partimize yöneliktir. Biz ve Türkiye halkı bunu aslında biliyor, işlerini güçlerini bırakmışlar HDP’ye saldırılar ile yalan iftira ile bizi hedeflemeyi önlerine koymuşlar. Tüm bunları kesiklikle Urfa ve Türkiye halklarının da bildiğini düşünüyoruz. Dikkat edin her hangi proje, her hangi bir Türkiye’ye sunacakları bir çözüm söz konusu değil. Varsa yoksa HDP’yi nasıl baraj altında bırakacağız, nasıl biz HDP’yi parlamento dışı bırakacağız onun saldırganlığıdır.


‘GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ’ 


 Bu Kâbe açıklamaları diyanet açıklamaları da hep bu muhaldedir. Yani bizim böyle bir şeyimiz yok zaten genel başkanımız eş genel başkanımız defalarca bunu söylemesine rağmen kendi ağzından böyle bir sözün çıkmadığını ve söz konusu bile olmadığını söylemesine rağmen ısrarla AKP ve Cumhurbaşkanı böyle bir şey varmış diye ifade ederek insanların aklını çelmeye, yalan beyanlar ile yalan iftira ve sözler ile onları etkilemeye çalışıyorlar. Türkiye halkının da, halkımızın da bu tür yalanlarına artık inanmayacaklarını ve yalanlara izin vermeyeceklerini düşünüyorum. Yani ‘Güneş balçıkla sıvanmaz’  bu koda AKP’nin de yapmış olduğu bu kara kampanyalarının da boşa çıkacağını ve kabul görmeyeceğini düşünüyorum.”


-7 Haziran’da gerek Şanlıurfa’da, gerek ise Türkiye’de durum ne aşamada olur? Sahte oy pusulaları duyumu aldınız mı? bu konuda ne çalışmanız var? 2014 yerel seçimlerinde Ceylanpınar ve Viranşehir’de yakılmış oy pusulaları bulunmuş ve Viranşehir’de seçim tekrar yapılmıştı. Yine Eyyübiye ilçesinde elektrik kesintisi olmuş ve olaylar çıkmıştı.7 Haziran önemli seçim sizce neler yaşanabilir?


Ayhan:


 “ Ben şuana kadar yürütmüş olduğum çalışmalardan bir baraj sorununun olduğunu düşünmüyorum. Büyük bir ilgi söz konusu özellikle güçlü bir muhalefete Türkiye’de ihtiyaç var, bu ihtiyacın adresi de HDP ortaya konulmakta. Ben çok rahatlıkla barajı aşacağımızı düşünüyorum, diğer yandan Urfa’da da yapmış olduğumuz çalışmalarda da hemen hemen birinci parti olma durumundayız. Yani yaptığımız mitingler ile yaptığımız çalışmalar ile aldığımız olumlu tepkiler ile Urfa’da AKP’nin çok ciddi gerilediği ve Partimizin ise yükselişte olduğunu tespit etmek mümkündür. 7 Haziran seçimlerinde de bunun sandığa yansıyacağını düşünüyorum. Fakat geçmişte de olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde de halkımızın büyük bir tereddütlüde, kaygısı da var.  Bu kaygıda Özellikle sandıklara müdahale edileceği,  Sandıklarda oyların değiştirileceği, çeşitli hilelerle sandıklara müdahale edileceği, çeşitli usulsüzlükler ile aynı 2014’teki gibi işte ‘KEDİ’ Meselesi, oyların yakılması, tutanakların değiştirilmesi, bilgisayarda bir takım oynanmasına dahil sıkça artan bir kaygı var. Bizde doğrusunu söylemek gerekirse bu kaygıları yaşıyoruz, tüm bunlara karşı tedbirimizi almaya çalışıyoruz, özellikle müşahitlerimizi iyi bir şekilde eğitime tabii tutuyoruz, her sandıkta bir tutanağın alınması gerektiğini şart koşuyoruz. Bu topladığımız tutanakları merkezde öncelikle kendi havuzum da bulundurarak sayımı gerçekleştirmeyi hedeflemişiz.”


-2011 genel seçimlerinde malumunuz cezaevindeydiniz, bağımsız olarak Şanlıurfa’dan Milletvekili adayı oldunuz ve yüksek bir oy ile Milletvekili seçildiniz. Olurda parti olarak bu defa barajı aşmak için girdiniz, bağımsız girmediniz sizlerden, olası bir barajın aşılmaması durumun da HDP’nin tavrı ne olur veya HDP bu durum da kendinde mi suç araması lazım, yoksa şaibelerin karıştığı bir seçim mi olur sizce!


Ayhan:


“ Zaten barajın kendisi anti demokratik, barajın kendisi adaletsiz bir sistem dolayısıyla biz başından itibaren 12 Eylül ürünü olan, Generallerin getirmiş olduğu baraj sisteminin karşısında olduk. AKP hükümeti de 13 yıldır kendi başına iktidar olmasına rağmen bu barajı sonuna kadar koruyor ve barajın kaldırılması için herhangi bir girişimde bulunmadı. Öncelikle bunun altını çizmek gerekiyor, vurgulamak gerekir ‘Biz şayet barajın altında kalırsak, bu Türkiye’de ciddi bir kırılmayı, ciddi bir vicdan sorunu ve adalet sorununu beraberinde getirecektir’ Büyük bir çoğunluk parlamentoda temsil edilmemiş olacak. Bu vicdanlarda büyük yaraya yol açacaktır, Diğer yandan da biz bu siyasete başlar iken de parlamento değil, bizim için siyaset her alanda verilir. Biz Allah göstermesin Barajın altında kalırsak, yine sayısal mücadelemizi demokratik çerçevede yürütmeye çalışacağız Her alanda her zeminde halkımıza anlatmaya, halkımızla beraber olmaya ve bunun mücadelesini verme çabası içerisinde olacağız. Biz Türkiye’de barışın, huzurun, kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz.


‘BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ’


Kürt sorunu başta olmak üzere bütün demokratik sorunların barış ve kardeşlik içerisinde çözülmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Bugün seçim sürecinin de barış havasında, huzur havasında geçmesini temenni ediyoruz. Şuana kadar da bu çerçevede yürüyen seçim süreci var, bu oldukça önemli benimsediğimiz bir şey. Mümkün derecede de provokasyonlara karşı hassas davranmaya, provokasyonu boşa çıkarmaya yönelik bir tutum içerisindeyiz. İnşallah bu 7 Hazirana kadar da bu kapsamda her hangi bir sıkıntı, her hangi bir olay ve hoş olmayan durumlar ortaya çıkmaz seçim kazasız belasız gerçekleşir.”


-HDP barajı aşmak için her hangi bir parti le ittifak yapar mı?


Ayhan:


 “ Biz ilkeler ile hareket eden bir partiyiz, bizim için demokrasi, özgürlükler, barış olmazsa olmaz ilkelerimizdir. Bu çerçevede Parlamentoda anlaşabileceğiz, konuşa bileceğiz, temel noktalar konusunda bir araya gelebileceğimiz partiler olursa kesinlikle kapalı değiliz, bu anlamıyla da her hangi bir tutumumuz, herhangi bir aksi tavrımız olamaz. Tabii şimdiden isim zikretmek olamaz, dolayısıyla Türkiye’yi bu dediğimiz çevrede önünü açabilecek, Türkiye’yi geliştirebilecek, toplumu rahatlatabilecek, ilkesel birlikteliklere açığız, bunun gerektiğini de yerine getirmeye çalışacağız.”


 urfanatik


Yorum Ekle

Arkadaşına Gönder

Yazdır

Bu Kategorideki Diğer Haber Başlıkları

24.06.2023 13:47 · URFA'DA ORTAK DENETİM

24.06.2023 08:08 · URFA'DA ERKEN BAYRAMLAŞMA

23.06.2023 19:56 · Z KUŞAĞI..!!!

23.06.2023 14:56 · MÜNİR ULUDAĞ VEDA ETTİ

23.06.2023 14:53 · CANPOLAT KIRSALA DEVAM DEDİ

23.06.2023 14:48 · Vali AYHAN'a Teşekküre Gitttiler

23.06.2023 14:39 · URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

23.06.2023 13:29 · HRÜ'den Yerli Ve Milli Araç

23.06.2023 10:51 · CAMPOLAT Kırsalı İhmal Etmiyor

16.12.2022 02:36 · URFA'DA FETÖ'YE AĞIR DARBE

16.12.2022 02:05 · ÖLMEYELİM,GÖRELİM..

12.12.2022 02:34 · URFA'DA TERÖRE DARBE

23.09.2022 06:19 · Güllüoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

23.09.2022 06:00 · Urfaspor'un Maçı Canlı Yayınlanacak

23.09.2022 04:31 · ERKEN TAPUYA İNDİRİM

22.09.2022 11:41 · WhatsApp'a 2 Yeni Özellik Geliyor

22.09.2022 11:26 · URFA'da Eş Zamanlı Operasyon

21.09.2022 01:24 · BIÇAKLANAN GENCİN DURUMU AĞIR

21.09.2022 01:09 · URFA'DA FECİ KAZA

21.09.2022 00:51 · URFASPOR'un Rakibi Belli Oldu

21.09.2022 00:38 · Şanlıurfa'da Dört Ev Kundaklandı

21.09.2022 00:26 · TOKİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

21.09.2022 00:21 · MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

07.08.2022 21:14 · CANPOLAT SÖZÜNÜ TUTTU

07.08.2022 21:08 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:06 · URFA'DA FECİ KAZA

07.08.2022 21:00 · URFA'DA DEHŞET ANLARI

12.06.2022 01:35 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

12.06.2022 01:32 · YAZMAK ZORUNDAYIM..

11.06.2022 18:01 · URFA'YA GELİYORLAR

11.06.2022 17:39 · EVİNDE UYURKEN ÖLDÜRÜLDÜ

11.06.2022 17:31 · URFA'DA KAZALARIN SONU GELMİYOR

11.06.2022 17:27 · 17 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU İNTİHAR ETTİ

15.04.2022 18:10 · URFASPOR'DA AYNI TERANE!

17.01.2022 02:35 · "Z" KUŞAĞI...

02.01.2022 12:18 · CANPOLAT'TAN AÇIKLAMALAR

12.12.2021 15:06 · GERÇEKTİ HAYAL OLDU..

12.12.2021 14:59 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:54 · 22 Yaşındaki Genç Adam İntihar Etti

12.12.2021 14:45 · LİDERLE PUAN FARKI 14'E ÇIKTI

12.12.2021 14:37 · Urfa'da Silahlı Kavgada 1 Kişi Öldü

12.12.2021 14:15 · URFA IŞIL IŞIL

12.12.2021 14:11 · ATATÜRK BULVARI IŞIL IŞIL

12.12.2021 06:13 · GÖBEKLİTEPE FİNALE KALDI

24.11.2021 08:43 · BÜYÜKŞEHİRDEN ÖNEMLİ KARARLAR

23.11.2021 19:01 · ÇAKALLARA YOL YOK...

25.10.2021 09:53 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:51 · ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

25.10.2021 09:34 · Urfaspor Deplasmanda Galip Geldi

25.10.2021 09:22 · Urfa'da Bir Genç İntihara Kalkıştı



Flash Haber

URFA BİR KONAK DAHA KAZANDI

 Taşı toprağı altın değil tarih olan kadim şehir Şanlıurfa'da, uzun yıllardır atıl durumda olan ve kente çirkin bir görüntü veren Hacı Kamil Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı.

Köşe Yazarları

Ali ÇİZMECİOĞLU

 

İmam Hüseyin SAVAŞ

 

Op.Dr.Yusuf Vehbi OCAK

 

Mustafa ARISÜT

 

Osman Ataman BİNER

 

Hüseyin GÜZEL

 

Ayten DOĞAN

 

Metin ŞENAY

 

Mehmet CANBEYLİ

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

DENEME

 

Anasayfa     Günün Haberleri     Sitene Ekle     Urfapress Tv     Yazarlar     Foto Galeri     Künye     İletişim  

  24 Nisan 2024