16 Temmuz 2018 14:33

Harran Ve Turizm İstihdamı..

Binlerce yıl bir çok Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Medeniyetin, Tarım’ın, İlmin, felsefenin, sosyolojinin doğduğu bu Kadim Topraklarda yani Harran’da, Turizm’in maalesef yeterince gelişemediğini görmek bizleri oldukça üzmektedir.



Oysa Dünya Tarihinde, önemli bir konuma sahip olan Harran’ın Turizm noktasında maalesef son sıralardayız.


Yerli ve Yabancı Turistlerin Günü birlik gelip gittiği Harran, adeta kaderine terk edilmiş durumda.




Kültür ve Turizm Bakanlığında maalesef Harran’la ilgili İstihdam’a yönelik hiçbir çalışmasının olmamasi ayrı bir sorun olarak karşımızda duruyor. Oysa Başka Şehirlerde en küçük bir tarihi kalıntı’dan İstihdam yaratan Şehirler var. Harran’da ise binlerce yıllık Tarih’ten maalesef gerekli istihdamı yaratamıyoruz. Hatta istihdamı bir kenara bırakın, tarihi kalıntıları bile koruyamıyoruz.



Harran’ın Acilen Tarihi turizminin canlandırılması ve Bölge gençlerinin bu turizm’den istihdam edilmesi gerekiyor.


MHP MYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili Sayın İbrahim Özyavuz’un bu konuda seçim vaatleri arasında Harran’da Turizm ve Harranlı gençlere yönelik istihdam projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak elinde somut veriler ve projeler var. Bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında Sayın Özyavuz’un bunu başaracağı kanaatindeyim.


Harran Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özyavuz’un’da bu konuda çalışmaları var. Fakat hayata geçirilmesi noktasında somut adımlar atılamıyor. İnşallah sayın Başkan da Harran’da ki Tarih’ten, Harranlı gençlere istihdam yaratan projeleri hayata geçirir.
Benim burada ki amacım kimseyi eleştirmek veya yermek, germek değildir. Sadece Elimizde bulunan bu Tarihi Kaynak’tan bölge gençlerinin ekmek kazanacağı istihdam projelerinin hayata geçirilmesi noktasında önemli ve samut adımlar atılmasını bekliyoruz.

Umut ediyorum ki bu yazımıza kulak veren yetkililer harekete geçer, Binlerce yıllık bu tarih Bölge gençlerimizin istihdam kapısı olur.