10 Temmuz 2018 13:32

Seni Doğuran Ana,Ellere Vay..!

SENİ DOĞURAN ANA EDER ÇİFTE BAYRAMI ELLERE VAY

Bu ara şiddetli geçimsizlik var. Kimse 30 Mart 2014’den bu yana mutlu değil. Kayınçolar falan hariç tabi. 4 yıldır her istedikleri oluyor. Adeta onlara çalışılıyor.

Oysa başlık parası, çeyizlik, ev, araba ne istedilerse vermiştik. En güzel arabalar, en güzel odalar, yurtdışı gezileri, istedikleri yardımcılar, hizmetçiler, şoförler… Bir elleri yağda bir elleri balda… Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındaydı.

Aradan 4 yıl geçti. Millet yenisi için gözünü gezdiriyor artık. Daha iyisi bulunmazsa mevcutlar kalacak. Bazıları flörte başladı bile. Pazarlıklar son sürat. Özellikle aşiretler, muhtarlar, akrabalar, meclis üyeleri ve aday adayları. Kim cömertse onda karar kılınıp aday belirleninceye kadar ona çalışılacak. Karar kılınan adayla söz kesilirse destekleyenler yaşadı. Şayet söz kesildikten sonra aday yan çizerse vay haline, flört dönemindeki tüm kirli çamaşırlar ortaya dökülebilir.

Her seçim aynı zamanda bir nikahtır, akitleşmedir, yeni bir sözleşmedir. Ve bir dönemin daha sonuna gelindi. Ya mevcut başkanla devam edilecek ya da yenisi belirlenip onunla seçime gidilecek. Buraya kadar süreç normal ancak kirli pazarlıklar yürütülmeye başlandı. Kimse toplumu düşünmüyor. Kimisi boşanmadan çeyizi beraberinde götürmek ve giderken ne varsa almak istiyor kimisi de gelecek olandan tavizler koparmak için pazarlıklar yürütüyor.

Elbette söz büyüklerin onlar hangisini derse bizim onları desteklemekten başka şansımız yoktur. Önceden hangi adayın seçilebileceğini kestiren uyanıklar ise bu sürecin en kârlı çıkanları olacak. Ya meclis üyesi olacak ya ihale üstüne ihale alacak yada oğlunu, kızını işe sokacak. Bazı maymun iştahlılar hepsini elde edecek ve doymayacak tıpkı öncekiler gibi…

Bence çoğu gidecek. Özellikle yaşlananlar. Herkese meme verenler kalacak. Çünkü devir onların devri. Cezaevindeki ağabey son anda çıkıp gelirse durum değişir. Adaylığın kime verileceği belli olmaz. Davulcu da olabilir zurnacı da.

En kötüsü de arıyla namusuyla bir kenarda oturup vitrine çıkmayanların yüzüne kimsenin bakmaması. Halbuki çok güzelleri ve ahlaklıları var. Herkese meme verenlerin ve önüne gelene işve yapanların aksine, gelse; halkın olan hiçbir şeye tamah etmeyecek. Ama kör olası gözlerimiz onları görmez. İlla vitrine çıkan ve kendisini allayıp pullayıp pazarlayanları görür.

Seçim şarkısı olabilecek bir düğün manisi…

Yoğurt koydum dolaba

Bögın başım kalaba

Küçücükken böyüttün

Seni vermem Araba

Kalaylı tas ayranı

Sürmeli göz heyranı

Seni doğuran ana

Eder çifte bayramı

Ellere vay...

Belediye mustafa arısüt seçim