04 Ocak 2017 12:26

NE YAPMALI..?

NE YAPMALI..?




Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bu ülkede kimin ne derdi varsa, bugün de aynı dertten muzdarip.

Kendilerini iktidarın himayesinde zanneden cemaatler içten içe ürperti duyuyor, inisiyatifi eline geçirmiş o bildik-eski elemanlar herkesi sıraya koymuş, tek tek herkesin hakkından geliyorlar.


Bu arada bazıları da özel usullerle oluşturulan koruma kalkanını kullanarak boşluk doldurma çabasında.Aleviler umutlarını kesmiş durumda.

PKK hiç olmadığı kadar kontrolden çıkmış;ABD desteği sağlamış gibi.Çok köklü; bir bakış açısı ve mücadele metodu değişikliğine ihtiyacımız var. Aksi halde daha çok nefret ve şiddeti artırılmış güvenlikçi politikalar ile bir türlü sona ermeyen terör olayları daha çok canımızı yakacak gibi görünüyor.


Kutuplaşmayı parçalanmaya, etnik sorunu bölünmeye götürmeyecek başka yol bulmamız gerekecek. Reına hadisesi bana göre; Daeiş ve/veya PKK eylemi gibi durmuyor.


Siyasilerin ''kanları yerde kalmayacak'' demeçleri;Devletin uzun yıllar denediği mücadele teknikleri ve usullerinde ısrar, iyi bir sonuç vermemiştir;denenmiş denenmez,denenmemeli.Asala terörünü bitiren mücadele yöntemimizi yeniden hatırlamak gerekiyor diye düşünüyorum.