31 Temmuz 2014 12:34

URFA ESKİ TAS ESKİ HAMAM

Seçim süreci biteli dört ay oldu araya Ramazan ayı girdi bir ay'da derken çabuk geçti,üç gün kabus gibi Bayram oda geçti ama Urfa Büyükşehir ve ilçe belediyeleri hala hizmet için çalışmaya başlamadı.

Ramazan boyunca Karaköprü ilçesinin büyük çoğunlğunda su sıkıntısı yaşandı tüm yerel sitelerde yapılan onlarca habere rağmen Karaköprü belediyesi su sorununa çözüm bulamadı.

Haliliyede çöpler caddelere taştı yine onlarca haber ve özel girişimlere rağmen çöpler toplanmadı.Hatta b.evler de dar sokaklarda gündüz trafiğin yoğun saatlerinde çöpler gündüz toplanarak hem trafik felç edildi hemde 50 derecede sıcaklıkta kaynayan çöp kokuları tüm esnafı perişan etti.

Eyyübiye zaten yıllardır ötelenmiş ve göz ardı edilmiş başkan Ekinci ne kadar özverili çalışsada yııların biriktirdiği sorunları bir türlü bitiremedi.

Hilvanlılar isyan ediyor kışın yağmur sularında çektğimiz rezaleti yazın susuzluktan çekiyoruz diyorlar.

Bunlar basit ve küçük sorunlar ama 763 projeyle Urfa halkından oy isteyen başkanların daha bu sorunları halletmeden projelere nasıl başlayacaklarını merak ediyorum.Bayram boyunca Urfa genelinde fırınlar kapalıydı beni arayan onlarca kişi sitem ediyor "neden duyarsız kalıyorsunuz"tabi ki haklılar ama bizimde etkimiz bir yere kadar.

Şimdi bugün itibarı ile seçim biteli dört ay oldu Ramazan ay'ı ve mübarek Bayramda bitti artık bahane kalmadı Urfalı belediyelerden hizmet bekliyor büyük projeler bir tarafa acil çözüm bekleyen sorunlar var.Engelli vatandaşlar Urfa da üst geçitleri kullanamıyor tek asansörlü üst geçit emirganda oda çalışmıyor.Mardin yolunda Ticaret lisesinden karşıya geçiş engelliler için imkansız geçitde asansör yok direk geçiş dal geç'den dolayı orta şerit demir korkuluklarla kesilmiş karşıya geçmek isteyen engelli,yaşlı veya bebek arabası olan bir anne 2 km kat ederek demir korkuluk olmayan bölgeden geçmek zorunda.Bu sorunu halletmek çok zor bir iş değil ramazan da 30 gün boyunca suriyelilere verilen iftar sahur yemeklerinin yarı parasıyla geçitlere asansör yaptırıla bilinir.

Urfa genelinde sayısı binleri bulan madde bağımlıları artık kendilerine zarar vermekten ziyade çevrelerine de zarar veriyorlar ve sayıları hergün katlanarak artmakta eger bunlar en kısa sürede rehabilite edilmezse içinden çıkılmaz büyük sorular üreterek toplumun genelini tehdit edecek olaylar yaşanacak.

Yazacak sorun çok ama çözüm üretecek merci maalesef hala ortada yok.

Meşhur Urfalının dediği gibi "YİNE URFA ESKİ TAS ESKİ HAMAM"
— Mahmut Mancı ve 19 diğer kişi ile birlikte.