Siyasi Partilerde Nefesler Tutuldu

16 Şubat 2019 18:34

Siyasi partilerin meclis üye listeleri ile büyükşehir belediye başkan adaylarını seçim kuruluna bildirmesi için son gün 19 Şubat Salı.  
Siyasi partilerin meclis üye listeleri ile büyükşehir belediye başkan adaylarını seçim kuruluna bildirmesi için son gün 19 Şubat Salı.


Bağımsız adayların başvuru süresi de aynı gün sona ererken, nefesler tutuldu ve kimlerin aday olacağı beklenmeye başlandı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde siyasetin ateşi gün geçtikçe artıyor. Partiler bazı bölgelerde hala adaylarını belirlemeye çalışırken, isimleri açıklanan adaylar ise seçim atmosferine girmiş durumda.

Siyasi iklimde bunlar yaşanırken, partilerin belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri için aday listeleri ile büyükşehir belediyesi adaylarını bildirmesi adına verilen son tarih de yaklaşıyor.

Siyasi parti ilçe başkanlıklarının belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına 19 Şubat Salı saat 17.00'ye kadar teslim etmeleri gerekiyor.



BAĞIMSIZ ADAYLAR İÇİN DE SON GÜN

Büyükşehirlerde de siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına 19 Şubat Salı günü en geç saat 17.00'ye kadar bildirmesi gerekiyor. Yine bağımsız adayların son başvuru tarihi de 19 Şubat Salı, saat 17.00 olarak belirlenmişti.

Seçimlere 45 günden az bir zaman kala adayların belirlenmesi adına son günler yaklaşırken, Şanlıurfa'da da heyecan doruğa ulaşmış durumda. Yüzlerce aday adayı farklı partilerden meclis üyesi aday adaylığı için başvuruda bulunurken, kimlerin aday olacağı ise merakla bekleniyor.

Mustafa PAYIK/AJANS URFA