ZORUNLULUK GETİRİLDİ

14 Ocak 2019 19:13

Şanlıurfa Valiliği zorunluluk getirdi. 
Kış lastiği uygulamasına yönelik Şanlıurfa Valiliği daha önce herhangi bir kullanım zorunluluğu olmadığı duyurmuştu ancak meteoroloji verilerine göre yapılan değerlendirmelerde yük ve yolcu taşıyan araçlar için kış lastiği zorunlu hale getirildi.


Şanlıurfa Valiliği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan Kış Lastiği Kullanma Zorunluğu ile ilgili yeni bir karar aldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada insiyatif alındığı belirtilerek "İlimiz merkez ve ilçelerinde yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlara kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmemiştir" denilmişti ancak karar değiştirildi.

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da meteoroloji verilerine göre yapılan son değerlendirmede yük ve yolcu taşımalarında kullanılan araçlar için kış lastiği zorunlu hale getirildi. Valilik konuya dair yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi:

"Meteoroloji verilerine göre yapılan değerlendirmelerde ilimiz sınırları içerisinde son günlerde hava sıcaklıklarının aniden düşmesine bağlı olarak karayollarında buzlanmaların meydana gelmesi nedeni ile, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda, şehir içinde kış lastiğinin kullanımının uygulanmaması kararı Şanlıurfa Valilik makamının Olurları ile iptal edilmiş ve ilimiz sınırları içerisinde yük ve yolcu taşımalarında kullanılan araçlarda, kış lastiği kullanımı uygulamasının 01 Nisan 2019 tarihine kadar zorunlu tutulmasına karar verilmiştir."

AJANS URFA