Urfa Sınırında Operasyon Nöbeti

16 Aralık 2018 21:58

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sınırda yaşanan gelişmeleri aktarmak için nöbet tutan basın mensuplarının tüm ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdi. Belediyeler de ihtiyaçlar için destek veriyor. 
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sınırda yaşanan gelişmeleri aktarmak için nöbet tutan basın mensuplarının tüm ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdi.

Sınır hattında güvenli bir noktada basına özel alan oluşturulurken, belediyeler de ihtiyaçlar için destek veriyor.


Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon için yaptığı hazırlıklar Suriye'nin Tel Abyad İlçesinin karşısında bulunan Akçakale'de de hareketliliğe neden oldu.

Sınırında güvenli noktasına yerel ve ulusal basından bir çok gazeteci akın etti. Yaşanan gelişmeleri aktarmak için nöbet tutan basın mensuplarının ihtiyaçlarının karşılanması için de Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ilgililere talimat verdi. Bu kapsamda çadırkentte çöp kpnteyneri, elektrikli ısıtıcı, 2 adet çadır ve varil temin edildi.



Belediyelere de verilen talimat üzerine, Akçakale belediyesi açık alanda basın mensuplarının ısınması için varillerin içinde yakılmak üzere odun ve çay makinası verdi. Ayrıca olası ihtiyaçların giderilmesi için de belediye alanda sürekli personel görevlendirdi.



Haliliye Belediyesi ise TRT için gezici sahne TIR'ını tahsis ederken; yarın alana 2 adet prefabrik tuvalet getirileceği ve kurulumunun Akçakale Belediyesi personeli tarafından yapılacağı öğrenildi.



Vali Erin'in basın mensuplarının tüm ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen çalışması ise Valilik Basın Müdürü İbrahim Madenli yerinde takip ediyor. 3 gündür sınırda ihtiyaçların tespiti için bulunan Müdür Madenli, eksikliklerin kısa sürede giderilip basın mensuplarının sınır nöbetini mağduriyet yaşanmadan devam ettirmeleri çalıştıklarını belirtti.

Mustafa ARISÜT-Özlem ÇELİK/AJANS URFA